سال گذشته کوالکام با همکاری سامسونگ توانست چیپست اسنپدراگون 835 را با معماری 10 نانومتری توسعه دهد و به واسطه ی یاری سامسونگ در توسعه این پردازنده به کوالکام، غول کره ای امتیاز استفاده ی انحصاری از آن را برای مدتی دریافت کرد و گلکسی اس 8 اولین پرچمدار مجهز به این چیپست بود که وارد بازار شد. حال به نظر میرسد داستان برای چیپست پرچمدار بعدی کوالکام نیز تکرار خواهد شد.
ماه گذشته گزارشی منتشر شد که اشاره به این داشت که دو کمپانی سامسونگ و TSMC با همکاری با یکدیگر قصد طراحی چیپست پرچمدار بعدی کوالکام را با نام اسنپدارگون 845 انجام دهند و گلکسی اس 9 اولین دستگاهی خواهد بود که این پردازنده مجهز خواهد شد. این چیپست دارای معماری 7 نانومتری خواهد بود بنابراین احتمالا شاهد نسل بعدی پردازنده های موبایل خواهیم بود. در حالی که توسعه و ساخت چیپست های 10 نانومتری نیز در حال حاضر به خودی خود بسیار سخت است، تصور چیپستی با ابعاد کوچک تر و فناوری پیشرفته تر بسیار هیجان انگیز به نظر میرسد. بر اساس شایعات این چیپست اوایل سال 2018، در زمانی که سامسونگ پرچمدار بعدی خود را در MWC 2018 معرفی خواهد کرد، از راه خواهد رسید. زمان رونمایی از این چیپست نیز 26 تا 1 مارس عنوان شده است.
از دیگر چیپست های 7 نانومتری که سال آینده احتمالا رونمایی خواهند شد میتوان به چیپست پرچمدار Kirin هواوی، مدیاتک و انویدیا اشاره کرد. چیپست های پرچمدار امروزی از معماری 10 نانومتری برخوردارند و جهش به پردازنده های 7 نانومتری باعث میشود شاهد بهبود راندمان 25 تا 35 درصدی باشیم و در عین حال ابعاد تراشه ها بیش از پیش کاهش پیدا کند. این کاهش حجم باعث میشود دست سازندگان برای استفاده از دیگر قطعاتی که سایز بالاتری دارند، مانند باتری ها باز شود. در نهایت بهبود مصرف تراشه ها و امکان استفاده از باتری های پر ظرفیت تر موجب پیشرفت در شارژ دهی دستگاه ها خواهد شد.
همچنین کوالکام هفته ی آینده چیپست های میان رده ی جدیدی از جمله اسنپدراگون 660 را معرفی خواهد کرد که انتظار میرود از این چیپست ها در سری جدید گلکسی C سامسونگ، شیائومی ردمی پرو 2، شیائومی می مکس 2، اوپو R11، Vivo X9s، نوکیا 7 و نوکیا 8 به کار گرفته شود. اسنپدراگون 660 از چهار هسته 2.3 گیگاهرتزی Cortex A73 و چهار هسته ی 1.9 گیگاهرتزی Cortex A53 تشکیل شده است. پردازنده ی گرافیکی آنبورد این تراشه Adreno 512 خواهد بود و این چیپست شامل مودم LTE X10 نیز خواهد بود. همچنین این پردازنده از فناوری شارژ سریع Quick Charge 4.0 پشتیبانی خواهد کرد. در بخش حافظه نیز اسنپدراگون 660 از تراشه های LPDDR4X با فرکانس 1866 مگاهرتز و حافظه های فلش UFS 2.0 پشتیبانی میکند.
دیگه ترانزیستور ها دارن به ابعاد اتم نزدیک میشن :l
تا کجا میتونن پیش برن، باید به فکر یه راه دیگه باشن 😀