هر چند که اینتل در توسعه نودهای پردازشی خود با مشکل مواجه شده و به نظر میرسد مدت زمان بیشتری را با فناوری 14 نانومتری و البته 10 نانومتری سپری خواهیم کرد اما سرانجام در پلتفرم دسکتاپ شاهد کنار رفتن معماریهای بر پایه Skylake و ظهور یک معماری جدید خواهیم بود تا بدین شکل افزایش IPC در Rocket Lake را شاهد باشیم.
جانشین نسل فعلی Comet Lake همانطور که اطلاع دارید Rocket Lake خواهد بود و حالا اطلاعات تازهای درباره این خانواده بدست آمده است. به لطف افشاگر سخت افزاری معروف یعنی Rogame ما به نکات بیشتری درباره Rocket Lake پی بردهایم. از قبل اطلاع داشتیم که این خانواده با استفاده از هستههای Cypress Cove تولید میشود که به نوعی باز طراحی هستههای 10 نانومتری Willow Cove میباشند. حالا جدیدترین شایعات به افزایش 10 درصدی IPC به لطف Cypress Cove اشاره دارند.
افزایش IPC در Rocket Lake
با 10 درصد بهبود در دستورالعمل بر کلاک تیم آبی سرانجام قادر خواهد بود تا محصولاتی رقابتیتر را روانه بازار کند. با این حال احتمالا شاهد عملکرد ضعیفتری از پردازندههای 10 نانومتری Tiger Lake خواهیم بود که از هستههای اصلی Willow Cove بهره میبرند. این موضوع نشان میدهد که اقدام اینتل برای استفاده از فناوری ساخت قدیمیتر نه تنها باعث از دست رفتن مزایای نود جدید به مانند طراحی کوچکتر و حرارت کمتر خواهد شد بلکه به معنای چند درصد بهبود عملکرد میباشد. یکی دیگر از نکاتی که Rogame به آن اشاره نموده فرکانس بوستی تا 5 گیگاهرتز برای Rocket Lake بوده و البته شاید یکی از نکات مهم دیگر نیز توان حرارتی بسیار بالا برای این خانواده باشد.
اطلاعات لو رفته از سوی Videcardz درباره یکی از پلتفرمهای بسیار جذاب اینتل یعنی خانواده Intel Rocket Lake S میباشد. این پلتفرم پردازنده انتظار میرود که زمانی در نیمه دوم سال 2020 (شاید هم دیرتر بخاطر ویروس کرونا) عرضه شود در حالی که معماری جدید Tiger Lake را با فناوری 14 نانومتری ترکیب کند. حضور استاندارد PCI Express 4.0 و گرافیک مجتمع Xe نیز در این لیک تایید میشود.
Rocket Lake S روی مادربردهای سری 500 فعالیت خواهد کرد و از قابلیتهایی بهره میبرد که نشان از تغییرات بزرگ معماری میدهد. Willow Cove به خودی خود قرار است میزان دستورالعمل بر کلاک قابل توجهی را فراهم کند و با توجه به این که ما شاهد فناوری 14 نانومتری هستیم میتواند در فرکانسهای بسیار بالایی فعالیت کند، امری مهمی که در پردازندههای نسل فعلی اینتل تنها امید آنها بوده. نتیجه میتواند پلتفرمی بسیار سریعتر را پدید آورد (تغییر از Nehalem به Sandy Bridge را تصور کنید) و حتی میتواند خانواده نسل بعدی 10 نانومتری شرکت را نیز تهدید کند (البته اگر فرکانسها به میزان کافی بهبود پیدا نکنند).
این مدل از فشرده سازی 12 بیت AV1 و HEVC و E2E در کنار معماری گرافیکی جدید Xe بهره میبرد که احتمالا باعث میشود تمام پردازندههای این خانواده با قابلیت گیمینگ پایین رده همراه باشند. قابلیتهای اورکلاک جدید نیز در نظر گرفته شده (اینتل میخواهد فرکانسها را به حداکثر برساند، اگر این خداحافظی آنها با فناوری 14 نانومتری باشد). استاندارد PCI Express 4.0 نیز سرانجام به هرماه پشتیبانی از حافظههای DDR4 سریعتر استفاده میشود. در جمع 20 خط PCIe 4.0 پردازنده در سری Rocket Lake S وجود خواهد داشت اگر چه که چیپست نیز این تعداد را افزایش میدهد. البته هنوز تایید نشده که آیا خطوط PCIe چیپست نیز از نوع PCIe 4.0 هستند یا خیر.
