لینوکس یک سیستمعامل متن باز است که برنامهنویسان زیادی در سراسر جهان در حال توسعه آن جهت برطرف کردن نیازهایشان هستند. در حال حاضر نرمافزارهای بسیار زیادی وجود دارند که از لینوکس به عنوان سیستمعامل استفاده میکنند. به دلیل متن باز بودن لینوکس، امنیت آن بسیار بالاست. به همین دلیل شرکتها و ارگانهایی که به امنیت بالایی نیاز دارند ترجیح میدهند که از این سیستم عامل استفاده کنند. در حال حاضر این سیستم عامل به صورت گستردهای در محیطهای شبکه استفاده میشود. مایکروسافت نیز به تازگی اقدام به انتشار نسخه لینوکس خود کرده است تا از آن در خدمات مبتنی بر سرور استفاده کن.
انتشار جهت بهره بردن در سرویسهای ابری
مایکروسافت اقدام به انتشار نسخه لینوکس خود با عنوان CBL-Mariner کرده است و تحت لیسانس MIT به صورت متن باز منتشر کرده است. مایکروسافت در رابطه با CBL-Mariner گفته است که: “این یک توضیع داخلی لینوکس برای استفاده در زیرساختهای ابری مایکروسافت و سرویسهای ابر لبه (سرویس لبه یک نقشه راه برای رسیدن به یک سرویس ترکیبی از خدمات ابری و محاسباتی است که امکان دستیابی به حجم بالایی از خدمات را میسر میکند) است.” که برای ارائه یک بستر سازگار جهت این خدمات طراحی شده است. همچنین مایکروسافت همواره به دنبال به روزرسانی این لینوکس جهت افزایش بازدهی آن خواهد بود.
اولین بار در نوامبر سال 2020 گزارشهایی از وجود CBL-Mariner منتشر شد. در اوایل این ماه مهندس مایکروسافت خوان ری، راهنمایی جهت آموزش نصب توزیع لینوکس را منتشر کرد. انتشار این راهنما جهت آسان شدن کاربری، خود تاییدی بر انتشار نسخه لینوکس ماکروسافت بود.
پشتیبانی ویندوز از لینوکس در گذشته
از دیگر نشانههای انتشار نسخه لینوکس مایکروسافت میتوان به ارائه یک زیر سیستم ویندوز برای لینوکس (WSL) اشاره کرد که همراه با به روزرسانی ویندوز 10 در آگوست 2016 عرضه شد. همچنین اعلام اینکه WSL 2 امکان پشتیبانی از برنامههای لینوکس با رابط کاربری گرافیکی (GUI) را دارا است. اما ایجاد امکان پشتیبانی از لینوکس در ویندوز با ارائه یک نسخه لینوکس متن باز از سوی مایکروسافت بسیار متفاوت است.
تغییر دیدگاه مایکروسافت در طول زمان
نکته جالب در توسعه و انتشار CBL-Mariner دیدگاه گذشته مایکروسافت در مورد لینوکس بوده است. استیو بالمر از مدیران سابق مایکروسافت در سال 2001 گفته بود: “لینوکس مانند یک سرطان می ماند”. هرچند او در سال 2016 این حرف خود را پس گرفت و انتقاد کرد که نرمافزارهای منبع باز نباید بودجه عمومی دریافت کنند.
از آن زمان تا کنون خیلی چیزها تغییر کرده است. به عنوان مثال در سال 2018 وب سایت TechRepuplice اعلام کرد، مایکروسافت بزرگترین مشارکت کننده جهان در پروژههای منبع باز بوده است و هنگامی که مایکروسافت، GitHub را خریداری کرد خود به بخش مهمی از پروژههای منبع باز تبدیل شد.
در نهایت مایکروسافت توزیع لینوکس خود را منتشر کرده است که همه می توانند آنرا دریافت و نصب کنند، و از آن در پروژه های مبتنی بر شبکه استفاده کنند.
مطالب مربوط:
اگر بتونه مایکروسافت یک توزیع لینوکسی برای بقیه تیپ های کاربرهای مختلف ایجاد کنه بسیار عالی و بی نظیر خواهد شد
منتها چون لینوکس رایگان هست برای مایکروسافت صرف نداره
یعنی مایکروسافت قبول کرده ویندوز به درد نمیخوره
داش بدرد میخوره فرد کم تجربه ای هستی واسه همین درک نمیکنی که بستگی به زمینه ی لعنتی داره.
زیاد روی سیستم عامل تعصب نداشته باش وقتی میتونی نظر بدی که با سختی های ساخت کرنل و رابط گرافیکی آشنا باشی.
آفرین بچه ی خوب قاطی این جور چیزا نشو و برو مشق هاتو بنویس:)
الان شما لینوکس رو میفهمی اینطوری صحبت میکنی؟سختی های رابط گرافیکی دیگه چه سمی بود من شنیدم؟!