همان طور که خبر دارید، بالاخره انویدیا توانست با به دست آوردن جایگاه اولی، خود را به عنوان با ارزشترین شرکت جهان معرفی کند، اما در کنار آن نیز نمیتوان نقش بسیار مهم شرکت TSMC در رویدادهای چند سال گذشته دنیای فناوری را نادیده گرفت، شرکتی که به یکی از مهمترین شرکتهای ژئوپلیتیک در سالهای اخیر تبدیل شده است. رهبران این دو غول فناوری مدتهاست که یکدیگر را میشناسند و زندگینامهای که به زودی از سوی موسس TSMC منتشر خواهد شد، در دل خود به پیشنهاد مدیرعاملی TSMC و رد شدن آن توسط جنسن هوانگ میپردازد.
انویدیا: بزرگترین شرکت جهان با ارزش بازار 3.52 تریلیون دلار و پیشی گرفتن از اپل
پیشنهاد موریس چانگ نشان از شناخت کامل او از جنسن بود
از آنجایی که دنیای فناوری تایوان منتظر انتشار زندگینامه جدید موریس چانگ، بنیانگذار TSMC در اوایل آذر ماه است، انتشار بخشهایی از آن، توانسته جزئیات جالبی را در مورد رابطه این شرکت با سازنده تراشه انویدیا فاش کند. در طول یک دوره انتقال مدیریت در شرکت TSMC در سال 2013، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل انویدیا، آقای جنسن هوانگ، کاندیدای جایگزینی چانگ، که در آن زمان 82 سال داشت، به عنوان مدیرعامل بود. با این حال، کار در نهایت بین مارک لیو و چانک چینگ وی تقسیم شد. در نهایت نیز به چانگ اجازه داد تا به عنوان رئیس تمام وقت خدمت کند.
این اطلاعات درز کرده از کتاب زندگی نامه آقای موریس چانگ، از یک مجله هفتگی تجاری مستقر در تایوان سرچشمه میگیرد. این کتاب که قرار است در 8 آذر (29 نوامبر) منتشر شود، در واقع دومین جلد از زندگینامه آقای چانگ است. جلد اول که در سال 1998 منتشر شد، بر سالهای جوانی آقای چانگ در چین از طریق حرفهاش در تگزاس اینسترومنتز متمرکز بود و در سال 1964 متوقف شد. طبق گزارشها، دنباله آن که تقریباً دو برابر کتاب اول است که 243 صفحه طول داشت و تأسیس شرکت TSMC در سال 1987 و حرفه چانگ در مدیریت غول تراشهسازی را در بین دهه 90 تا 2010 پوشش میدهد.
چانگ ابتدا در سال 2005 از سمت مدیرعاملی کنار رفت و این سمت را به ریک تسای سپرد و قبل از بحران مالی 2008 که چانگ را مجبور به بازگشت به شغل قبلی خود در سال 2009 کرد، این سمت را به ریک تسای واگذار کرده بود. اما نکته طلایی در همین است رئیس انویدیا، آقای جنسن هوانگ این پیشنهاد را رد کرد!
باید در نظر بگیرید که در آن سال، انویدیا تازه سری کارتهای گرافیک GeForce GTX 700 را با نام رمز Kepler عرضه کرد. علاوه بر این، در سال 2013 اولین دستگاه بازی دستی Nvidia Shield معرفی شد که همان معماری تراشهای را در دل خود داشت که این روزها نینتندو سوییچ بسیار محبوب از آن بهره میبرد.
سرمایهگذاری انویدیا در هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، پردازندههای گرافیکی آن را به موتور اصلی تقویت کننده روند مداوم هوش مصنوعی مولد تبدیل کرده است، این شرکت اکنون میتواند به تنهایی صنعت فناوری را به پیش ببرد و همین موضوع ارزش خالص آن را به شکل دیوانهواری افزایش داده است. اما شاید طنز ماجرا در این باشد که شرکتهای مهم فناوری، از جمله اپل، اینتل، AMD و انویدیا، که همگی در بین برترینهای جهان قرار دارند، محصولات خود را با استفاده از نیمههادیهای بسیار پرطرفدار TSMC میسازند.
به هر حال، حداقل امروز میتوان گفت که رد کردن پیشنهاد مدیرعاملی شرکت TSMC یکی از بهترین تصمیمهای آقای جنسن هوانگ، نه تنها فقط برای خود او بلکه برای شرکت انویدیا و حتی وضعیت کنونی دنیای فناوری به ویژه در صنعت هوش مصنوعی بوده است. این تصمیم او نشانی از تمرکز و برنامهی بلند مدتی است که او در آن سالها برای رساندن شرکت انویدیا به جایگاه امروزی داشت، جایگاهی که با توجه به شرایط حاکم بر بازار، بعید است به این زودیها از کف انویدیا برود.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید