مدیریت رمزهای عبور یکی از مهم ترین چالش های کاربرانیست که زیاد از سایت های اینترنتی مختلف استفاده می کنند. همیشه مسئله راحتی به یاد سپردن و یادآوری رمزها در مقابل امنیت بالا قرار داشته و هیچ گاه امکان داشتن همزمان این دو فاکتور در پسوردها نداشته است. به همین دلیل یکی از راهکارهای کاربران برای رفع حدودی این مشکل، استفاده از پسوردهای مشابه برای اکثر سایت هایی است که با آنها سر و کار دارند. حرکتی که از نظر امنیتی کاملا مردود است و شما را تبدیل به یک گزینه خوب برای هکرها میکند. با این وجود آمار نشان می دهد که بسیاری از کاربران همچنان از این روش غلط استفاده میکنند. طبق آمار، 70 درصد از کاربران بزرگسال از یک پسورد واحد برای بیش از یک سایت استفاده میکنند.
استفاده از پسوردهای مشابه برای سایت های مختلف
بر اساس یک نظرسنجی که از 1041 شهروند امریکایی با سن 18 سال یا بالاتر صورت گرفته، PCMag به این نتیجه رسیده است که 25 درصد از این افراد گاهی مواقع از یک پسورد برای چندین سایت مختلف استفاده میکنند. 24 درصد دیگر از افراد حاضر در نظرسنجی اعتراف کردهاند که در اکثر موارد این کار را انجام می دهند، در حالی که 21 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفته اند همواره از یک رمز عبور برای تمامی سایتها و حسابهای کاربری خود استفاده میکنند.
تقریبا بسیاری از کاربران به این موضوع واقف هستند که برای هکرها شرایط بسیار خوبیست اگر قربانی ها از یک رمز عبور مشابه در سایتهای مختلف و آدرسهای ایمیل و نام های کاربری استفاده کنند. همین گونه سهل انگاریها در بسیاری از موارد موجب نشت انبوه اطلاعات شخصی کاربران میشود. در سال 2016 نزدیک به 167 میلیون حساب لینکدین در دارک وب به فروش رسید که پروفایل افراد معروفی مانند مارک زاکربرگ و کیتی پری نیز جز آنها بود.
همچنین از کاربران در مورد نحوه ذخیره رمزهای عبور آنها سوال شده است. روش محبوب اکثریت کاربران، حفظ کردن رمزهای عبور بوده است. اگر چه روش ایمنی محسوب میشود اما خطر فراموشی در هر صورت وجود دارد. دومین روش کاربران، نوشتن رمزهای عبور به صورت فیزیکی بوده است که 36 درصد این روش را انتخاب کردهاند. 24 درصد دیگر نیز در قالب یادداشتهای دیجیتالی، رمزهای عبور خود را در گوشی یا دیگر وسایل الکترونیکی ذخیره میکنند که روش پرخطری محسوب میشود.
پسورد منجرها، بهترین روش ذخیره سازی رمزهای عبور
روش پیشنهادی، استفاده از برنامههای مدیریت پسورد است که در این نظرسنجی، مشخص شده 33 درصد افراد از همین روش استفاده میکنند. اگر چه پسورد منجرها 100 درصد تضمینی نیستند اما در حال حاضر ایمنترین روش برای ذخیره اطلاعات لاگین در سایتها محسوب میشوند. این برنامه رمزهای عبور بسیار قدرتمندی را تولید میکنند که تغییر آنها نیز از طریق همین برنامهها بسیار آسان است. که با توجه به اینکه یک سوم از افراد گفتهاند هیچوقت رمزهای عبور خود را تغییر نمیدهند مورد ایده آلی هستند.
از دیگر نکات جالب این گزارش این است که 54 درصد از افراد گفتهاند که قربانی جرائم سایبری شدهاند به طوری که 27 درصد به سرقت اطلاعات کارت اعتباری خود گرفتار شده اند، 18 درصد درگیر بدافزارها شدهاند، اطلاعات شناسایی 17 درصد افراد به سرقت رفته و همچنین 16 درصد مورد حملات فیشینگ قرار گرفتهاند که از معمولترین جرایم سایبری محسوب میشود. جالب است که فقط 53 درصد از این افراد از نرم افزارهای آنتی ویروس استفاده میکنند. شرکتهایی مانند مایکروسافت راهکارهای جایگزینی برای رمزهای عبور ارائه میدهند، از جمله ویندوز هلو که بسیاری از مشکلات پسوردها را حذف کرده است.
https://github.com/iryndin/10K-Most-Popular-Passwords