در حالیکه گوشیهای هوشمند چینی به باتریهای عظیم با ظرفیت بیش از 7000 میلیآمپرساعت مجهز شدهاند، مصرفکنندگان در ایالات متحده و اروپا همچنان با ظرفیتهای کمتری سروکار دارند؛ مانند باتری 5000 میلیآمپری در گلکسی S26 اولترا سامسونگ یا باتری 4685 میلیآمپری در آیفون 16 پرو مکس. دلیل این اختلاف ظرفیت چیست؟ آیا صرفاً کاهش هزینههاست؟ در ادامه مطلب به شما میگوییم که چرا سامسونگ، اپل و گوگل ظرفیت باتری گوشی های خود را افزایش نمیدهند.
گزارش جدیدی نشان میدهد که قوانین قدیمی مقصر اصلی هستند
در چین، گوشی های پرچمداری مانند شیائومی 15 اولترا (با 6000 میلیآمپرساعت) و ویوو X200 پرو (با 6000 میلیآمپرساعت) ظرفیت باتری ها را تا سال 2026 به سمت استاندارد 7000 میلیآمپرساعت سوق میدهند. اما نسخههای جهانی این گوشیها معمولاً با ظرفیت پایینتری عرضه میشوند؛ برای مثال شیائومی 15 اولترا در آلمان باتری 5410 میلیآمپری دارد و ویوو X200 پرو در اروپا با باتری 5200 میلیآمپری عرضه میشود. سامسونگ گلکسی S26 اولترا که انتظار میرود در سال 2026 عرضه شود، همچنان از همان باتری 5000 میلیآمپری استفاده میکند که از زمان گلکسی S20 اولترا در سال 2020 تغییری نکرده است.

ریشه این موضوع به قوانینی مانند مقررات حملونقل فدرال ایالات متحده (US Federal Transportation Regulation 49 CFR 173.185) برمیگردد؛ این مقررات، سلولهای باتری لیتیوم-یونی را به ظرفیت 20 واتساعت (تقریباً معادل 5000 میلیآمپر ساعت) محدود میکند تا از طبقهبندی آنها بهعنوان کالای خطرناک کلاس 9 جلوگیری شود؛ طبقهبندیای که باعث افزایش هزینه حملونقل میشود. محدودیتهای مشابهی نیز در اتحادیه اروپا وجود دارد، هرچند جزئیات آن مشخص نیست.
برندهای چینی مانند ویوو و شیائومی نیز در بازارهای آمریکا و اروپا با همین مقررات دولتی مواجهاند، در حالی که برندهای غیرچینی مانند سامسونگ ترجیح میدهند بر رعایت مقررات تمرکز کنند تا افزایش ظرفیت باتری.
راهحلهایی مانند استفاده از باتریهای دو سلولی مانند آنچه در وان پلاس 13 با ظرفیت 6000 میلیآمپرساعت دیده میشود، امکان دورزدن این محدودیتها را فراهم میکنند؛ چرا که هر سلول زیر 20 واتساعت باقی میماند ولی مجموع ظرفیت بالاتری ارائه میشود. با توجه به اینکه گوشیهای پرچمدار چینی در سال 2026 احتمالاً به سمت باتریهایی با ظرفیت بیش از 7000 میلیآمپرساعت میروند، در صورت عدم تغییر در قوانین، شکاف میان بازارهای شرق و غرب بیشتر خواهد شد.
اما آیا گوشیهای چینی با باتریهای بزرگ واقعاً ناامن هستند؟
پاسخ لزوماً منفی است. با وجود نگرانیهای قانونی، دادههای اخیر افزایش خاصی در حوادث مرتبط با باتریهای بزرگتر نشان نمیدهند. در حقیقت، بسیاری از اتفاقات اخیر مربوط به گوشیهای پرچمدار سامسونگ بودهاند، در حالی که باتری آنها کاملاً در محدودههای بهاصطلاح «ایمن» قرار داشته است. این موضوع نشان میدهد که محدودیتهای فعلی در ایالات متحده و اتحادیه اروپا احتمالاً بیش از آنکه بر پایه خطرات واقعی باشند، براساس استانداردهای قدیمی بنا شدهاند.
دیدگاهتان را بنویسید