زمانی بود که تلفن های موبایل با حافظه های 8 و 16 مگابایتی (بله مگابایت) کار می کردند و اگر خیلی به روز بودید و دوست داشتید مجموعه ای از آهنگ ها و فایل های شخصی در دستگاهتان داشته باشید می توانستید از حافظه های 64 مگابایتی استفاده کنید؛ البته آن هم به همین راحتی نبود و باید اول بررسی می کردید تا ببینید دستگاهتان ظرفیت استفاده از این همه حافظه را دارد یا نه! اما امروز دیگر معیارها از حد گیگابایت فراتر رفته و آرشیو شخصی خیلی از ما که مجموعه ای از آهنگ ها، تصاویر، ویدئوها و فایل های دیگر است مرز ترابایت را هم پشت سر گذاشته اند. در چنین شرایطی تلفن های هوشمند هم با حافظه های 32 گیگابایتی و بالاتر روانه بازار شده اند و اخیرا دستگاه های جدید هم به کمک کارت حافظه می توانند تا 1 ترابایت فضای ذخیره سازی در اختیار شما قرار دهند. اما متاسفانه هنوز هم گوشی هایی در بازار وجود دارند که ظرفیت آنها فقط 16 گیگابایت است و کاربران آنها همیشه با مشکل کمبود فضا مواجهند. اگر شما هم چنین مشکلی دارید در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم برای اینکه بدون دردسر از یک گوشی 16 گیگابایتی استفاده کنیم چه کارهایی می توان انجام داد.
عکس ها را تخیله کنید
قبول داریم که عکس گرفتن با دوربین های فوق العاده گوشی ها یکی از کارهای مورد علاقه بسیاری از کاربران است. اما چند درصد از ما بعد از گذشتن یکی دو ماه از زمان گرفتن عکس باز هم به دفعات آن را نگاه می کنیم؟ مطمئنا خیلی کم. پس بهتر است پس از مدتی عکس ها را از گوشی به جای دیگری انتقال دهید. اگر خیلی به تکنولوژی اعتقاد و اطمینان دارید می توانید از فضاهای ابری مانند google drive استفاده کنید و در غیر این صورت هارد دیسک یا درایو SSD گزینه های در دسترس شما هستند.
از برنامه های تحت وب استفاده کنید
در سال های اخیر استفاده از برنامه های تحت وب گسترش بسیار زیادی پیدا کرده اند و اگر با مشکل کمبود سرعت اینترنت مواجه نیستید می توانید این مورد را در نظر بگیرید. برای مثال فرض کنید برای کاری نیاز به دیکشنری و فرهنگ لغت دارید. روال کار به این صورت است که یک برنامه دیکشنری روی گوشی نصب می کنید که به خاطر مجموعه کلماتی که دارد و البته طراحی برنامه می تواند تا چند صد مگابایت هم حجم داشته باشد. اما این کار را نکنید و به جای آن از سرویس هایی مانند google translate استفاده کنید. اگر هم به این سرویس اعتماد ندارید می توانید از دیکشنری های آنلاین انتشارات معروف مانند longman و oxford به صورت رایگان استفاده کنید.
نیازی به فول آلبوم نیست!
اگر از طرفداران گوشی کردن به موسیقی در تلفن همراه باشید به احتمال زیاد دنبال گوشی هایی با 16 گیگابایت حافظه داخلی نمی روید، اما اگر از بد روزگار چنین کاری انجام داده اید تنها گزینه در دسترس آن است که همه آهنگ های خوانده شده توسط خواننده مورد علاقتان را روی گوشی نگه ندارید. در عوض می توانید با چند ساعت وقت صرف کردن یک مجموعه انتخابی از آهنگ ها درست کنید و همان ها را به گوشی انتقال دهید. به این ترتیب هم از شنیدن صدای خواننده عزیزتان لذت خواهید برد هم چند گیگابایت فضای خالی بیشتر خواهید داشت.
بازی ها را خانه تکانی کنید
اگر زمان بیکاری زیادی دارید حتما چند بازی هم روی گوشی نصب کرده اید. بعضی از این بازی ها تکلیفشان مشخص است و دیتابیس چند گیگابایتی آنها حرف خاصی باقی نمی گذارد. بهترین کار آن است که بازی هایی را که زیاد از آنها استفاده نمی کنید حذف کرده و بازی های سبک تری را جایگزین کنید. البته یک نکته را هم فراموش نکنید. حتی بازی های سبکی مانند crossy road هم گاهی چند صد مگابایت دیتا جمع ذخیره می کنند پس حواستان به پاک کردن دیتا ها هم باشد.
