بسیاری از افراد، گوش کردن به موسیقی را یک تفریح میدانند، در حالی که برخی معقتدند موزیک بخشی جداناپذیر از زندگی است. اگر جزو دسته دوم باشید، حتما نام اسپاتیفای (Spotify) و آیتونز (iTunes) را شنیدهاید؛ دو سرویس بسیار محبوب پخش موسیقی در دنیا که امکاناتی فوقالعاده را در اختیار کاربران قرار میدهند. آیتونز و اسپاتیفای به همه نشان دادهاند که برای لذت بردن از موسیقی، فقط داشتن لوازم سختافزاری حرفهای کافی نیست. شاید با کمی جستجو در بازار بتوان لوازم بسیار متنوعی را برای گوش کردن به موزیک پیدا کرد، اما تا زمانی که مخاطبان با موسیقیدانها در ارتباط نباشد، هیچ پیشرفتی در انتقال بهترین تجربه به کاربران حاصل نمیشود. اسپاتیفای با فراهم کردن بستری جالب در قالب یک اپلیکیشن برای گوشیهای اندرویدی و محصولات اپل، تلاش کرده تا فاصله میان مخاطبان با آهنگسازان را کاهش دهد. در آن سو اما اپل با طراحی اپلیکیشن اختصاصی آیتونز برای محصولات مبتنی بر iOS، علاوه بر آسانتر کردن مدیریت آهنگها و ارتباط با دستگاههایی خارج از اکوسیستم اپل، تجربهای متفاوت و جذاب را برای کاربران خود رقم زده است. در ادامه، ضمن معرفی اسپاتیفای و آیتونز، با شیوه دانلود از اسپاتیفای و امکاناتی که این دو سرویس ارائه میکنند نیز آشنا خواهیم شد.
اسپاتیفای چیست؟
فراتر از یک اپلیکیشن، اسپاتیفای یک سرویس استریم ویدیو، پادکست و پخش موسیقی است که در سال 2008 توسط شرکتی سوئدی به نام Spotify AB کار خود را شروع کرد. این سرویس در قالب یک اپلیکیشن برای اندروید، آی او اس و ویندوز در اختیار کاربران است و به آنها اجازه میدهد که آزادانه از شنیدن جدیدترین موسیقیهای روز دنیا از هنرمندان درجه یک، لذت ببرند. البته، امکانات نسخه رایگان این سرویس، بسیار محدود بوده و کاربران برای استفاده از آن باید تبلیغات زیادی را مشاهده کنند. به علاوه، پخش موسیقی با کیفیت بالاتر یا دانلود آفلاین آهنگها نیز فقط برای کاربرانی با عضویت ویژه در دسترس است. اگر میخواهید با امکانات و ویژگیهای این برنامه و محدودیتهایی که نسخه رایگان آن دارد، آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.
امکانات اسپاتیفای
یکی از مهمترین ویژگیهای اسپاتیفای، رعایت قانون کپیرایت و محافظت از حقوق ناشران است. در حقیقت، شما حتی با پرداخت پول نمیتوانید موسیقیهای دانلودشده را آزادانه پخش کرده و آنها را در اختیار تمام کاربران قرار دهید. جدا از حفاظت از حقوق ناشران، بسیاری از کاربران، این برنامه را بیشتر به توانایی آن در پیشنهاد موسیقیهای مختلف بر اساس سلیقه شما میشناسند. این امکان نیز برای شما اسپاتیفای وجود دارد که با دنبال کردن دوستان و آشنایان، آهنگهای مورد علاقه خود را با آنها به اشتراک بگذارید. برای این دست از کاربران، مشاهده و گوش کردن به آهنگهایی که دوستانشان از شنیدن آنها لذت میبرند نیز امکانپذیر است.
