ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل در مصاحبهای با وال استریت ژورنال اعلام کرد که این شرکت قصد دارد هوش مصنوعی مکالمهمحور و شبیه ChatGPT را به موتور جستجوی خود اضافه کند. او به این سوال که آیا مردم میتوانند از گوگل سوال بپرسند و در بخش جستجو از مدل زبانی بزرگ (LLM) آن استفاده کنند، پاسخ مثبت داد و گفت: گوگل از قبل اعلام کرده بود که مدل زبانی بزرگ را به موتور جستجو اضافه خواهد کرد. اما این اولین دفعه است که ما برنامههای خود را برای ادغام ویژگی چتبات هوش مصنوعی اعلام میکنیم.
البته این این اقدام گوگل چندان غیرمنتظره نبود؛ بهویژه پس از اینکه مایکروسافت نسخهای از موتور جستجوی بینگ را منتشر کرد که از هوش مصنوعی ChatGPT شرکت OpenAI بهره میبرد. با این حال، با توجه به سهم 93.4 درصدی گوگل در بازار موتورهای جستجوگر سراسر جهان، افزودن چنین سرویسی میتواند تأثیر زیادی بر آینده صنعت جستجو داشته باشد. پیچای اضافه کرد که هوش مصنوعی را راهی برای گسترش کسبوکار جستجوی گوگل میداند و نه تهدید علیه آن.
پیچای زمان مشخصی برای انتشار سرویس مذکور اعلام نکرد. اما واضح است که پس از مایکروسافت موفق به ارائه میشود. انتشار ChatGPT توسط OpenAI، زنگ خطر را برای گوگل به صدا درآورد. زیرا این شرکت هوش مصنوعی را تهدیدی برای تجارت اصلی خود میدانست. نگرانی گوگل به هیچ عنوان غیر منطقی نبود. زیرا مایکروسافت در مدتی کوتاه نسخهای از چتبات بینگ را منتشر کرد که توسط آخرین مدل GPT 4 شرکت OpenAI پشتیبانی میشد و تواناییهای عجیبوغریبی را به نمایش میگذاشت.
گوگل هوش مصنوعی مکالمهمحور خود را با نام بارد و به عنوان محصولی کاملاً جداگانه در سایتی مستقل منتشر کرد. با این حال، این شرکت تا حد زیادی از ChatGPT عقب مانده بود و پاسخهای نادرست بارد نیز شرایط را برای این شرکت سختتر میکرد. پیچای اخیراً اعلام کرده که گوگل بهزودی مدل زبانی قدرتمندتری را ارائه خواهد کرد تا از فاصله خود با ChatGPT را کاهش دهد.
در حالی که گوگل تلاش میکند به هدف پیچای برای افزایش 20 درصدی بهرهوری دست یابد، برخی از مشاغل خود را حذف کرده است. در حال حاضر این شرکت با سرعت بیشتری روی محصولات جدید هوش مصنوعی کار میکند. این شرکت برای افزایش کارآمدی خود قصد دارد اجازه همکاری بیشتر بین واحدهای مختلف ازجمله Google Brain و DeepMind را صادر کند. پیچای میگوید: انتظار همکاری بسیار گستردهتر و قویتری را میان واحدهای هوش مصنوعی گوگل داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید