حتما به خاطر دارید که در سال 2020 شرکت گوگل از ویژگی امنیتی جدیدی به نام Enhanced Browsing Safe پرده برداری کرد که در صورت فعال شدن، سایتها و یا منابعی که دانلود کردن از آنها خطرناک است را مشخص میکند. با این ویژگی بسیاری از کاربران بدون نگرانی رو به رو شدن با ویروسها یا تروجانهای مختلف و از دست دادن رایانهی خود، به مرور صفحات وب میپرداختند. حال گوگل در حال تنظیم پروتکلهایی است تا حین استفاده از این ویژگی، دامنه بیشتری از صفحات وب (و اِلمانهای مختلف آنها) تحت نظر قرار بگیرند. این موضوع نشان میدهد که امنیت بیشتر مرورگر گوگل کروم از دغدغههای شرکت گوگل است.
چگونگی امنیت بیشتر مرورگر گوگل کروم
همانطور که گفتیم، اکنون با فعال کردن این ویژگی دامنه بیشتری از ویژگیهای سایتهای مختلف تحت نظارت پروتکلهای امنیتی گوگل قرار میگیرند. مواردی مانند پسوند سایتهای مختلف و یا داشتن ویژگی SSL از جمله این موارد هستند. اگر قصد اضافه کردن اکستنشن خاصی به مرورگر کروم دارید، گوگل آن را بررسی میکند تا از مورد اعتماد بودن آن اطمینان حاصل کند. این نکته را در نظر داشته باشید که این پروتکلها تنها به شما هشدار خواهند داد و به هیچ وجه جلوی اراده شما را نخواهند گرفت.
این تمام ماجرا نیست و گوگل مواردی مثل فراداده و منبع فایل را نیز بررسی میکند تا مطمئن شود که از نظر محافظت در دانلود، مشکوک بودن پرونده و … خطری کاربر را تهدید نکند. در صورت ترجیح کاربر، پروندههای مشکوک میتوانند برای بررسی دقیقتر بیشتر مورد بررسی قرار گیرند. باید این نکته را دوباره یادآور شویم که در این مرحله هم کاربران میتوانند اخطارهای گوگل را نادیده بگیرند.
تمام این موارد نشان از اهمیت امنیت مرورگر کروم برای گوگل و در عین حال، احترام به حریم خصوصی و انتخاب کاربر است. آیا از مرورگر کروم استفاده میکنید؟ از عملکرد آن راضی هستید؟
دیدگاهتان را بنویسید