یکی از افتخارات دارندگان تلفن های هوشمند مبتنی بر سیستم عامل ویندوز فون، همواره امن بودن دستگاه هایشان از لحاظ عدم ابتلا به ویروس یا بد افزارهای مختلف بوده است و این امر یک حقیقت انکار ناشدنی به شمار می رود. در واقع میان تمامی سیستم عامل های موبایل، این ویندوزفون بوده که تا کنون پس از سیمبین، رتبه ی دوم امنیت و پایداری را به خود اختصاص داده و توانسته آمار کمترین تعداد بدافزار را در میان سیستم عامل های هوشمند به خود اختصاص دهد. با این حال توسط ویندوز جدید مایکروسافت یعنی ویندوز 10 شاهد تحولی نوین در کاربری دستگاه های مبتنی بر ویندوز خواهیم بود و به زودی تمامی پلتفرم های این شرکت (اعم از کنسول بازی اکس باکس وان، تلفن های هوشمند و سیستم های دسکتاپ) به شکلی یکپارچه و متحد در خواهند آمد. امری که به عقیده ی برخی کارشناسان، افزایش بدافزارها و ویروس های مختلف را در پی خواهد داشت و امنیت پلتفرم ویندوز فون را با مشکلاتی جدید مواجه خواهد ساخت.
به اعتقاد مارک پینتر که از متخصصان امنیت در HP Security محسوب می شود، یکپارچه شدن پلتفرم های مایکروسافت به موجب ویندوز 10 می تواند موقعیت امن پلتفرم های قبلی این شرکت یعنی تلفن های هوشمند مبتنی بر ویندوز فون را به خطر بیندازد، چرا که نویسندگان بدافزارهای ویندوزی اکنون می توانند آنها را از طریق این سیستم عامل واحد، به ابزارهای همراه مبتنی بر ویندوز نیز گسترش دهند. البته مدیر محصولات مایکروسافت یعنی کریس هالم این تئوری را به طور کامل رد می کند و مدعی است که ویندوز جدید آنها یعنی ویندوز 10 نه تنها امنیت دستگاه های همراه ویندوزی را مختل نخواهد کرد بلکه ایمنی ویندوزهای دسکتاپ را نیز به طرز محسوسی افزایش خواهد داد و کاربران مختلف می توانند توسط این ویندوز جدید، یک بار برای همیشه از شر بدافزارها به طور کامل راحت شوند. حال باید منتظر ماند و دید که ادعای کدام یک از دو طرف بیشتر به واقعیت نزدیک است و آیا دارندگان تلفن های هوشمند ویندوزی همچنان می توانند شاهد ایمن بودن ابزارهایشان نسبت به تهدیدهای امنیتی مختلف باشند یا خیر.
هیچ سیستم عاملی بدون مشکل نبوده و بعد از مدتی نقاط ضعف آن شناخته میشود و ادعای سیستم عامل بدون مشکل ادعای بزرگی میباشد!!!