کپسول زمان، یکی دیگر از جالبترین ویژگی های اسپاتیفای است که به صورتی غیر منتظره، لیستی از 60 آهنگی که در گذشته گوش کردهاید را در اختیارتان قرار میدهد. برخی از این آهنگها میتوانند به گذشتههای دور برگردند و حسی نوستالژیک برای شما داشته باشند. کپسول زمان اسپاتیفای حتی میتواند بر اساس سبک موسیقی دلخواه شما، مجموعهای متفاوت و تازه از آهنگهایی که هرگز نشنیدهاید را نمایش دهد تا موسیقیهای دیگر نیز آشنا شوید.
محدودیت های نسخه رایگان اسپاتیفای
اگرچه امکانات اسپاتیفای بسیار جذاب هستند، اما محدودیت بالای آنها در نسخه رایگان، کاربران را از تجربه قابلیتهای جذاب آن محروم میکند. در ادامه، برخی از این موارد را بیان میکنیم.
- محدودیت در ذخیره و انتخاب آهنگ های مختلف: عدم امکان ذخیره آهنگها و رد کردن فقط 6 موزیک در هر دقیقه، یکی از اصلیترین محدودیتهای نسخه رایگان است که احتمالا برای بسیاری از افراد آزاردهنده خواهد بود. متاسفانه باید بگوییم برای حل این مشکل نیز چارهای جز تهیه اشتراک پولی نخواهید داشت. البته، اگر عمیقا به گوش کردن به آهنگهای خارجی علاقه داشته باشید، پرداخت پول برای استفاده کامل از اسپاتیفای واقعا ارزشش را دارد.
- نمایش تبلیغات آزاردهنده: اگر به هر دلیل قصد تهیه اشتراک ویژه اسپاتیفای را ندارید، باید منتظر نمایش تبلیغات آزاردهنده اسپاتیفای نیز باشید. البته، ایجاد محدودیت برای تشویق کاربران به خرید اشتراک ویژه، آن هم با امکانات گستردهای که این سرویس ارائه میکند، منطقی به نظر میرسد.
- محدودیت در انتخاب کیفیت های بالاتر: دانلود و پخش موزیکهای باکیفیتتر و استفاده از امکانات پیشرفته فقط به نسخه پولی محدود است؛ کیفیت صدا در نسخه رایگان فراتر از 160Kbps نمیرود.
آموزش دانلود از اسپاتیفای
برای دانلود از اسپاتیفای و استفاده از امکانات آن، حتما باید در آن ثبتنام کرد. برای این کار لازم است وارد سایت Spotify شده و با کلیک روی گزینه Sign Up، وارد صفحه ثبتنام شوید. در ادامه از شما خواسته میشود تا ایمیل و یک کلمه عبور را به همراه نام کاربری دلخواه انتخاب کنید. برای بهبود تجربه استفاده از این سرویس نیز باید تاریخ تولد و جنسیت را هم تعیین کنید. بعد از ثبت اطلاعات، یک لینک فعالسازی به ایمیل شما ارسال میشود که با کلیک بر روی آن، ثبت نام در Spotify به پایان میرسد.
شیوه ثبت نام در اسپاتیفای با موبایل کاملا مشابه همین روش است؛ با این تفاوت که به جای ایمیل میتوان از شماره تلفن همراه نیز استفاده کرد. کاربران همچنین میتوانند از حساب کاربری فیسبوک خود برای ثبت نام استفاده کنند تا بعد از ورود به حساب کاربری، پیدا کردن پروفایل دوستان و آشنایان آسانتر شود. دانلود از اسپاتیفای اصلا سخت نیست و بعد از انتخاب لیست پخش، کافیست گزینه Download را بزنید تا عملیات دریافت آهنگها آغاز شود. اگر از نسخه رایگان استفاده میکنید هم با انتخاب گزینه Copy Spotify URL برای کپی کردن آدرس آهنگ مورد نظر، فقط کافیست آن را داخل وبسایت MP3Fy وارد کنید تا عملیات دانلود، آغاز شود.
