در بخش نخست این مطلب که ساعاتی قبل آن را از نظر گذراندید، نگاهی داشتیم به مشخصات سخت افزاری جدیدی که از کنسول Play Station 4 Neo به بیرون درز کرده است. البته اطلاعات جدید پیرامون کنسول Play Station 4 Neo تنها مشخصات سخت افزاری مربوط به این محصول جدید را در بر نمی گیرد و نکاتی از نوع اجرای بازی های کامپیوتری مرتبط با کنسول خانگی Play Station 4 Neo را هم شامل می شود. نکاتی که در ادامه ی متن پیش رو قصد پرداختن به آن ها را داریم.
بر اساس اطلاعاتی که به آن ها اشاره شد، کنسول Play Station 4 Neo نسخه ای ارتقا یافته از کنسول Play Station 4 به شمار می رود و قرار است تا زمان پایان یافتن نسل فعلی بازی های کامپیوتری در کنار کنسول قدیمی Play Station 4 به حیات خود ادامه دهد. در واقع هر دو کنسول Play Station 4 Neo و Play Station 4 از وجود بازی ها و نرم افزار های کاملاً مشابهی بهره می برند و در کنار آن کاربران این دو محصول هم خانواده به یک سیستم آنلاین کاملاً واحد و بازار آنلاین یکسان دسترسی خواهند داشت. علاوه بر آن تمامی بازی های کامپیوتری جدیدی که از ماه اکتبر سال جاری میلادی برای کنسول Play Station 4 عرضه می گردد، باید حتماً نسخه ای مبتنی بر کنسول Play Station 4 Neo نیز داشته باشد. در این بین از جمله تفاوت هایی که میان این دو کنسول قدیمی و جدید نسل هشتمی مشاهده می شود می توان به پشتیبانی کنسول Play Station 4 Neo از اجرای بازی های کامپیوتری جدید با کیفیت تصویری 4K اشاره کرد. به عبارت بهتر آن دسته از کاربران کنسول Play Station 4 Neo که از تلویزیون ها یا نمایشگر های UHD برای انجام بازی های مورد علاقه ی خود استفاده می کنند، به موجب اجرای بازی های محبوب خود توسط کنسول خانگی Play Station 4 Neo قابلیت بهره مندی از کیفیت تصویری 4K را در امر اجرای این بازی ها خواهند داشت. البته آن دسته از کاربرانی که به منظور انجام بازی های مورد علاقه ی خود همچنان از تلویزیون ها یا نمایشگر های HD بهره می برند هم از وجود امکانات جدید در این کنسول جدید بی نصیب نمی مانند و به موجب اجرای بازی های کامپیوتری مبتنی بر کنسول Play Station 4 Neo می توانند از قابلیت های بهبود یافته ای در امر اجرای این بازی ها نسبت به دارندگان کنسول Play Station 4 بهره مند شوند. قابلیت هایی نظیر نرخ فریم بالا تر و با ثبات تر و همچنین ساختار گرافیکی بهبود یافته تر و چشم نواز تر که می تواند تجربه ی آن ها را نسبت به بازیبازانی که بازی های مورد نظر خود را همچنان بر روی کنسول Play Station 4 به اجرا در می آورند، ارتقا بخشد.
به نظر می رسد که طی ماه های گذشته نسخه ی 3.5 از کیت توسعه ی نرم افزاری کنسول Play Station 4 Neo در اختیار برخی از فعالان حاضر در صنعت بازی سازی قرار داده شده است. بر اساس اطلاعات موجود، به موجب امکانات موجود در این نسخه از کیت توسعه ی نرم افزاری کنسول Play Station 4 Neo بازی سازان مختلف این توانایی را یافته اند تا به تعیین نوع اجرای بازی های کامپیوتری در دست تولید خود بر روی دو کنسول Play Station 4 و Play Station 4 Neo (بر اساس نوع کیفیت تصویر یا میزان نرخ فریم خروجی آن ها) بپردازند. به نظر می رسد که در هنگام متصل بودن به نمایشگر های HD ، کنسول Play Station 4 Neo قابلیت اجرای بازی های کامپیوتری جدید را تحت کیفیت تصویری 1920 در 1080 پیکسلی دارا خواهد بود و این کیفیت تصویر در شرایطی که کنسول Play Station 4 Neo به نمایشگر های پشتیبانی کننده از فرمت تصویری 4K اتصال یابد به 3840 در 2160 پیکسل ارتقا می یابد. در واقع شرکت سونی قصد این را ندارد تا بازی های کنسول Play Station 4 Neo را تحت کیفیت تصویری 1440 پیکسلی به اجرا در آورد، چرا که از نظر مهندسان فنی این شرکت در عمل تفاوت چندانی میان کیفیت تصویری 1080 پیکسلی و 1440 پیکسلی وجود ندارد و در صورت عدم انتقال از کیفیت تصویری تمام HD (در کنسول Play Station 4) به کیفیت تصویری 4K (در کنسول Play Station 4 Neo) در عمل هیچ گونه جهش قابل ملاحظه ای از کنسول Play Station 4 به کنسول Play Station 4 Neo (از لحاظ ویژگی های فنی مرتبط با اجرای بازی های کامپیوتری جدید) مشاهده نخواهد شد. بر این اساس شرکت سونی فعالان حاضر در صنعت بازی سازی را به این امر تشویق کرده است که با بهره گیری از ترفند های گوناگون تدبیری بیاندیشند تا کیفیت تصویری خروجی بازی هایی که توسط کنسول Play Station 4 Neo مورد پشتیبانی قرار می گیرد از کیفیت تصویری 2160 پیکسلی کمتر نباشد.
