نمیتوان این واقعیت را انکار کرد که خودروهای برقی آینده صنعت خودروسازی به حساب میآیند. تا چندین سال پیش شرکتهای کمی در این حوزه در حال رقابت بودند. اما حالا تقریبا همه تولیدکنندگان بزرگ این صنعت در سراسر جهان شروع به تولید خودروهای تمام الکتریکی خود کردهاند. با توجه به پتانسیل بالای خوردوهای برقی برای رشد در آینده، سرمایهگذاریهای کلانی در این صنعت انجام شده است.
به عبارت دیگر اگر بتوان در مراحل اولیه سهام قابل توجهی از این شرکتها را خریداری کرد، میتوان انتظار داشت که بازدهی این سرمایهگذاری در بالاترین سطح باشد. با این حال، تصمیم سامسونگ مبنی بر واگذاری سهام 1.3 میلیارد دلاری بزرگترین تولیدکننده خودروهای برقی در چین، کمی گیج کننده به نظر میرسد.
در حالیکه همه در حال خرید و سرمایهگذاری در شرکتهای خودروسازی هستند، سامسونگ تصمیم گرفته که از این بازار کمی فاصله بگیرد. غول کرهای دنیای فناوری جهان در سال 2016، یعنی 5 سال پیش 4 درصد از سهام BYD، بزرگترین شرکت چینی تولید کننده ماشینهای الکتریکی و باتریهای قابل شارژ را به مبلغ 450 میلیون دلار خریداری کرد. سامسونگ رفته رفته سهام خود در این شرکت را کم کرد و در طول این سالها توانست سود خوبی نسبت به سرمایه گذاری اولیه خود بدست آورد.
اسناد منتشر شده نشان میدهد که سامسونگ در پایان سال 2020 در حدود 1.9 درصد از سهام BYD را در اختیار داشت. یک رسانه کرهای اما به تازگی اعلام کرده که آخرین پروندههای نظارتی سامسونگ حاکی از آنست که این شرکت 1.6% درصد دیگر از سهام BYD را با رقمی در حدود 1.3 میلیارد دلار به فروش رسانده است. این یعنی در حال حاضر شرکت کرهای تنها 0.3 درصد از سهام BYD را در اختیار دارد.
فروش سهام BYD به مبلغ 1.3 میلیارد دلار توسط سامسونگ اشتباه بود؟
سامسونگ چیزی در حدود سه برابر سرمایه اولیه خود در شرکت BYD توانسته کسب درآمد کند. اگر بخواهیم منصفانه به ماجرا نگاه کنیم، این یک معامله باورنکردنی برای سامسونگ بوده. با این حال، ناظران بازار از تصمیم سامسونگ مبنی بر فروش سهام BYD شوکه شدهاند. آن هم در شرایطی که سازندگان خودرو در سراسر جهان برای توسعه خودروهای خودران و برقی مشغول رقابت هستند.
تصمیم سامسونگ مبنی بر فروش سهام طبیعتا به دلیل نیازهای مالی نبوده است. این شرکت بیش از 100 میلیارد دلار پول نقد در بانک دارد. از دست دادن جهش بازار نیز نمیتواند دلیل این موضوع باشد. از طرف دیگر کمپانیهای حوزه فناوری در سراسر جهان فعالانه به این بازار ورود کرده و در حال مشارکت برای تولید نسل آینده خودروها هستند. زمانی که سامسونگ 4 درصد از سهام BYD را در سال 2016 خریداری کرد، اعلام شد که این تصمیم برای تضمین رشد کسب و کار تراشههای خودرو انجام شده است.
برخی از تحلیلگران معتقدند که سامسونگ سهام خود در BYD را در بالاترین حد خود نقد کرده است. ارزش سهام این شرکت نسبت به اواخر سال 2020 در حدود 31 درصد رشد داشته است. با این حال، برخی دیگر معتقدند که این اقدام سامسونگ به نوعی متعادل کننده روابط آنها با ایالات متحده و چین بوده است.
در هر حال، آنچه که در هر سرمایه گذاری از همه چیز اهمیت بیشتری دارد، میزان سود و بازدهی آن سرمایه گذاری است. سامسونگ سرمایه کلانی از این معامله به جیب زده است و شاید حالا تصور میکند که میتواند 1.3 میلیارد دلار نقد شده خود را در جای بهتری سرمایه گذاری کند.
نظر شما در خصوص تصمیم این شرکت کرهای چیست؟ آیا فروش سهام BYD با قیمت 1.3 میلیارد دلار اشتباه بزرگی از سمت سامسونگ بوده یا تصمیمی منطقی و درست؟
دیدگاهتان را بنویسید