«عیسی زارع پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در روز جهانی ارتباطات اعلام کرد مرحله اول فیبر نوری منازل و کسبوکارها با حضور رییس جمهور به بهرهبرداری میرسد. او مدعی است در مرحله اول بیش از سه میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار میگیرند.
«عیسی زارع پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، روز جهانی ارتباطات را به تمامی تلاشگران صنعت ارتباط و فناوری کشور، اصحاب رسانه و فعالان بخش خصوصی و دولتی تبریک گفت. او اعلام کرد امروز پروژههای متعددی با حضور رئیسجمهور به بهرهداری میرسند.
«زارع پور» تاکید کرد مهمترین پروژهای که امروز کلید میخورد، افتتاح مرحله اول فیبر نوری منازل و کسبوکارها است. او امیدوار است در مرحله اول، حدود سه میلیون خانوار تحت پوشش فیبر نوری در سطح 100 شهر قرار گیرند. وزیر ارتباطات افزود تا پایان سال 1402، 8 الی 10 میلیون خانوار از آن 20 میلیون خانواری که قرار است طی سه سال تحت پوشش فیبر نوری قرار گیرند، به شبکه فیبرنوری اتصال شوند.
توسعه شبکه فیبر نوری اینترنت ثابت یکی از برنامههای زیرساخت توسعه کشور در چند دهه آینده است. چراکه این مسئله میتواند شرایط فعالیت سرویسهای داخلی و خارجی در ایران را فراهم کند. اما در صورتی که شبکه پرسرعت و باکیفیت در کشور وجود نداشته باشد، اجرای این طرح امکان پذیر نخواهد بود. توسعه شبکه فیبرنوری ظرفیت و کیفیت اینترنت ثابت کشور را به طرز قابلتوجهی افزایش میدهد.
«عیسی زارع پور» در مورد مزایای توسعه شبکه فیبر نوری گفت:
توسعه شبکه فیبر نوری بار را از روی ارتباطات همراه بر میدارد به طوری که با توسعه شبکه فیبر نوری در همه جای شهرها و روستاهای کشور، بیتی اسها و آنتنهای ارتباطات سیار از این طریق به شبکه متصل می شوند که میتوانند حداکثر سرعتی که در استانداردها آمده است را به مردم ارائه دهند.
زارع پور: توسعه شبکه فیبر نوری یک پروژه بزرگ و ملی است
وزارتخانه این طرح را به شکل روشن در معرض بررسی عمومی قرار داده است و از طریق سامانه اینترنتی IRANFTTX.IR، مردم میتوانند نقاط تحت پوشش را مشاهده کنند و در صورتی که محل زندگی آنها تحت پوشش این شبکه بود، در همان پایگاه درخواست خود را برای استفاده از آن مطرح نمایند. «عیسی زارع پور» اعلام کرد اپراتورها وظیفه دارند طی یک ماه، این سرویس را در اختیار مردم قرار دهد. در صورتی که محلهای تحت پوشش فیبر نوری نباشد، برنامه زمانبندی برای تحت پوشش قرار گرفتن آن را ارائه دهند.
دولت سیزدهم تلاش میکند تا شبکه فیبر نوری در طی 3 سال به صورت عادی در دسترس کلیه مردم ایران قرار دهد، در حالی که اجرای این طرح به صورت عادی حدود هفت الی هشت سال طول میکشد. دولت سیزدهم طرح توسعه شبکه فیبر نوری را به عنوان یک پروژه بزرگ و ملی یاد کرد. وزیر ارتباطات همچنین گفت که در حال حاضر هشت شرکت پروانه لازم را برای همکاری دریافت کرده و در سراسر کشور فعالیت را آغاز کردهاند.
فقط در یک صورت این دولت میتواند پوشش فیبر و تعداد کاربرها را در این مدت که میگویند بیشتر بکند آن هم فیبر کشی تمامی منازل با دستور مستقیم مسئولین دولت وگرنه از این مخابرات خصوصی شده هیچ دودی بلند نمیشود مخصوصا اینکه سرعت خیلی نوسان دارد و در بیشتر مواقع کیفیت در حد فیبر هم نیست و خنده دار است
خیلی از مناطق یا تحت پوشش نیستند یا اینکه این فیبر کشی برای مردم کاری دشوار و دردسرساز است
اگ
خیلی کند هست و فیبر منازل داره در زیرساخت مصرف میشه و عملا فیبرکشی، حتی در مناطقی که FTTC بوده و زحمتی برای رساندن به منازل نداشته، انجام نشده.
ما توی منطقه 22 هستیم و اکر ساختمان ها فیبر نوری هستن و اینترنت پرسرعت! اما توی سایت خودشون این منطقه رو حتی تا سال 1403 هم پوشش ندادن! ساختمان ما قدیمیه برای همین فیبر نداره. خوشحال شده بودم گفتم به زودی منم سرعت رو تجربه میکنم که …
از حرف تا عمل فاصله بسیار است.
منی که 5 ساله دنبال اینترنت فیبر هستم، هنوز که هنوزه همون جواب 5 سال پیش رو بهم میدن و میگن زیرساخت نداریم.اون 8 تا شرکتی هم که مجوز گرفتن ،فقط اگه مخابرات واسه اون منطقه زیرساخت فیبر داشته باشه ،می تونن بهت فیبر بدن وگرنه در اصل همون هم الکیه.
تازه الان با این وضعیت بی کیفیت نت و اختلال شدید و البته افزایش قیمت مودم فیبر و هزینه کابل کشی ،دیگه شاید به صرفه نباشه
آ ماشالا
آخه مگه چی از نت مونده که کسی نیاز به فیبر داشته باشه
پلتفرم های خارجی که فیلتر شدن ، پلتفرم های داخلی هم کیفیت آنچنانی ندارن و نمیشه هم خیلی چیزا مثه نقد و مطالبه گری رو از ترس نمیشه مثلا تو ایتا گفت
خوبه ولی تو سایت اعلام شده رفتیم سرجمع که کنیم فقط برای مراکز استان هاست و تا به شهرک ها و شهر اطراف که بخواد برسه خدا میدونه کی بشه