امروز خبری مبنی بر انتشار یک بنچمارک از تلفن های هوشمند هواوی در Antutu که از پردازنده های جدید Kirin 980 استفاده می کنند توسط وب سایت های معتبر منتشر شد. بر اساس این بنچمارک پردازنده جدیدی که هواوی در حال ساخت آن است به راحتی قدرتمندترین پردازنده های کنونی دنیای اندرویدی ها یعنی اسنپ دراگون 845 را پشت سر گذاشته است. اما تنها نکات قابل ذکر درباره این پردازنده استفاده احتمالی آن از معماری 7 نانومتری و بهره گیری از واحد پردازشگر عصبی همانند نسل قبلی چیپست های هواوی است. با این حال تنها ساعاتی پس از انتشار این خبر اطلاعات تکمیلی بیشتری درباره پردازنده Kirin 980 منتشر شدند.
بر اساس این گزارشات، کمپانی هواوی از ماه گذشته میلادی تولید چیپست های Kirin 980 را بر پایه معماری 7 نانومتری آغاز کرده تا به زودی به عنوان اولین شرکتی که از این پردازنده ها بهره می برد شناخته شود. این چیپست همان طور که پیش بینی می شد توسط Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd یا همان TSMC تایوانی تولید خواهد شد. TSMC تولید چیپ شرکت های مختلفی چون اپل، سامسونگ و چندی دیگر را برعهده داشته و برای نخستین بار نیست که شرکتی چون هوآوی تولید پردازنده خود را برعهده این شرکت تایوانی قرار می دهد. در خبری که پیشتر منتشر شد عنوان شده بود که Kirin 980 احتمالا از هسته های Cortex-A75 بهره خواهد برد که به نظر می رسد هشت عدد از آنها در کنار یکدیگر در SoC قرار خواهند گرفت. پشتیبانی از نسخه پنجم بلوتوث دیگر ویژگی چیپست های پردازشی جدید هواوی خواهد بود. بر اساس شایعات منتشر شده علاوه بر میت 20، گوشی های سری P که سال 2019 وارد بازار می شوند نیز از پردازنده های Kirin 980 استفاده خواهند کرد. به گفته هواوی بخش ویژه ای از تمرکز این شرکت در ساخت چیپ های جدید، توسعه هر چه بیشتر NPU یا واحد پردازش عصبی مبتنی بر هوش مصنوعی است. در اینجا با یک پلت فرم محاسباتی هوش مصنوعی در تلفن همراه روبهرو هستیم که بر روی واحد پردازش عصبی (NPU) اجرا میشود و 25 برابر سریعتر و 50 بار بهینهتر به نسبت پردازندههایی است که از این واحد برخوردار نیستند و می توانند کاربری های انقلابی به تلفن های هوشمند اضافه کنند. برای مثال به دلیل رشد نسبتا ضعیف تکنولوژی ساخت باتری های مورد استفاده در تلفن های هوشمند، در چیپست های جدید هواوی به کمک NPU ویژگی مدیریت باتری با هوش مصنوعی توسعه داده شده است تا عمر باتری به میزان قابل ملاحظه ای بدون نیاز به تغییرات سخت افزاری و اضافه کردن پیچیدگی های ساخت افزایش یابد.
من همیشه چیپ های کوالکام رو بیشتر می پسندم چون معمولا آپدیت ها رو زودتر دریافت میکنند و پشتیبانی رسمی و مخصوصا غیر رسمیشون خیلی بهتره
اسمش یکم منشوریه