«روحالله دهقانی فیروز آبادی»، معاون علمی و فناوری رئیس دولت سیزدهم اعلام کرد اینترنت با سطح دسترسی متفاوت، یک راهکار و راهبرد میانی برای بهبود وضعیت اینترنت کشور است. او تاکید کرد طرح «اینترنت حرفهای» از سوی برخی از بچههای «استارتاپی» از معاونت علمی و فناوری پیشنهاد شد.
موضوع اینترنت طبقاتی با برچسبهای مختلفی از جمله «اینترنت حرفهای»، به یکی از بحثهای جنجالی ماههای اخیر تبدیل شد. بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فناوری مخالفت خود را با این طرح نشان دادهاند و هشدارهایی را در صورت اجرایی شدن طرح مذکور به مسئولین گوشزد کردهاند. اما در گوشهای دیگر از ایران، معاون رئیسجمهور در مراسم بزرگداشت روز روابط عمومی در کارخانه نوآوری، روایت تازهای از پیشنهادها برای دریافت این نوع اینترنت ارائه داد.
«فیروز آبادی» در رویداد PR Day از رویکردهایی که سایر مسئولان پیرامون وضعیت اینترنت میگیرند، گلهمند شد و گفت رویکرد من این است که احساس میکنم بچههای امروز برای ادامه کسبوکارشان به اینترنت نیاز دارند. او همچنین نسبت به مهاجرت صاحبان کسبوکارهای اینترنت و افراد حوزه فناوری به سایر کشورها واکنش نشان داد. «فیروز آبادی» گفت «حداقل تلاش دولت این است در همین کارخانه نوآوری، آزادی اینترنتی را به بچهها ارائه دهیم؛ یک اینترنت متفاوت به مانند اینترنت دانشگاه برای آنها در نظر گیریم».
ادعای فیروزآبادی؛ اجرا شدن طرح اینترنت حرفهای به بهبود وضعیت اینترنت کشور کمک میکند!
«فیروز آبادی» در مورد عدم ایجاد تغییرات اساسی در وضعیت کلی اینترنت ایران گفت:
بههرحال در شرایط فعلی نمیتوانیم به 100 برسیم؛ یا باید بگوییم صفر و بمیریم یا میتوانیم بگوییم بیایید به 20 یا 40 برسیم و برای بچههایی که اینترنت برای آنها مهم است، تلاش کنیم. بچههایی به سراغ من میآیند و میگویند آیا نمیتوانی برای ما کاری انجام بدهی؟ حداقل ما در اینجا [کارخانه نوآوری آزادی] قادر هستیم اینترنت درستوحسابی داشته باشیم؟ این دغدغهها از خود بچهها منتقل میشود. این یک راهکار و راهبرد میانی است که امیدوارم بتوانم عملی کنم.
اظهارنظر معاون علمی و فناوری دولت سیزدهم در شرایطی مطرح میشود که موضوع اینترنت طبقاتی پس از محدودیت گسترده اینترنت در پاییز سال گذشته، همواره با مخالفت گسترده همراه بوده است. میزان مخالفتها به اندازهای بود که کارزاری برای مقابله با اجراییشدن این طرح تشکیل شد. امضاکنندگان این کارزار از هرگونه پیمان همکاری با طرحهایی چون «اینترنت ویژه» یا «اینترنت حرفهای» مخالفت و آنها را به نوعی رفتار تبعیضآمیز خطاب میکنند.
از زمانی که «فیروزآبادی» اظهار کرد طرح «اینترنت حرفهای» از سوی بچههای استارتاپی بوده است، دوباره کاربران ایرانی در فضای مجازی واکنشهای تندی را نسبت به حرفهای او نشان دادند. بعضی از فعالان اکوسیستم نوآوری و استارتاپی نیز بر این مسئله تأکید کردهاند که همچنان با چنین طرحی مخالف هستند و خواستار شفافسازی فیروزآبادی درباره اظهارنظر خود و انتشار اسامی خواهان این اینترنت هستند.