لیست مطالعه را کوتاه کنید
البته این مورد شاید زیاد به کار خیلی ها نیاید، چون به هر حال این روزها کمتر کسی حال مطالعه کتاب دارد. اما اگر یک آرشیو کامل از کتاب ها با خودتان حمل می کنید بد نیست کتابخانه تان را مرتب کنید و کتاب هایی که مشغول به خواندن آنها هستید نگه دارید. بعدا می توانید با تمام شدن کتاب فایل ها را به رایانه انتقال داده و کتاب های جدید را جایگزین کنید. البته توصیه می کنیم در درجه اول سراغ کتاب خواندن بروید. بقیه مشکلات را می توان حل کرد!
جایی برای فایل های اضافی نیست
دیگر لازم به گفتن نیست که برای مثال برنامه های دو سال پیش روی گوشی نصب کرده اید و فقط یک بار همان موقع از آن استفاده کرده اید نباید روی گوشیتان نصب باشد. پس عذاب وجدان نداشته باشید و خیلی راحت آنها را پاک کنید. همچنین سعی نکنید فایل های نصبی (مانند فایل های apk) را روی گوشی نگه دارید و اگر واقعا نیازشان دارید آنها را به رایانه منتقل کنید. معمولا این فایل ها بعد از پاک شدن خود برنامه روی گوشی شما باقی می مانند و بدون اینکه خبر داشته باشید فضای شما را اشغال می کنند.
نکته کنکوری
اگر از سیستم عامل اندروید استفاده می کنید هر چند وقت یک بار سری به منوی storage در بخش settings بزنید. در اینجا اگر پس از چند دقیقه انتظار برای محاسبه وضعیت فضای موجود روی apps تپ کنید می توانید میزان دیتای ذخیره شده توسط هر برنامه را ببینید. هر کدام که به نظرتان غیر ضروری آمد روی برنامه تپ کنید و بعد clear data را انتخاب کنید. اگر در این بخش حواستان جمع باشد چیز خاصی از دست نخواهید داد و در عوض فضای خوبی هم از ظرفیت گوشی آزاد می شود.
شما چه پیشنهادهایی در این زمینه دارید؟
در نظرسنجی بهترین تلفن هوشمند سال 2015 به انتخاب کاربران وب سایت سخت افزار شرکت کنید! برای ثبت رای و آگاهی از روند اجرای مسابقه می توانید از صفحه ویژه این مسابقات دیدن کنید.
برای با خبر شدن از آخرین اطلاعات در زمینه تجهیزات الکترونیک، بازی ها و مطالب مختلف در زمینه تکنولوژی، کانال وب سایت سخت افزار در تلگرام را فراموش نکنید. اگر آخرین نسخه از این برنامه را روی موبایل یا رایانه نصب کرده اید تنها با کلیک کردن (یا تپ کردن) روی آدرسhttps://telegram.me/sakhtafzarmag می توانید در کانال ما عضو شوید. همچنین برای اطلاع از دقیق ترین مشخصات و قیمت های گوشی های هوشمند در بازار ایران می توانید به وب سایت کالای ما به نشانی https://kalamag.com مراجعه کنید.
دوست خوب کجا به توقف اجباری برنامه ها اشاره کرده بود ؟؟؟
البته توی توقف اجباری برنامه ها باید مراقب بود بعضی آم ها توقفشون توی کار روزانه با گوشی خلل ایجاد میکنه
اره البته گوشی های گرون هم که اینقدر حافظه دارن که واقعا نیازی به مموری نیست .
این روش رو بالا هم ذکر کرده بودن دوست عزیز، که البته تاثیری هم نخواهد داشت مگر اینکه بازی های با دیتای حجیم داشته باشین
اگر واقعا با مشکل روبرو هستید می توان از روش زیپ کردن با روش high compressing هم استفاده کرد همچنین اگه دسترسی به اینترنت پر سرعت هست توصیه می شه خیلی از فایلها رو در فضاهای ابری ذخیره کرد
بهترین راه حلش مموی کارت و یا خرید گوشی با حافظه بیشتر=))
من همیشه توی قسمت مدیریت برنامه ها اون آپ هایی که برام کارایی ندارند رو اول clear data و بعد توقف اجباری میزنم