بعد از معرفی ویندوز 10، مایکروسافت تمام تلاش خود را برای تشویق و گاها وادار کردن کاربران به مهاجرت به این نسخه از ویندوز انجام داد و تا حدی هم در این امر موفق بود اما با این وجود هنوز سهم این سیستم عامل در میان تمامی نسخههای ویندوز به حدی نیست که مایکروسافت باشد. چند هفته پیش مایکروسافت رسما به پشتیبانی از ویندوز 7، یکی از محبوب ترین نسخههای ویندوز پایان داد و انتظار میرفت افزایش چشمگیری را در سهم ویندوز 10 در بازار سیستم عاملها شاهد باشیم اما آمار حکایت از اتفاق دیگری دارند.
سهم ویندوز 7 با افت بسیار کمی مواجه شده و در حد انتظار مایکروسافت نبوده است. جدیدترین آمار سهام سیستم عاملها در ژانویه 2020 نشان میدهد ویندوز 10 با سهم 57.08 درصدی پرکاربرترین سیستم عامل دسکتاپ است و به دنبال آن ویندوز 7 با سهم 25.56 درصد قرار دارد. با اینکه سهم ویندوز افزایش یافته اما میزان این رشد بسیار کم بوده است و در حالی که سهم ویندوز 7 در گذشته 26.64 درصد بوده و کمتر از 1 درصد از کاربران این سیستم عامل کاسته شده است. این میزان در مقایسه با افتی که از سهم ویندوز 7 بعد از اتمام پشتیبانی مایکروسافت از آن انتظار میرفت بسیار کمتر است اما میتوان پیش بینی کرد که در گزارش ماه آینده، ویندوز 10 بتواند بیشتر از حال حاضر از سهم ویندوز 7 به خود اختصاص دهد.
این آمار تائید کننده این است که بسیاری از شرکتها و سازمانها هنوز آمادگی برای بروزرسانی سیستمهای خود به ویندوز 10 را ندارند و ویندوز 7 هنوز بر روی میلیونها سیستم در حال اجراست. پیش تر در گزارشاتی خواندیم برخی دولتها مانند دولت آلمان هزینههای میلیون دلاری برای دریافت بروزرسانیهای امنیتی ویندوز 7 انجام داده اند و از آنجایی که تا سال 2023 مایکروسافت به این شیوه بروزرسانی پولی ویندوز 7 ادامه خواهد داد، احتمالا تا آن زمان چندان افت چشمگیری را در سهم این سیستم عامل شاهد نخواهیم بود. با این حال کاربرانی خواهند بود که به هیچ وجه دست از ویندوز 7 نمیکشند اما تا سه سال آینده بیشتر سهم خود را به ویندوز 10 واگذار خواهد کرد. بعد از ویندوز 10 و ویندوز 7، ویندوز 8.1 با سهم 3.38 درصدی و MacOS 10.14 با سهم 3.12 در بازار سیستم عاملهای دسکتاپ قرار دارند.
دیدگاهتان را بنویسید