گوگل برای کمک به کاربران برای رسیدن به مقصد خود، زمان تخمینی رسیدن (ETA) به محل مورد نظر را با استفاده از دادههای ترافیکی Google Maps محاسبه و در اختیار کاربر قرار میدهد. این موضوع به کاربر اجازه میدهد تا بداند که چه زمانی به مقصد میرسد. همچنین میتوان این اطلاعات را با دوستان یا خانواده به اشتراک گذاشت تا کاربر (راننده) مجبور نشود هنگام عبور از خیابانها یا جادهها، گوشی خود را نگاه کند و حواسش از جاده پرت شود. پر واضح است که در چند ماه گذشته به دلیل همهگیری ویروس کرونا که باعث قرنطینه شدن بسیاری از شهرها شده است، الگوهای ترافیکی در سراسر جهان دچار تغییراتی شده است. وقتی شهرها در اوایل سال جاری قرنطینه شدند، میزان ترافیک در سراسر جهان تا 50٪ کاهش یافت. همین موضوع برای مجاب کردن گوگل مپ برای استفاده از الگوریتم جدید گوگل در تخمین زمان رسیدن کافی بود.
الگوریتم جدید گوگل در تخمین زمان رسیدن (هوش مصنوعی، دادههای تاریخی و گزارش کاربران)
این قرنطینه منجر به ایجاد وضعیتی شد که اعتماد کاربران به Google Maps را کاهش داد و گوگل را مجبور به بازنگری در الگوهای ترافیکی خود کرد. با تأثیرات ویروس کرونا در Google Maps، برنامههای گوگل برای تخمین مسافت، الگوی جدیدترین ترافیک را از دو تا چهار هفته گذشته در اولویت قرار میدهند.
هفته گذشته، گوگل یک پست وبلاگی منتشر کرد که در آن درباره نحوه محاسبه میزان ترافیک و مسیریابی شرکت در برنامه Maps را توضیح میدهد. دادههای مکان جمع شده و به عنوان ابزاری برای تعیین میزان ترافیک در جادههای سراسر جهان استفاده میشود. همانطور که گوگل اشاره کرد، این اطلاعات در تعیین شرایط رانندگی بسیار خوب است اما توضیح نمیدهد که “10 ، 20 یا حتی 50 دقیقه از سفر شما” چه ترافیکی رخ خواهد داد.
برای حدس زدن اتفاقاتی که در آینده رخ خواهد داد، Google Maps الگوهای ترافیکی در جادههای خاص را تجزیه و تحلیل میکند. گوگل دادههای الگوهای ترافیکی تاریخی را با دادههای مربوط به شرایط ترافیک زنده ترکیب میکند. همچنین با استفاده از مبحث یادگیری ماشین در هر دو مجموعه داده، تخمینی از زمان تقریبی را به دست میآورد.
به گفته گوگل در 97٪ سفرهایی که در تعیین مسیر از برنامه Maps استفاده شده، پیش بینیهای آن دقیق بوده است. با همکاری آزمایشگاه تحقیقاتی DeepMind AI شرکت مادر Alphabet ، اکنون گوگل میتواند با استفاده از گرافهایی شبیه به نورونهای عصبی در مبحث ترافیک، تعداد زمانهای تخمینی نادرست خود را کاهش دهد. این فناوری که در مکانهایی مانند برلین، جاکارتا، سائوپائولو، سیدنی، توکیو و واشنگتن دی سی استفاده شده است.
برای کمک به برنامه در انتخاب مسیری درستی که باید طی شود، عوامل مختلفی از جمله میزان ترافیک در طول مسیر مورد بررسی قرار میگیرند. البته همیشه ترافیک کمتر ترجیح داده میشود اما کیفیت جاده نیز مهم است. جاده آسفالته است یا جاده ای پوشیده از شن و ماسه که به سختی می توان از آن عبور کرد؟ البته رانندگان دیگر میتوانند مواردی مانند آب و هوا (طوفان برف ، رگبار باران ، و غیره)، تصادفات، ساخت و ساز و فعالیتهای پلیس را گزارش کنند که میتواند سرعت جریان ماشینها در جاده را کند کند.
Google Maps همچنان یکی از مهمترین برنامههایی است که می توانید روی تلفن همراه خود نصب و استفاده کنید و مطمئن باشید که در بهترین مسیر و در کمترین زمان به مقصد خود میرسید.
دیدگاهتان را بنویسید