همواره خلاف این ضرب المثل که بالاتر از سیاهی رنگی نیست به ما در قسمتهای مختلف زندگی ثابت شده است. در واقع آنجا که فکر تصور نمیکردیم وضعیت از آنچه که هست بدتر شود، حادثه دیگری رخ داده که به شدت فاجعه افزوده است و ما هر بار فکر میکنیم دیگر از این بدتر نمیشود اما میشود. داستان بازار کارت گرافیک نمونه بارز این قضیه است. وضعیت بازار این سخت افزار چیزی شبیه به یک کابوس ترسناک است. موجودی کم میباشد و قیمتها سر به فلک کشیده و به چندین برابر قیمت واقعی فروخته میشوند. اما اکنون پیش بینی افزایش قیمت حافظه GDDR6 باعث شده خود را برای یک موج گرانی دیگر برای کارت گرافیکها آماده کنیم.
خبرهای ناامید کنندهای از TrendForce به گوش میرسد. به گفته این موسسه، در ادامه سال جاری قیمت تراشههای گرافیک DRAM بین 8 تا 13 درصد افزایش خواهد یافت. بدین ترتیب افزایش قیمت خرده فروشی کارت گرافیکها که همین حالا نیز چیزی بسیار بالاتر از قیمت واقعی آنهاست، قطعی به نظر میرسد. اما علت افزایش حافظههای گرافیکی چیست؟ به گفته TrendForce چهار علت اصلی برای این موضوع وجود دارد. مهمترین آن، تقاضای بسیار بالا برای کارت گرافیک میباشد که این اتفاق نتیجه کمبود جهانی تراشه، ماینرهای ارز دیجیتال و اسکالپرها است.
افزایش قیمت حافظه GDDR6 تا 10 درصد
دومین دلیل، انویدیا است. تیم سبز یکی از بزرگترین مشتریان حافظههای GDDR6 و GDDR6X می باشد و از آنجایی که تراشههای DRAM با برخی از GPUهای این کمپانی باندل شده، تامین کنندگان انویدیا را نسبت به دیگر مشتریان کم اهمیت تر خود در اولویت قرار دادهاند. همچنین تولیدکنندگان قراردادی که جدیدترین کنسولهای سونی و مایکروسافت را تولید میکنند و برای این کار از حافظههای GDDR6 استفاده می کنند در اولویت قرار دارند. TrendForce در گزارش خود آورده که نرخ تامین برای مشتریان کوچک و متوسط حدودا 30 درصد بوده است که توضیح میدهد چرا قیمت محصولات مجهز به تراشههای DRAM تا 200 درصد بیشتر از ارقام قراردادی بوده است.
اگر چه افت قیمت برخی از ارزهای دیجتال موجب کاهش قیمت GDDR6ها شد، اما هنوز تقریبا 100 درصد گرانتر از میانگین قیمت قراردادی هستند. یکی از مواردی که زیاد از شرایط فعلی تاثیر نگرفته، تراشه GDDR5 است که بین قیمت قراردادی و نقطهای آن تقریبا تفاوتی وجود ندارد. علت این موضوع آن است که از تراشههای GDDR5 در محصولات قدیمیتر مانند GTX 1650/1660 استفاده می شود. AMD امیدوار است که در سه ماهه سوم تامین GPUهای خود را افزایش دهد و انویدیا نیز هدف مشابهی دارد. با کاهش قیمت ارزهای دیجیتال، میتوانیم به بهتر شدن وضعیت بازار گرافیک در سال جاری امیدوار بمانیم. اما طبق هشدار یکی از تولیدکنندگان بزرگ تجهیزات الکترونیکی، شاید شرایط تا سال 2023 به حالت نرمال بازنگردد.
هشدار یک ابر کمپانی دیگر – ادامه کمبود جهانی تراشه تا سال 2023
سلام ببخشید چرا اگه کسی در کامنتی اسم روحانی رو بیاره منتشر میکنید اما به جای اسم ……. تا نقطه میزارید،واقعا برام عجیبه ممنون میشم اگه منو از این حیرت نجات بدین.
برای جلوگیری از تبلیغ به نفع یا علیه هرکدام از 7 کاندیدای محترم ریاست جمهوری، نامبردن از این هفت نفر امکان پذیر نیست.
آقای روحانی رییس جمهوری فعلی ایران هستند و چون کاندید نیستند مشکلی ندارد، اگر ایشان هم جزو کاندیداها بودند سانسور می شدند.
خیلی ممنون پس اگه اینطور باشه از 29 خرداد میشه آزادانه توی این سایت اسم آقای 3نقطه رو بیارم
صد در صد دوست خوبم، به شرطی که محترمانه و در چهارچوب قوانین باشه. 🙂
من علاوه بر دانش شما شیفته ادبیاتتونم
من که 3060 گرفتم حس می کنم روی کول همه شما نشسته و حس میکنم شما به من کولی میدید اما من می خوام یک سال استفاده کنم و این کارت وقفش کنم نوبیتی هر سال به یک نفر بدند و انهاکولی سواری کنند ……
ایشالا …. که بیاد ارزون میشه
قیمت جهانی میره بالا بابای …. هم بیاد ارزون نمیشه. 🙂
…. بیبیدی بابیدی بو می کنه 🙂
چه ربطی داره گلم ؟
🌺 🌻 🌹 🥀 🌷 🌼 🌸 💐
تو چه قد خوبی 😒
وقتشه ماینرها گرافیک های دسته دوم رو بفروشن.
ایول
حیف تازه امید داشتیم گرافیک ها ارزون بشن
همه ی اینها بهانه است برای گران فروشی