اگر میخواهید گوشی اندرویدتان بهخوبی و با سرعت بالا کار کند، باید از آن مراقبت کنید. این دستگاه به نگهداری منظم، بررسیهای دورهای و موارد دیگری نیاز دارد تا در وضعیت خوبی بماند.
ابتدا باید ظاهر خارجی گوشیتان را بهخوبی تمیز کنید، زیرا احتمالاً هر روز آن را نزدیک صورتتان میگذارید. گرد و خاک، کثیفی و جرم بهسرعت در پورتهای شارژ و بلندگوها جمع میشوند و این نهتنها برای بهداشت شما بد است، بلکه میتواند عمر گوشیتان را کوتاه کند. البته، مهمترین قسمت نگهداری گوشی، مربوط به داخل آن است و شامل تغییر تنظیمات گوشی میشود که شاید قبلاً هرگز به آنها دست نزده باشید.
با صرف تنها چند دقیقه میتوانید گوشی اندرویدی تان را به دستگاهی تبدیل کنید که مثل یک گوشی نو بهنظر برسد و سرعت بالایی داشته باشد؛ حداقل تا زمانی که بتوانید آن را ارتقا دهید. در ادامه پنج راهکار ساده برای مرتبسازی، افزایش سرعت و شخصیسازی گوشی اندرویدی تان ارائه شده تا آن را در بهترین وضعیت نگه دارید.
تمام اپلیکیشنهای فراموششده را حذف کنید
چند دقیقه وقت بگذارید و صفحه اصلی یا کشوی اپلیکیشنهایتان را مرور کرده و هر اپلیکیشنی که دیگر استفاده نمیکنید حذف کنید. این اپلیکیشنها نهتنها فضای ذخیرهسازی ارزشمندی را اشغال میکنند، بلکه ممکن است به اطلاعات شخصی شما یا مجوزهایی که هنگام نصب اپلیکیشن تایید کردهاید دسترسی داشته باشند. نحوه حذف یک اپلیکیشن ممکن است بسته به سازنده دستگاه شما متفاوت باشد.
فایلهای قدیمی را حذف کنید تا فضای ذخیرهسازی آزاد شود
پس از حذف اپلیکیشنهای قدیمی، با مرور فایلهای ذخیرهشده در گوشیتان فضای بیشتری را آزاد کنید. فراموشکردن فایلهایی که بهطور تصادفی دانلود کردهاید خیلی اتفاق میافتد؛ موردی مثل منوی رستوران بیرونبر جدید یا یک گیف که دوستتان فرستاده است. این فایلها هر روز بیشتر از دیروز میشوند.
سریعترین و سادهترین راه برای مدیریت فضای گوشی، استفاده از اپلیکیشن Files است که بهصورت پیشفرض نصب شده و گوشیها از نسخههای مختلف این اپلیکیشن استفاده میکنند. مثلاً در سامسونگ به آن My Files گفته میشود، اما در سری پیکسل، فقط Files نام دارد و در وانپلاس 10 پرو، به آن File Manager گفته میشود. بنابراین پیشنهاد میکنم صفحه اپلیکیشنها را باز کرده و بهدنبال «Files» بگردید. احتمالاً نام اپلیکیشن براساس سازنده گوشیتان مشخص خواهد شد.
ابتدا به پوشه Downloads (دانلودها) بروید، جایی که میتوانید فایلهایی را که دیگر نمیخواهید حذف کنید یا آنها را به جایی مانند گوگل درایو منتقل کنید.
بیشتر اپلیکیشنهای فایلها، فایلهای بزرگ ذخیرهشده روی دستگاه را نیز نشان میدهند. برای مثال، اپلیکیشن File Manager در وانپلاس 10 پرو بخشی اختصاصی برای فایلهای حجیمی دارد که فضای زیادی اشغال کردهاند.
تنظیمات صفحه اصلی را برای ایجاد ظاهری جدید تغییر دهید
یکی از بهترین ویژگیهای اندروید، این است که میتوانید ظاهر کل گوشیتان را کاملاً شخصیسازی کنید. از نصب بستههای آیکونهای اپلیکیشنها گرفته تا کاملاً جایگزین کردن لانچری که گوشیتان استفاده میکند، گزینههای زیادی برای شخصیسازی گوشی وجود دارد.
در حالی که میتوانید به تنظیم لانچرها و نصب آیکونهای اپلیکیشن بپردازید، ابتدا با تنظیمات صفحه اصلی که گوشیتان ارائه میدهد شروع کنید. گاهی اوقات کارهایی مثل ایجاد تغییرات جزئی در مواردی مانند چیدمان اپلیکیشنها میتواند گوشی را شبیه به یک گوشی جدید کند.
روی یک ناحیه خالی از صفحه اصلی بهصورت طولانی فشار دهید، سپس گزینه Home settings (یا مشابه آن) را انتخاب کنید. این گزینهها تنظیمات صفحه اصلی را باز میکند، جایی که میتوانید تنظیمات مختلفی را شخصیسازی کنید.
این جایی است که میتوانید تنظیماتی مانند کشیدن انگشت روی صفحه اصلی برای مشاهده اعلانها بهجای کشیدن از بالای صفحه را پیدا کنید. حالا به تنظیمات مختلف گوشیتان بروید و با تنظیمات صفحه اصلی خود آزمایش کنید.
تنظیمات دستگاهتان را بهینهسازی کنید
در مورد تنظیمات صحبت کردیم، اکنون زمان خوبی است تا هر تنظیماتی که شما را اذیت میکند، تغییر دهید. مجموعهای از تنظیمات وجود دارد که باید در هر گوشی اندرویدی تغییر دهید و شخصیسازی کنید تا بیشترین استفاده را از آن ببرید.
برای مثال، روشنکردن دارک مود یا حالت تاریک نهتنها باعث میشود ظاهر اپلیکیشنها بهتر بهنظر برسد، بلکه عمر باتری را هم حفظ میکند.
گزینههای حریم خصوصیتان را شخصیسازی کنید
قبل از اینکه استراحت کنید، یک کار دیگر برای خودتان و گوشی اندرویدیتان انجام دهید: تنظیمات حریم خصوصی خود را دوباره بررسی کنید.
اپلیکیشن Settings (تنظیمات) را باز کنید، سپس به Privacy > Permissions Manager (حریم خصوصی > مدیریت مجوزها) بروید. هر دسته را مرور کنید تا ببینید کدام اپلیکیشنها در حال حاضر به کدام بخشهای حساس از دادههای شخصی شما دسترسی دارند. آیا اپلیکیشنی را پیدا کردید که نمیخواهید به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشد؟ دسترسی آن را غیرفعال کنید. همین موضوع برای مخاطبین، تقویم یا دوربین هم صدق میکند.
مرور هر بخش زمان زیادی نمیبرد و حتی اگر زمانبر هم باشد، کاملاً ارزشش را دارد.