این روزها کرونا تبدیل به یکی از بزرگترین نگرانیهای انسانهای سراسر جهان شده است. به نظر میرسد چین هنوز نتوانسته کنترل این بیماری را در دست بگیرد و تعداد کشتهها بر اثر این بیماری هر روز در حال افزایش است. از آنجایی که چین دارای بزرگترین بازار تولید در جهان است، بسیاری از محصولات، مانند قطعات کامپیوتری، موبایلها و دیگر گجتهای الکترونیکی در این کشور تولید و بسته بندی میشود. بنابراین این نگرانی بوجود می آید که آیا امکان ابتلا به کرونا از طریق بستههای رسیده از چین وجود دارد؟ باید در مورد این موضوع نگران باشیم و ترس به دل خود راه دهیم؟
دکتر Amesh A.Adalja، دانشمند ارشد مرکز امنیت سلامت جانهاپکینز در پاسخ به این سوالات گفته است که امکان ندارد کرونا ویروس یک بسته بندی را آلوده کند بنابراین هیچ جای نگرانی در این مورد نیست. به گفته این دانشمند، دمای هوایی که در اطرف بسته بندی یک محصول وجود دارد، مناسب زنده ماندن یک ویروس نیست. حتی اگر محصولات یک شبه از چین به هر کشور دیگری منتقل و به کاربر تحویل داده شود باز هم امکان ابتلا به ویروس کرونا از این طریق وجود ندارد چرا که باز هم محیط ترانزیتهایی که برای انتقال اجناس استفاده میشود، برای زنده ماندن یک ویروس مناسب نیست. از جمله مواردی که یک ویروس برای زنده ماندن به آنها محتاج است میتوان به فضای مرطوب، دمایی مشخص و عدم وجود اشعه UV (اشعه ماوراء بنفش) اشاره کرد که در زمان انتقال و عرضه این فاکتورها وجود ندارد.
نظر این دکتر توسط CDC نیز اشتراک گذاری شده است. CDC مرکز کنترل و پیشگیری بیماری است که در این مورد میگوید در این مورد میتوان کرونا را با ویروسهای سارس و MERA مقایسه کرد. به طور کلی امکان زنده ماندن ویروس کرونا بر روی سطوح بسیار ناچیز است بنابراین شانس اینکه ویروس از طریق سطوح اجناس و بسته بندیهایی که طی یک یا چند روز از چین به دست کاربران میرسد، ناچیز است. اصلیترین راه انتقال ویروس کرونا، از طریق تنفس است و هنوز هیچ موردی یافت نشده که شخصی به واسطه محصولات وارد شده از چین به کرونا مبتلا شده باشد.
به یاد داشته باشید که بیش از یک نوع ویروس کرونا وجود دارد. SARS، MERS و HCoV از همین دسته از ویروسها محسوب میشوند که امکان زنده ماندن بر روی سطوح مختلف مانند فلز، شیشه و پلاستیک را تا مدت 9 روز دارند اما با یک دقیقه ضد عفونی شدن از روی سطوح از بین میروند. عمل ضد عفونی کردن این سطوح نیز کار سختی نیست و با ضد عفونی کنندههای بیمارستانی مانند سدیم هیپوکلریت میتوان سطوح را در عرض یک دقیقه کاملا پاک کرد. این مورد را میتوان برای ویروس کرونا نیز انجام داد.
دکتر Amesh A.Adalja در ادامه صحبتهای خود گفته است:
با وجود احتیاطهای لازم، هیچ دلیلی برای عدم واردات جنس از چین وجود ندارد. واکنشهای شدید به این ویروس موجب ضرر و زیانهای هنگفتی شده است. ما در مورد کرونا ویروس اطلاعات بسیار زیادی داریم در حدی که بتوانیم رمانی را در مورد این ویروس بنویسیم.
دیدگاهتان را بنویسید