از اواسط سال 2016، مسئله کاهش تراشه های NAND و DRAM مطرح گشت؛ دلیل اصلی این کاهش موجودی درخواست بیش از توان خطوط تولید بود. کمپانی هایی همچون Samsung و SK Hynix در این زمینه ید طولانی دارند اما با این وجود باز هم توان تامین انبوه درخواست ها وجود ندارد. از جمله دلایل این مسئله می توان به استفاده از این تراشه های در گوشی های هوشمند و تبلت های جدید اسم برد. از سوی دیگر حافظه های رم خصوصا در مدل های DDR4 و مدل های لحیم شده به برد مانند LPDDR4/3 نیز تقاضای خود از این بازار را به همراه دارند. در همین راستا کمپانی SK Hynix به تازگی خبر تاسیس کارخانه خود را داده بود. ((برای این منظور یک سرمایه گذاری به ارزش 2.6 میلیارد دلار انجام گرفته است. ساخت این کارخانه در ماه اوت آغاز خواهد شد و بهره برداری از آن نیز در سال 2019 صورت می پذیرد. این کارخانه در استان Icheon واقع در کره جنوبی احداث می گردد. SK Hynix در آخرین گزارش مالی خود در فصل 3 ماهه، به کاهش 43.1 درصدی اشاره کرده بود؛ با این وجود افزایش مداوم تقاضا در برابر افزایش قیمت، این شرکت کره ای را برای احداث یک کارخانه جدید مصمم کرده است. یکی از دلایل این افزایش تقاضا در بالا رفتن توان و ظرفیت های سخت افزاری است.))
افزیش قیمت این تراشه ها به طور مستقیم حافظه های رم DDR4 را تحت تاثیر قرار داده است؛ به عنوان مثال یک کیت 32 گیگابایتی شامل 4 ماژول با قیمت تمام شده کمی بیش از 90 دلار (خام) در تابستان سال 2016 در اختیار کمپانی ها قرار داشت. با این وجود این کیت هم اینک با قیمت بیش از 170 دلار عرضه می گردد. افزایش قیمت در 3 ماهه نخست سال 2017 اجتناب ناپذیر است با این وجود پیشبینی ها حاکی از آن است که این وضعیت احتمالا در نیمه دوم سال 2017 حداقل با ثبات خواهد شد و از افزایش قیمت جلوگیری می گردد. ثبات قیمت به برنامه ریزی های تولید کنندگان بزرگ بستگی دارد و در حال حاضر این کمپانی ها تمام خطوط تولید خود را برای عرضه این تراشه ها به خدمت گرفته اند و بعید است که ظرفیت جدیدی در آینده نزدیک به آنها افزوده شود. آقای Pei-Ing Lee مدیر عامل شرکت Nanya Technology گفت: این افزایش قیمت تا Q2 2017 یا 3 ماهه دوم ادامه خواهد یافت و نمی توان امیدوار بود که پس از این زمان شاهد کاهش آن باشیم؛ در بهترین حالت تنها کنترل خواهد شد. پس اگر شما نیز در فکر خرید ماژول های جدید هستید، شاید بهتر باشد همین حالا برای تهیه آنها اقدام کنید.
خداییش آدم شاخ درمیاره. خرداد یه رم 4 گیگ ای دیتا 2133 دی دی آر 4 خریدم 129 تومن. شیش ماه بعدش خواستم یکی دیگه بخرم شده 259 تومن. الان چن ماهه منتظرم قیمتا بیاد پایین انگار نه انگار. حدود 100 درصد افزایش قیمت داشته. دلار 4 تومن بود شده 5 تومن اما صد درصد افزایش قیمت دادن. بخدا انصاف نیست. اون پولا خوردن نداده
اوه کاش به جای سکه رم خریده بودم عجب نوسان قیمیتی بازارش به نظر خیلی جذابه
:smiley7:smiley7:smiley7