جراحان بیمارستان کودکان بوستون در آمریکا، سال گذشته پروژه ای را آغاز کرده اند که طی آن برای انجام تمرینات لازم پیش از عمل های جراحی از مدل های اعضای بدن انسان که با استفاده از تکنولوژی پرینت 3 بعدی چاپ شده بودند استفاده می شد. حالا گفته می شود این کار باعث شده جان چهار کودک در سنین بین 2 ماه تا 16 سال که از مشکلات مرگبار رگ های خونی مغز رنج می بردند نجات داده شود.
شرایط بیماری این کودکان به گونه ای بود که طبق گفته پزشکان، انجام عمل عمل جراحی را به امری بسیار خطرناک تبدیل می کرد. به همین دلیل آنها از ترکیبی از تکنولوژی پرینت سه بعدی در کنار رزین های ساختگی برای ساختن کپی هایی از رگ های تغییر شکل یافته این کودکان و همچنین اعضای نزدیک به آنها شامل آناتومی مغز استفاده کردند. این کار به پزشکان فرصت داد تا پیش از انجام عمل نهایی به اندازه کافی تمرین کرده و با آماده کردن خود، ریسک بیماران را در طی عملیات کاهش دهند.
ادوارد اسمیت، یکی از جراحان مغز این بیمارستان، عقیده دارد ساخت مدل ها به آنها اجازه داد تا ساختار مورد نظر را از زوایای مختلفی بررسی کرده و فرآیند جراحی را با ابزارهای واقعی تمرین کنند. این کار برای سه نفر از چهار بیمار ذکر شده بهترین نتیجه را داشته است. این بیماران دچار AVM بوده اند (یعنی تمام سرخ رگ ها و سیاه رگ های آنها در هم پیچیده شده بود) و پزشکان ناچار بودند رگ های خونی را در کوتاه ترین زمان ممکن و با ترتیبی صحیح قطع کنند. به کمک تکنیک مورد استفاده، پزشکان بیمارستان بوستون توانستند مدت زمان هر کدام از جراحی ها را به میزان 30 دقیقه کاهش داده و مشکل رگ های مغزی کودکان را برطرف کنند. به گفته مسئولان این بیمارستان، آنها قصد دارند از روش پرینت سه بعدی برای آموزش جراحان جوان و نیز تمرین عمل های جراحی بسیار دشوار در آینده استفاده کنند.
تو ایران هم روی آدمک های پلاستیکی عمل میکنن در کل بعضی از جراحهای ایران واقعا تو کارشون عالین و بعضیاشون هم خدا خیرشون بده خیلی با محبت و با انصافا من خودم باهوشون برخورد داشتم
فرق بیمارستانهای آنجا با اینجا از زمین تا آسمان میباشد و در اینجا سالم وارد میشوی و ناقص خارج میشوی !!!!!!