به نظر می رسد که به منظور رسیدن به این هدف مهم، یکی از اصلی ترین استراتژی های پیش روی استودیو ها و شرکت های بازی سازی مختلف استفاده از تکنیک های نوین پردازشی در زمینه ی طراحی بازی های کامپیوتری جدید باشد. در این میان یکی از تکنیک هایی که به منظور انجام هدف یاد شده می تواند مورد استفاده ی بازی سازان مختلف قرار گیرد، تکنیک پردازشی چک بورد است. به هنگام بهره گیری از این تکنیک پردازشی، تصاویر خروجی بازی های کامپیوتری به منظور پردازش بهینه تر خود به چهار ضلعی های کوچک تری تقسیم می شوند تا در عین اجرای بازی مورد نظر تحت نرخ فریم بالا (به عنوان مثال 60 فریم در ثانیه) اختلال قابل توجهی در میزان کیفیت تصویری خروجی آن هم به وجود نیاید. در واقع می توان ادعا کرد که یکی از مهم ترین چالش های موجود در کنسول Play Station 4 Neo این است که بازی سازان فعال در امر تولید بازی های کامپیوتری جدید برای این محصول نو پا باید تدبیری بیاندیشند تا عناوین جدید در دست تولید آن ها به هنگام اجرا بر روی کنسول Play Station 4 Neo ، علاوه بر این که از نرخ فریم بالا تر و با ثبات تری نسبت به حالت اجرا بر روی کنسول Play Station 4 بر خوردار باشد، از کیفیت تصویری بالا تری نیز به هنگام اجرا بر روی این کنسول (در قیاس با حالت اجرا بر روی کنسول فعلیPlay Station 4 ) بهره مند گردد. به منظور راحتی کار این دسته از بازی سازان در انجام اهداف یاد شده، امکان پشتیبانی از کیفیت های تصویری مختلفی نظیر کیفیت تصویری 3680 در 2070 پیکسلی، کیفیت تصویری 3520 در 1980 پیکسلی ، کیفیت تصویری 3360 در 1890 پیکسلی و همچنین کیفیت تصویری 3200 در 1800 پیکسلی در کیت توسعه ی نرم افزاری نسخه ی 3.5 از کنسول Play Station 4 Neo برای بازی سازان مختلف فراهم آمده است تا آن ها بتوانند به انتخاب یکی از موارد مذکور به عنوان کیفیت تصویری هدف خود بپردازند یا این که با انتخاب کیفیت تصویری مشابه دیگری به منظور طراحی مناسب بازی های در دست تولید خود، در نهایت مقیاس کلی آن را به یکی از موارد مورد پشتیبانی در کنسول Play Station 4 Neo تغییر دهند. در هر حال ایجاد تراز مناسب میان کیفیت تصویری نهایی و نرخ فریم خروجی بازی های کامپیوتری مورد اجرا قرار گرفته توسط کنسول خانگی Play Station 4 Neo یکی از مهم ترین چالش هایی به شمار می رود که پیش روی بازی سازان فعال در شرکت های بازی سازی مختلف و همچنین مهندسان شرکت سونی قرار دارد. فارغ از آن باید دید که علاقه مندان به کنسول Play Station 4 Neo دقیقاً در چه زمانی قادر به آگاهی یافتن از اطلاعات رسمی مرتبط با این کنسول جدید توسط شرکت سونی خواهند بود.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
معلومه تا یک سال میتونه 4k اجرا کنه ولی بعد از یه سال فکر نمیکنم
من هم چندین بار کیفیت های fHD , 2K و 4K رو مقایسه کردم تفاوت خاصی بین fHD و 2K تشخیص ندادم.
در حالی که تفاوت کیفیت بین HD تا fHD به نظرم بیشتر محسوس بود.
به نظر من کسی می خواد مانیتور بخره یا 4K بخره یا همون fHD برای بازی کردن هم همین طور.