متاسفم برای همچین افرادی. متاسفانه حرف ایشون درسته و کسی جز بچه های ای تی نمیتونن که همچین بلایی سر اینترنت بیارن چون سواد میخواد همچین کاری. شما برو از هر مسئولی بپرس سی دی ان چیه فکر میکنن داری از فضا صحبت میکنی و اصلا نمیفهمن چی میگی چه برسه به این که پیاده ش کنن. چون در کشور ما مسئولیت بر اساس شایسته سالاری نیست. شما ببین همین چند روز پیش یه دکتر که نزدیک 25 سال درس خونده کلی زحمت کشیده تا دکتر شده از جایی مثل امریکا پاشده اومده به ایران به من و تو خدمت کنه یه نفر که به معنای واقعی کلمه هیچی هوش نمیکنه رفته پیشش بدون رعایت نوبت خواسته ویزیت بشه دکتره گفته وایسا نوبتت بشه طرف هم مثل طالبان نه برداشته نه گذاشته رفته واسش پاپوش درست کرده که دکتره به خاطر حجاب ما رو ویزیت نکرده بعد رفته ادم اورده پلمپ کرده. بعد که دوربین های مداربسته رو چک کردن دیدن طرف دروغ گفته و حالا افتادن به معذرت خواهی از دکتره. طرف ابروش رفته کلی واسش پیام تهدید فرستادن مطبش چند روز پلمپ شده یکی به من بگه این معذرت خواهی به چه دردی میخوره؟ اسم دکتر علی مرادی هست بزنید ببینید چی شده. حالا من حرفم اینه کسی که هیچی هوش نمیکنه چرا باید بر اساس یک سری ضابطه ها بتونه به دکتر باسواد این مملکت همچین ناحقی کنه؟ این وضع خطرناک رو کی درست کرده؟ طرف یه بار به دنیا اومده اخرش میگه گور باباش میزاره از مملکت میره نتیجه چی میشه؟ نتیجه این میشه که شمایی که دوست داشتی در مملکتی زندگی کنی که بهترین مملکت دنیا باشه از نقشه جهان حذف میشی هیچ کریدور مهمی بندر مهمی فرودگاه مهمی نداری نفت گازت حذف میشه و اتفاقی هم نمیفته. در نهایت یه چیزی مثل کره شمالی میشی.
خواستار استیضاح وزیر ارتباطات هستم.
آره. همه مسائل این مملکت از این استارتاپ هاس همشون هم از یک زیر زمین و یا گاراژ با دو نا مهندس نرم افزار سخت کوش شروع شدن
فقط نمیدونم چرا یکمی که میگذره همین استارتاپ ها میبینی خودشون به کسی یا جایی وصلن و از رانت و امتیازات استفاده میکنن
فیلیمو ===> فیلترینگ گسترده سایت های دانلود فیلم
اسنپ ===> رفتارهای ضد رفابتی/اپلیکیشن ضد رقابتی و یه تنه انحصار آژانس و غذا و پیک موتوری
دیجیکالا ===> احتکار و رفتار ضد رقابتی و کلاهبرداری هایی ک هر روز داره توش انجام مشه
و ….
همشون عین همن
اینم من باور میکنم
یه سری استارتاپ ها برای اینکه خودشون بتونن فیلتر شکن و اینها بفروشن و از بازار اینترنت طبقاتی روزی حلال!!! کسب کنن میتونن این پیشنهاد رو داده باشن
تو این مملکت هیچی بعید نیست
آفرین آفرین
تو … همچین ادعایی کردی
چرا هیچ مسئولی تو این مملکت سر جای درستش نیست
خب اینترنت آزاد چیش بد بود که ! مگه بچه عقب افتاده گیر آوردین مگه ؟
مثلا یه عده خواستن که اینترنت مردم عادی مختل و محدود بشه تا اینترنت اونها بهتر بشه؟ خب می خواستی جلوشون وایستی چرا داری ازشون دفاع میکنی؟ اینترنت بهتر می خوان؟ خب کشورهای دیگه چه راحت فراهم میکنن این اینترنتو شما هم فراهم کنید. بازی در میارن با افکار و زندگی مردم.
اصلا آدمی که به فکر زندگی و این دنیا نیست نباید مردم امور زندگی و این دنیاشون میدادن دست اونها. اشتباه همین بود. به خاطر همینه که کشور با این همه ثروت و سرمایه و موقعیت کیفیت زندگیش در این وضع هست و داره بدتر هم میشه. شما فکر کن اگر نفت و گاز نداشتیم چه خرابه ایی بود این کشور در دست اینها. اگر رژیم پهلوی چندتا پالایشگاه نساخته بود که بیفته دست اینها تا ازش درآمد کسب کنن چه وضعی میشد. نون میدادن به مردم باید کلی از لطف و مرحمت هاشون تعریف و تمجید میکردیم که حداقل نمیذارن گشنه بخوابن شبا مردم.