مشخصا اطلاعات بسیار زیادی درباره خانواده دسکتاپ Rocket Lake بدست آوردیم اما عالی خواهد بود که ببینیم چه عملکردی در مقابل مدلهای مختلف 14 نانومتری Skylake دارند. خانواده Rocket Lake S احتمالا به شکل مستقیما (هنوز مشخص نیست) با پردازندههای AMD Ryzen 4000 Vermeer رقابت خواهند کرد که از معماری جدید Zen 3 با بهبودهای اساسی استفاده میکنند، بنابراین جنگ پردازندهها در ادامه سال فوق العاده خواهد بود و باید ببینیم پردازندههای Rocket Lake و Tiger Lake چه عملکردی خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: پردازنده Rocket Lake S با فرکانس 5 گیگاهرتز مشاهده شد
اره دیگه intel تا به ۷ نانومتر نرسه
نمیتونه از pci e4 استفاده کنه
چون دمای بالایی داره تو 10 و 14nm
قدرت و پادشاهی همیشه از ان اینتله بزرگه.ای ام دی سگه کی باشه که بخواد با اینتل بزرگ در بیفته
فعلا که همه داریم میبینیم رایزن چقدر خوش درخشیده و اینتل و به خاک سیاه نشونده داره تو باتلاق 14 نانو دست و پا میزنه
اگه رایزن نبود فرق بین نسل 4 و نسل 10 اینتل در حد 100 مگاهرتز بود
بقول گفتنی اونی که خوابه رو میشه بیدار کرد ولی اونی که خودشو زده به خواب نه
امیدوارم زودتر حالت بهتر بشه
دوستان براش دعا کنید
من با حرفهای ایشون کاری ندارم.
اما چیزی که باعث شد من این پاسخ رو بنویسم، برداشت اشتباه مردم از لیتوگرافی یه سیلیکون هست.
دوتا مساله وجود داره:
۱. نانومتر مهم نیس و قدرت و مصرف مهم هست. بله با پایین اومدن اندازه میشه قدرت رو بالا و مصرف رو پایین اورد، اما ملت فکر میکنم که خود اون فن اوری ساخت مهمه. اگه اینتل بتونه با ۱۰ نانومتری از نظر قدرت و مصرف بهتر از رقیب ظاهر بشه مشکلی نداره.
۲. لیتوگرافی اینتل مختص خودش هست و خودش توسعه دهنده اونه. اگه اینتل هم مثل بقیه فقط کار طراحی رو انجام میداد و کار تولید رو میسپرد به مثلا tsmc، مشکل نداشت. دوم اینکه، ۱۰ نانومتر اینتل مشابه با ۰ نانو tsmc نیس. ۱۰ نانو اینتل میتونه از نظر تعداد ترانزیستور، پرتراکمتر از ۷نانو رقیب باشه. یعنی شما باید این مورد رو هم در نظر بگیری تو مقایسات نانومتری
اینی که شما داری میگی مربوط میشه به معماری ساخت تراشه و ربطی به لیتوگرافی نداره
تراکم مربوط میشه به معماری یعنی نحوه ی قرار گیری ترانزیستورها با گیت های منطقی کلا میشه نحوه ی استفاده ازشون
یجورایی باهم در ارتباطن ولی ربطی به هم ندارن
tsmc دانش ساخت زیر 7 نانورو داره
اصل کار معماری هست ، وقتی tsmc هست لزومی نداره اینتل خودش به لیتوگرافی 7 نانومتری برسه
کار بر روی معماری پردازنده پیچیده تر از کار روی لیتوگرافیش هست
اینتل معماری درستُ حسابی نداره یا حدأقل می تونم بگم معماری پردازنده هاش به خوبی رایزن نیست
ای ام دی با معماری جدیدش تا 64 هسته ساخته البته منظورم نسخه دسکتاپش هست پردازنده های سرور کلا فرق می کنن
دلیل جلو زدن ای ام دی همینه
ای ام دی تمام تمرکزش روی معماری هست و لیتوگرافی معماریشُ میده tsmc بسازه
اینتل جفتشو خودش میسازه البته بنا به گفته شما من که اطلاعی ندارم
لیتوگرافی یعنی چاپ کردن معماری روی صفحه سیلیکونی خلاصش میشه وسیله چاپ بنا به معماری
تراکم مربوط میشه به معماری