کشور سنگاپور برای کنترل بهتر جمعیت و جلوگیری از قانون شکنی افراد مختلف در شهرهای خود به استفاده از ربات تشخیص رفتار مردم روی آورده است. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
جزئیات استفاده از ربات تشخیص رفتار
خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد که کشور سنگاپور از چند ربات با نام خاویر برای گشت زنی در مناطق پر جمعیت استفاده خواهد کرد. قبل از اینکه تصویری همانند Robocop در خیابانهای سنگاپور را در ذهن خود مجسم کنید باید بگوییم که این رباتها در مقایسه با تصورات شما بسیار کم خطرتر و بی سرو صدا هستند. از طرفی به جای اینکه شبیه یک ربات انساننما باشد، بیشتر شبیه ربات انیمیشن معروف Wall-E است.
کشور سنگاپور (که به عنوان یکی از امنترین کشورهای جهان دستهبندی شده است) به جای افزایش آمادگی خود برای مقابله با جنایات خشونت آمیز، به دنبال رفتارهای اجتماعی نامطلوب خواهد گشت. دلیل این کار هم کاهش بیش از حد جنایات خشونت آمیز در کشور است که باعث فعالیت کمتر سازمانهای امنیتی این کشور شده است. شاید با خود فکر کنید که این رباتها به دنبال آنالیز صورت و عکس العملهای مردم هستند در صورتی که قرار است مواردی مانند رعایت نکات ایمنی جمعی بیماری کرونا (مانند اجتماع بیش از 5 نفر و یا ماسک زدن)، سیگار کشیدن در مناطق ممنوعه، پارک نامناسب دوچرخهها و راه رفتن در مکانهای غیر قانونی استفاده کند.
خاویر (نام این ربات) مجهز به دوربین 360 درجه با اسکن مادون سرخ و دما سنج است که به او برای تشخیص این رفتارها کمک خواهد کرد. اگر سیستم هوش مصنوعی این ربات هر یک از فعالیتهای ممنوعه را شناسایی کند، هشداری برای مرکز کنترل شهرهای کشور سنگاپور ارسال خواهد شد. از طرف دیگر این رباتها از مجموعهای از سنسورهای حرکتی بهره میبرند که به آنها برای جابجا شدن در نقاط مختلف شهر کمک میکنند. یک صفحه نمایش هم برای آن تعبیه شده تا در صورت تشخیص هر رفتار غیر قانونی، هشداری به صورت متنی بر روی آن نقش میبندد. این موضوع به پذیرفته شدن هر چه بیشتر این ربات در بین عموم مردم کمک خواهد کرد.
سخنگوی آژانس علم و فناوری سنگاپور اعلام کرد که از این ربات در محاکمه استفاده نخواهد شد. استفاده از این ربات، نیاز به استفادهی نیروی انسانی را کاهش میدهد و کارایی سازمانهای امنیتی را افزایش خواهد داد. کشور سنگاپور در نظر دارد تا سال 2030 تعداد دوربینهای نظارتی خود در سطح شهر را به 200 هزار دوربین افزایش دهد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که این رقم شامل دوربینهای موجود بر روی رباتها نخواهد بود.
چندی پیش شاهد استفاده از رباتها در سازمان پلیس نیویوک آمریکا بودیم که در عملیاتهای مختلف مورد استفاده قرار گرفتند و هر چه بیشتر میگذرد، شاهد افزایش نفوذ این تکنولوژی در سازمانهای امنیتی خواهیم بود.
مطلب مرتبط: ربات انسان نمای تسلا – آیندهای نه چندان دور، نزدیک است
دیدگاهتان را بنویسید