اگر چه حافظههای SSD مزایای زیادی نسبت به هاردهای مکانیکی دارند که از مهمترین آنها باید به سرعت بسیار بالاتر حافظههای جامد نسبت به دیسکهای سخت اشاره کرد، اما هارد دیسکها همچنان از نظر قیمت به گیگابایت ارزش به مراتب بالاتری دارند. همین باعث شده تا هنوز این قطعات با تکنولوژی منسوخ شده حضور پر رنگی در بازار داشته باشند و وجود خود در بازار تجهیزات ذخیرهسازی به نوعی تحمیل کنند. با اینکه تصور میشود زندگی هارد دیسکها رو به پایان است، اما سازندگان این قطعات به لطف طراحی ده پلاتر در حال افزایش سرعت توسعه درایوهای با ظرفیت بالا هستند.
امروزه قیمت حافظههای SSD نسبت به گذشته بسیار پائین آمده و ارزش خرید این حافظههای پرسرعت بسیار افزایش پیدا کرده است. خصوصا با ورود مدلهایی که از فناوری PCIe پشتیبانی میکنند، بحث سرعت بیش از پیش شدت پیدا کرده است. با این حال از نظر فضای ذخیره سازی، هنوز این قطعات دچار کمبود هستند. با اینکه در بخش سرعت، هارد دیسکها حتی نمیتوانند به SSDها نزدیک شوند، اما سازندگان در تلاشند که بیتهای بیشتری را در ابعاد فعلی بگنجانند و ظرفیت هاردها را همچنان افزایش دهند. در سالهای اخیر، سازندگان بزرگ هارد دیسک در جهان از فناوریهای جدید ضبط مغناطیسی با کمک حرارت و توفال کوبی مغناطیسی استفاده کردند که مشکلاتی قانونی را به وجود آوردند. سازندگان سعی داشتند از این روش برای افزایش ظرفیت درایوهای ذخیره سازی مکانیکی استفاده کنند اما به نظر قید این روش زده شده است.
افزایش سرعت توسعه درایوهای با ظرفیت بالا با روش پلاترهای متعدد
دیگر روشی که برای افزایش فضای ذخیره سازی وجود دارد، بالا بردن تعداد پلاترها در هر درایو است. اولین بار کمپانی توشیبا از 9 پلاتر در یک درایو استفاده کرد و سپس این روش تبدیل به یک استاندارد در تولید هارد دیسک های پرچمدار شد. اکنون تولیدکنندگان برای استفاده از ده پلاتر در یک هارد دیسک اعلام آمادگی کردهاند. این موضوع ابتدا در گزارش StorageNewsletter مطرح و سپس توسط تحلیلگران بازار در Trendfocus تائید شده است. Trendfocus اخیرا اعلام کرده است که تولیدکنندگان درخواست لایههای مغناطیسی جدید با ضخامت کمتر از 0.5 میلی متر را داشته اند. سازندگانی مانند سیگیت قصد تولید محدود هارد درایوهای 20 ترابایتی را در سال جاری دارند که به جای پلاترهای آلومینیومی، در آنها از پلاترهای شیشهای استفاده خواهد شد.
به تدریج، سازندگان هارد دیسک در هر درایو تا 12 پلاتر نیز استفاده خواهند کرد. بدین ترتیب تا سال 2022، شاهد تولید هارد دیسکهای 24 ترابایتی خواهیم بود اما این ظرفیتها احتمالا با 10 پلاتر تولید خواهند شد. در عین حال، کمپانیهایی همچون سیگیت و وسترن دیجیتال قصد استفاده از روشهای دیگری همچون EAMR (ضبط مغناطیسی با کمک انرژی) و HAMR (ضبط مغناطیسی با کمک ریز امواج) برای افزایش ظرفیت به ازای هر پلاتر استفاده خواهند کرد اما مشکلی که وجود دارد، تولید انبوه به دلیل کمبود مواد اولیه است.
بیشتر بخوانید: سلامتی و بهینه سازی هارد در ویندوز 10 چگونه است – آموزش قدم به قدم
دیدگاهتان را بنویسید