سرعت چین در عرصه تراشهسازی به حدی بالا بوده است که نتیجه آن را در سال میلادی جاری شاهد بودهایم. چینیها برای این پیشرفت استراتژیهای کارآمدی را در پیش گرفتند. جنگ اقتصادی با امریکا نیز مزید بر علت شد تا صنعت گران این کشور برای عدم وابستگی به سازندههای امریکایی تلاش خود را چندین برابر کنند. تراشهسازان چینی برای سرعت دادن به پیشرفت خود مهرههای کارآمد سازندگان دیگر را جذب کردند. بیش از یکصد نفر از مهندسین TSMC و مدیران ارشد این کمپانی توسط دو کمپانی تراشه ساز چینی در طول سال جاری به خدمت گرفته شدهاند.
تراشهسازان چینی برخی از بهترین محققین این صنعت را نیز جذب کردند تا پیشرفت خود در صنعت تراشه سرعت ببخشند. کمپانی Quanxin Integrated Circuit Manufacturing یا به اختصار QXIC در سال 2019 تاسیس شده در حالی که کمپانی Wuhan Hangoxin Semiconductor Manufacturing Co. یا HSMC حدود سه سال قبل در سال 2017 راه اندازی شده است. اگر چه هیچ یک از دو کمپانی فعلا محصول قابل رقابتی را در بازار عرضه نکردهاند اما هر دو چندین میلیون دلار کمک مالی از دولت برای افزایش سرعت پیشرفت خود دریافت کردهاند. ضمن اینکه مدیران هر دو این کمپانی از مدیران سابق TSMC هستند. یکی از منابع ناشناس در گزارشی به Nikkei گفته است که HSMC مزایای فوق العادهای را برای جذب مدیران TSMC ارائه داده و حقوق این مدیران در این کمپانی 2.5 برابر بیشتر از آن چیزیست که در TSMC دریافت میکردهاند.
حقوق و مزایای فوق العاده تراشه سازان چینی برای مهندسین TSMC
استراتژی اصلی کارخانه های چینی، جذب استعدادهای بزرگ با پیشنهادهای مالی وسوسه انگیز است. همچنین آنها آزمایشگاه هایی را در نزدیکی محل کارخانه های رقیب احداث کرده اند. QXIC یک آزمایشگاه توسعه و تحقیق را در نزدیکی کارخانه TSMC در تایوان راه اندازی کرده است. در حالی که TSMC آماده تولید تراشه های 5 نانومتری است، پیش بینی می شود HSMC در سال 2022 تراشه های 14 نانومتری خود را روانه بازار کند. یکی از مدیران صنعت تراشه سازی گفته است که تمام دولت های آسیایی باید فکری برای حفظ استعدادهای خود کنند چرا که چین می تواند با استفاده از ظرفیت فوق العاده بازارش، کمک های مالی دولتی و بسته های سودآور برای جذب نیروهای شرکت های دیگر استفاده کند. اگر به اندازه کافی کارکنان خود را تشویق و حمایت نکنید، نمی توانید انتظار داشته باشید که آنها تا همیشه به شما وفادار بمانند.
TSMC مدعیست که از دست دادن تعدادی از نیروهایش آسیبی به این کمپانی وارد نمی کند. با این حال در مورد فاش شدن برخی از رموز تجاری خود با شرکت های رقیب نگران است. در حال حاضر ایالات متحده TSMC را از فروش تراشه به هواوی منع کرده است و تراشه ساز تایوانی با چالش جدی مواجه است. با اینکه تراشه سازان چینی فعلا فاصله زیادی با بازیگران اصلی بازار تراشه دارند اما تاریخ ثابت کرده برخی رقبا می توانند زودتر از حد تصور بزرگ شوند و پیشرفت کنند.
بیشتر بخوانید: TSMC و فاکس کان هم در بین خریداران احتمالی کمپانی Arm قرار دارند
ترامپ بازی خطرناکی رو با چین شروع کرده
با نیم نگاهی به تاریخ شاهد تاثیر شگرف محدود سازی و تحریم روی پیشرفت صنعت و خودکفایی کشور ها هستیم
البته تحریم شمشیر دو لبه هست اگه مدیریت صحیح و کارآمد باشه میتونه محرک پیشرفت کشور شه اما اگه کوچکترین ارگان نتونه پیشاپیش تحریم حرکت کنه باعث نابودی اقتصاد و تحمیل قرارداد های غیرمنصفانه از کشور مقابل بشه
سلام
دقیقا مثله ایران
چین با تحریم ها چی شد الان دارن حرف اولُ توی تکنولوژی و تولید داخلی میزنه ایران چی شد
ایران از یک کشور صنعتی داره برمی گرده به چند صد سال قبل که همه ی مردم روستایی زندگی می کردن
.
متاسفانه مسئولی که تلاش شبانه روزی برای خدمت به مردم داشته باشه رو نداریم.
مسئولی که بفکر اعتلای کشور باشه رو نداریم .
….
درود بر کسانیکه مخلصانه برای مردم خدمت می کنند.