از زمان معرفی هدست های واقعیت افزوده مایکروسافت با نام تجاری هولولنز مدت زیادی نمی گذرد. در طول دو سال گذشته توجه بسیاری از رسانه ها و کاربران بر قابلیت های این هدست در بخش هایی مانند بازی های رایانه ای و پلتفرم ویندوز هولوگرافیک بوده و انتظارات نیز در همین راستا رو به افزایش داشته اند. اما مایکروسافت تلاش کرد با فاصله گرفتن از جریان هیجانی ایجاد شده توسط رسانه ها و دور شدن از خواسته های معقول و در عین حال کم کاربرد، در آرامش دستگاهی خلق کند که نه تنها به یک گجت جدید در حوزه تکنولوژی، بلکه به ابزاری برای پیشبرد علم بشر تبدیل شود. شاید گفتن چنین جملاتی درباره یک شرکت تجاری با همه نقاط ضعف و قوت آن کمی بزرگنمایی به نظر برسد، اما مایکروسافت آهسته و پیوسته در حال اجرای همین کار است.
بر خلاف گوگل، این شرکت به جای عرضه نسخه های اولیه و تقریبا بلا استفاده هولولنز، آن را در اختیار سازمان های تحقیقاتی و دانشگاه ها قرار داد تا ایده های خود را بر روی آن آزمایش کنند. همچنین از همه صاحب نظران و کارشناسان و حتی دانش آموزان و دانشجویان خواسته شد طرح ها و تصورات خود را از کاربردهای احتمالی هولولنز در اختیار مایکروسافت قرار دهند تا این شرکت بتواند روند توسعه دستگاه خود را در مسیر صحیح به پیش ببرد. نتیجه چنین اقداماتی به دور از در اولویت قرار دادن بخش مالی، تبدیل شدن هولولنز به دستگاهی است که می تواند در بخش های مختلف علم به کمک دانشمندان آمده و جان انسان های بسیار زیادی را نیز نجات دهد.
کمپانی Scopis که در حوزه نرم افزارهای واقعیت افزوده فعالیت می کند، اخیرا پلتفرمی را با نام Holographic Navigation Platform (پلتفرم ناوبری هولوگرافیک) منتشر کرده که در عمل های جراحی فوق العاده حساس ستون فقرات و نخاع به کمک جراحان خواهد آمد. به کمک پلتفرم منتشر شده، جراح با استفاده از هدست هولولنز می تواند دید کامل تر و بهتری از بدن بیمار داشته باشد و محل رشته های عصبی فوق العاده حساس در ستون فقرات بیمار به وضوح در معرض دید اوست. هر حرکت ابزارهای جراحی در بدن بیمار به دقت توسط سنسورهای هولولنز رهگیری شده و اطلاعات دقیقی از موقعیت آنها برای پزشک به نمایش در می آید. برای مثال به کمک هولولنز جراح خواهد توانست از زاویه ورود سوزن های بسیار ظرفیت به محیط ستون فقرات آگاه شده و در صورت اشتباه در اندازه گیری، به کمک راهنمای نمایش داده شده توسط هولولنز زاویه و عمق ورود ابزار خود را اصلاح نماید. علاوه بر این، امکان نمایش جزئیات بیشتری از بیمار از جمله تصاویر تهیه شده از بدن وی، نمودارهای علائم حیاتی و حتی فید ویدئویی از حرکات بخش خاصی از بدن وی نیز به راحتی امکان پذیر بوده و بدون اینکه نیازی به تغییر میدان دید پزشک باشند به اطلاع وی خواهند رسید.
به گفته Scopis، چنین کاری می تواند تاثیر شگرفی بر کیفیت عمل های جراحی داشته باشد. از جمله این موارد می توان به کاهش مدت زمان عمل، افزایش دقت جراحی، افزایش امکان بررسی دقیق توده ها و تومورها و در نهایت، کاهش مرگ و میر بیماران به دلیل خطاهای پزشکی اشاره کرد. ارائه شدن چنین قابلیت هایی به کمک گجت معرفی شده توسط مایکروسافت نشان می دهد این شرکت در مسیر درستی به پیش می رود و می توان در آینده ای بسیار نزدیک، قابلیت های حیاتی و بسیار کلیدی تری از ابزاری دید که در ابتدا تصور می شد تنها یک وسیله بازی جدید و گران قیکت است.
:-bd:-bd