قطعات کامپیوتر های شخصی، از جمله کارتهای گرافیک، مادربردها و حتی کیسها، به نظر میرسد که تا 25 درصد افزایش قیمت داشته باشند، چون دولت بایدن برای از سرگیری همه تعرفههای دوران ترامپ بر کالاهای چینی، پس از یک تاخیر پنج ماهه آماده میشود.
در سال 2018، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا به دفتر نماینده تجاری ایالات متحده (USTR) اعلام کرد که تعرفه 25 درصدی برای کالاهای چینی وضع کند. 437 محصول شامل اجزای مورد استفاده در ساخت PCB و سختافزار کامپیوتر (از جمله کارت گرافیک)، با افزایش قیمت مواجه شدند.
گفتنی است «ترامپ» خود تصمیم گرفت این تعرفهها را از سپتامبر 2019 تا ژانویه 2021 به حالت تعلیق درآورد، پس از آنکه قیمت کارتهای گرافیک افزایش یافت. دولت بایدن در سال 2022 فهرست خروج 350 محصول را اعلام کرد که شامل کارتهای گرافیک و مادربرد بود. بنا بود این اقدام تا دسامبر 2022 ادامه یابد؛ اما نماینده تجاری ایالات متحده (USTR) این توقف را به مدت 9 ماه تمدید کرد که بعداً به دوازده ماه تبدیل شد.
گیمرهای آمریکایی در ژانویه نفس راحتی کشیدند، زمانی که USTR اعمال مجدد تعرفههای کامل بر کالاهای چینی را به مدت پنج ماه دیگر به تعویق انداخت، چون به دنبال بازخورد صنعت و بررسی تغییرات بینالمللی بود. اکنون این پنج ماه خاتمه یافته است. همانطور که توسط رسانه PCMag گزارش شده است، USTR به کاخ سفید توصیه کرده که «تعرفههای محصولات تحت پوشش حفظ شود». این قرارداد دارای کدهای تعرفه 8473.30.1180 و 8473.30.5100 خواهد بود که کارتهای گرافیک، مادربردها و کیسهای PC را پوشش میدهد.
کاخ سفید هنوز به طور رسمی اعلام نکرده است که کلیه تعرفهها را بازگردانده است و هیچ نشانهای از زمان وقوع این اتفاق وجود ندارد. «جو بایدن» (Joe Biden)، رئیس جمهور آمریکا اخیراً از افزایش چشمگیر تعرفه برخی محصولات چینی به ویژه باتریهای خودروهای برقی، تراشههای کامپیوتری و محصولات پزشکی خبر داد.
درخواست خروج شرکتهای بزرگ کامپیوتر از تعرفه افزایش قیمت محصولات چینی در آمریکا
در دسامبر 2021، «انویدیا» (Nvidia)، «زوتاک» (Zotac) و «دل» (Dell) از دولت بایدن خواستند تا محصولات خود را از تعرفهها معاف کنند، چون این محصولات در ایالات متحده و تنها در مقادیر محدودی در تایوان تولید نمیشوند. «انویدیا» خاطرنشان کرد که تلاشها برای تولید این محصول در مکانهای دیگر ناموفق بوده است. این درخواستها در زمانی مطرح شد که همهگیری ویروس کرونا تأثیر مخربی بر صنعت GPU داشت.
همه تولیدکنندگان کارت گرافیک حداقل برای برخی از قطعات محصولات خود به کشور چین متکی هستند، در حالی که بسیاری از تجهیزات جانبی به طور کامل در کشور آسیایی تولید میشوند. اگر کاربران آمریکایی قصد خرید قطعات سختافزاری کامپیوتر را دارند، بهتر است به جای صبر کردن برای چند ماه آینده، هماکنون اقدام به خرید محصولات مدنظرشان کنند.
دیدگاهتان را بنویسید