آیتونز چیست؟
همانند دیگر شرکتهای فعال در حوزه فناوری، اپل نیز با معرفی سرویس محبوب و جذاب آیتونز تلاش کرده تا رقیبی جدی را بر سر راه اسپاتیفای و یوتیوب موزیک (سرویس استریم گوگل) قرار دهد. مانند اسپاتیفای، آیتونز نیز در قالب یک نرمافزار حرفهای برای کامپیوتر و گوشی های موبایل عرضه شده است و کاربران با نصب آن میتوانند از امکاناتی بیشمار استفاده کنند. آیتونز فقط یک سرویس پخش موسیقی نبوده و وجود یک بخش فروشگاهی در آن به نام آیتونز استور (iTunes Store)، دسترسی کاربران به کتاب، موسیقی، برنامههای تلویزیونی، ویدیو و هر نوع محتوای دیجیتالی دیگر را امکانپذیر میکند. این برنامه همچنین قابلیت نصب روی دو سیستم عامل مک و ویندوز را دارد و عملکرد آن فقط به محصولات اپل محدود نمیشود. به علاوه، شبکه اجتماعی پینگ هم با امکانات گسترده خود، به آشنایی هرچه بیشتر شما با موسیقیدوستان و همراهی با آنها کمک زیادی خواهد کرد.
امکانات و قابلیت های آیتونز
در اولین ورود به محیط آیتونز، امکاناتی به چشم میخورند که احتمالا برای شما جذاب خواهند بود. استفاده از رادیوهای اینترنتی، یکی از همین موارد است که دنیایی جذاب از محتوای دیجیتال را در مقابل شما قرار میدهد. مشاهده اطلاعات کامل آهنگها با امکان مدیریت و طبقهبندی خودکار لیستهای پخش در کنار قابلیت تبدیل فرمتهای صوتی مختلف به یکدیگر، از کابردیترین ویژگی های iTunes هستند. البته امکانات آیتونز همانند اسپاتیفای واقعا بالاست و با کمی گشتوگذار در محیط آن، به مواردی برمیخورید که شما را برای استفاده از این برنامه حسابی وسوسه میکنند. در ادامه، به اختصار در مورد برخی از آنها صحبت خواهیم کرد.
- آیتونز استور (iTunes Store): یکی از مهمترین ویژگی های نرم افزار آیتونز، وجود یک فروشگاه بزرگ است که در آن انواع محتوای دیجیتالی را میتوان پیدا کرد. فروشگاه آیتونز، شما را به دنیایی بیپایان ویدیوها، آهنگها، برنامهها، کتابهای صوتی و … متصل میکند تا نیاز به هیچ سرویس دیگری نداشته باشید.
- لیست پخش هوشمند (Smart Playlist): با تهیه یک لیست پخش هوشمند، کاربران تعیین میکنند که نرمافزار در هر زمان، چه آهنگ یا آهنگهایی را پخش کند. این لیست بسته به چیزی که کاربر میخواهد، مانند سبک موسیقی یا زمان اضافه شدن به دستگاه، کاملا متغیر است.
- ویژگی Genius: همانند اسپاتیفای، اپل نیز سیستمی تحت عنوان Genius به معنی «نابغه» را طراحی کرده است که با تکیه بر مجموعهای از پارامترها، خودش تصمیم میگیرد که متناسب با وضعیت فعلی شما، چه موسیقی یا سبک مناسب شما خواهد بود.
- اجرای کتاب های صوتی: بر خلاف اسپاتیفای، آیتونز از تمام کتابهای صوتی با فرمت aa. پشتیبانی کرده و تجربهای بسیار خوب را برای کاربران رقم میزند.
- تماشای ویدیو و فیلم: همانطور که گفتیم، آیتونز یک استور بزرگ دارد که در آن میتوان سریالها و فیلمهای سینمایی روز دنیا را نیز مشاهده و دانلود کرد. برای این کار فقط کافیست فیلم مورد نظر خود را تماشا کرده و روی موبایل یا تبلت خود مشغول تماشای آن شوید.
