در اواسط ماه اکتبر امسال، شرکت «مایکروسافت» (Microsoft) بالاخره پس از 21 ماه توانست قرارداد خرید شرکت «اکتیویژن بلیزارد» (Activision Blizzard) را ثبت و نهایی کند. کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) همچنان برنامه دارد تا از طریق شکایت قضایی مانع جلوگیری این ادغام شود اما شانس این نهاد بسیار پایین خواهد بود. گفتنی است ابرشرکت مایکروسافت قصد دارد پس از خرید اکتیویژن، نقش پررنگتری را در توسعه بازیها ایفا کند.
«ساتیا نادلا» (Satya Nadella)، مدیر عامل شرکت Microsoft در مصاحبه جدیدی با رسانه MSN پیرامون تکمیل این قرارداد موفقیتآمیز صحبت کرد. «نادلا» تاکید کرد مایکروسافت میخواهد مشارکت خود را به عنوان ناشر یا توسعهدهنده بازی پس از ادغام اکتیویژن دو برابر کند. او افزود سرمایهگذاریهای بیشتری پس از خرید 68.7 میلیارد دلاری شرکت مذکور انجام خواهد شد. بخشی از صحبتهای «نادلا» درباره چشمانداز مایکروسافت به بازیهای کامپیوتری بدینگونه است:
ما واقعاً در مورد ادغام مایکروسافت و اکتیویژن هیجان زده هستیم. وقتی به مایکروسافت فکر میکنم، احتمالاً به ابزارهای توسعهدهنده، نرم افزار اختصاصی و بازی فکر میکنم. این سه کاری است که ما از همان ابتدا انجام دادهایم؛ بنابراین، برای ما، بازی جایی است که فکر میکنیم سهم واقعی در بازارهای مصرف داریم. اگر به آن نگاه کنم، میزان زمانی که مردم به بازی اختصاص میدهند در حال افزایش است و نسل Z قرار است این کار را بیشتر انجام دهد. نحوه ساخت و ارائه بازیها در حال تغییر است. چه موبایل باشد، چه کنسول، چه رایانه شخصی یا حتی فضای ابری. بنابراین، ما مشتاقانه منتظر هستیم که هم به عنوان توسعهدهنده و هم به عنوان ناشر بازی، میزان فعالیت خود را در این حوزه دو برابر کنیم. اکنون ما یکی از بزرگترین ناشران بازی و همچنین به عنوان شرکتی خواهیم بود که در حال ساخت کنسول برای آن هستیم.
دو برابر شدن نقش مایکروسافت در توسعه بازیها؛ جاهطلبیهای نادلا ادامه مییابد!
شایان ذکر «ساتیا نادلا» در ظهور و استحکام جایگاه بازیهای کامپیوتری در مایکروسافت نقش اساسی داشت. او در سپتامبر سال 2017، «فیل اسپنسر» (Phil Spencer) را به تیم رهبری ارشد مایکروسافت اضافه کرد. «نادلا» حدود یک ماه پیش اذعان کرد هدف شرکت ایجاد یک سرویس اشتراکی شبه «نتفلیکس» برای بازیها از طریق «گیم پس» (Game Pass) خواهد بود.
در سال 2018، شرکت Microsoft اقدام به خرید استودیوهای Ninja Theory، InXile، Obsidian Entertainment و Playground Games کرد. جاهطلبی مایکروسافت در خلق محتوای گیمینگ ادامه داشت و توانست در سال 2021 با مبلغ 7.5 میلیارد دلار شرکت بازیسازی ZeniMax Media را خریداری نماید. به نظر میرسد خرید اکتیویژن پایان برنامههای بلندمدت مایکروسافت در بازار گیمینگ نباشد.
دیدگاهتان را بنویسید