- قابلیت Home Sharing: افرادی که آیتونز را روی چندین کامپیوتر مختلف به صورت همزمان نصب داشته باشند، احتمالا چند کتابخانه یا Library مختلف برای موسیقیهای دلخواه خود خواهند داشت. اپل در نظر گرفتن قابلیت Home Sharing در نرمافزار آیتونز، این امکان را به کاربران داده تا با استفاده از یک حساب کاربری روی همه این سیستمها، کاربران بتوانند محتوای کتابخانه خود را یکپارچه کنند.
- شبکه اجتماعی پینگ (Ping): اما آخرین مورد، نوعی محیط کاربری پیشرفته است که اپل از آن به عنوان یک شبکه اجتماعی به نام «پینگ» یاد میکند. مشابه سیستمی که اسپاتیفای دارد، کاربران پینگ میتوانند دوستان خود را دنبال کرده و از موسیقی و سبک آهنگی که دوست دارند، مطلع شده یا آهنگهای دلخواهشان را با آنها به اشتراک بگذارند. در پینگ همچنین این امکان برای کاربران آیتونز فراهم شده تا با دنبال کردن پروفایل خواننده مورد علاقه خود، از آهنگهای دلخواه، زمان برگزاری کنسرت توسط آن خواننده و مواردی از این دست مطلع شوند.
محدودیت های آیتونز
یکی از مواردی که در گذشته حسابی کاربران را آزار میداد، مدیریت بسیار دشوار اطلاعات و دسترسی به آنها روی سیستمهای دیگر بود؛ چالشی که حالا به لطف آیتونز برطرف شده است. هرچند، اپل برای جذب هرچه بیشتر کاربران، هنوز برخی از قابلیتها را به اکوسیستم خود محدود کرده است. یکی از این موارد به حالتی مربوط میشود که بخواهید یک دستگاه دیگر را به نرم افزار آیتونز متصل کنید؛ در این حالت باید حتما آن دستگاه، یکی از محصولات شرکت اپل باشد. مورد دیگری که احتمالا بسیاری از کاربران اپل پیشتر با آن برخورد داشتهاند، فرمت DRM است. تمام آهنگهایی که توسط آیتونز دانلود و ذخیره میشوند، با فرمت DRM رمزگذاری شدهاند؛ این یعنی فقط دستگاههایی که اپل تعیین کرده و اجازه میدهد، قادر به پخش این آهنگها هستند.
آینده موسیقی در دستان اسپاتیفای و آیتونز
اسپاتیفای یکی از دو سرویس محبوب استریم موسیقی در دنیاست که به واسطه قابلیتهای فراوان و سازگاری بیشتر در مقایسه با آیتونز، روزانه توسط میلیونهای نفر مورد استفاده قرار میگیرد. گزارشی که چندی پیش منتشر شد، نشان میداد که سوددهی اسپاتیفای در سال جاری میلادی بیشتر از گذشته خواهد بود. اگرچه نسخه رایگان این برنامه با محدودیتهای بسیاری همراه است، اما امکانات جذاب آن، بسیاری از کاربران را برای استفاده از آن ترغیب میکند. در آن سو، اپل نیز به عنوان محبوبترین برند در دنیا، کاربران و طرفداران زیادی داشته و تلاش میکند تا با اضافه کردن سرویسها و امکانات تازه به اپلیکیشن آیتونز، حتی افرادی که از محصولات آن استفاده نمیکنند را نیز برای خرید محصولاتش تشویق کند.
سلب مسئولیت: تیم تحریریه سختافزارمگ در تهیه محتوای رپورتاژ نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
برای کاربران رایگان یوتیوب موزیک بهتره. تنها ایرادی که داره صفحه باید روشن باشه
خوب این خودش خیلی مشکل بزرگیه و واسه همینه که اصا این ترند نشد.