برای گوشی های سال 2022 انتظار داریم آپدیت های نرم افزاری بهتر و بیشتر و طراحی های تاشو منحصر به فرد تری مشاهده کنیم. در پایین به 5 مورد از مواردی که دوست داریم در گوشی های سال 2022 ببینیم اشاره میکنیم.
سال میلادی 2021 سال خوبی برای صنعت گوشی های هوشمند بود، زیرا شاهد این بودیم که برندهای بیشتری به پشتیبانی و ارائه آپدیت نرمافزاری بهتر و طولانی تر متعد شدهاند. همچنین ما شاهد عرضه پرچمداران عالی و مقرون به صرفهای با قابلیتهای بهبودیافته و کیفیت دوربین خوب بودیم. اما همیشه فضا برای پیشرفتِ بیشتر وجود دارد، در 2021 ترندهایی در این صنعت رواج یافت که ما ترجیح میدهیم در 2022 نبینیم. در پایین به مواردی که ما میخواهیم در گوشی های سال 2022 ببینیم اشاره خواهیم کرد.
آپدیت های نرمافزاری بهتر و گستردهتر
سامسونگ در سال 2020 اعلام کرد که قصد دارد تعداد نسبتا بالایی از دستگاههای خود را برای دریافت و پشتیبانی از آپدیت سیستم عامل تا سه سال و آپدیتهای امنیتی تا چهار سال آماده کند(مطابق با تعهد سنتی گوگل). این دستگاهها شامل پرچمداران قدیمی سامسونگ، گوشی های میان رده سری A و بعضی از گوشی های تاشو بوده است.
شرکتهایی مانند OnePlus، نوکیا، Vivo، Oppo و شیائومی امسال، تعهدهای مشابهی برای عرضه بروزرسانی های سیستم عاملی را ارائه کردند. حقیقت این است که این برندها از این مسئله به عنوان یک تاکتیک بازاریابی استفاده میکنند و این آپدیت ها فقط برای گوشی های رده بالای آنها است. این مسئله به خصوص در مورد شیائومی و Vivo ناامید کننده بود، زیرا آنها این آپدیت را فقط برای گوشی های پرچم دار خود که در نیمه دوم 2022 عرضه خواهند شد اعلام کردهاند و این به معنای عدم دریافت بروزرسانی اندروید برای گوشی Xiaomi Mi 11 و سری Vivo X60 خواهد بود.
به عبارت دیگر، ما میخواهیم ببینیم که این برندها تعهدات بروزرسانی طولانی تری را برای مدل های رده بالا و قدیمی تر خود ارائه دهند. همچنین اگر گوشی های ارزان قیمتی مانند سری Redmi Note و Vivo V آپدیت های OS بیشتری دریافت کنند عالی خواهد شد. در گوشی های سال 2022 ما دوست داریم شرکت ها آپدیتهای نرمافزاری عالی و بدون باگ عرضه کنند. شیائومی، OnePlus، سامسونگ و گوگل همهگی آپدیتهایی با باگ در سال 2021 ارائه کردند.
دادن حق انتخاب برای باندل و آداپتور شارژ در جعبه گوشی
اپل در سری گوشی های iPhone 12 باندل شارژ را حذف کرد و این ترند را شروع کرد. این کار مشتری را وادار به پرداخت هزینههای اضافی برای خرید شارژر میکند. سامسونگ و گوگل نیز این حرکت اپل را دنبال کردند و آنها در سری Galaxy S21 و گوشی Pixel 6 duo شارژ را حذف کردند. دلیل شرکتها برای حذف شارژر، نگرانی های زیست محیطی اعلام شده است، اما پذیرفتن این بهانه ها سخت به نظر میرسد به دلیل اینکه این کمپانی ها از همان اول مبالغ زیادی برای لوازم جانبی از مشتری دریافت میکنند. در این بین گوشی Mi 11 شیائومی میتواند به عنوان الگویی در این زمینه عمل کند. با پرداخت مبلغ یکسان برای هر دو انتخاب خود شما حق انتخاب داشتن شارژر را دارا هستید. ما امیدوار هستیم که اپل، گوگل و سامسونگ نیز چنین رویهای را در پیش بگیرند و حق انتخاب شارژ را به مشتری بسپارند یا حداقل هزینهی کمتری را درخواست کنند.
پشتیبانی بهتر از قابلیت شارژ سریع
یکی از روندهایی که در طول سال های اخیر شاهد آن بودیم عرضه گوشی ها و پروتکل های مجهز به شارژ سریع اختصاصی توسط شرکت های OEM اندروید بوده است. اگر دو گجت از شارژ سریع از طریق استاندارهایی مانند USB-PD, PPS و Quick Charge استفاده کنند این مسئله چندان مهم نیست. اما اخیرا چند گوشی و شارژ را دیدهایم که فقط از طریق پروتکل های اختصاصی کمپانیها شارژ سریع انجام میدهند و از راه حلها و پروتکل های جایگزین و رایج که در بالا اشاره شد استفاده نمیکنند. شارژ دیوایس با این ناهماهنگیها به روند آهسته 10 واتی بازمیگردد. به همین دلیل ما مایلم ببینم که در سال 2022، تولیدکنندگان بجای استاندارهای خصوصی از استاندارهای رایج شارژ سریع استفاده کنند.
در عین حال اگر گوگل و اپل از قابلیتهای شارژ سریع بیشتر استفاده کنند عالی میشود. منظور ما لزوما پذیرش سرعت شارژ 65 وات یا بالاتر نیست اما افزایش تا 30 وات همراه با توانایی حفظ حداکثر سرعت شارژ، پیشرفتی نسبت به سری گوشی های پیکسل 6 خواهد بود.
عرضه تلفن های تاشو بیشتر در بازار جهانی
در سال 2021 شیائومی، هواوی و Oppo همه گوشی های تاشویی به عنوان رقیب گوشی های سامسونگ معرفی کردند، متاسفانه گوشی های تاشو شرکت های چینی فقط در بازار داخلی چین عرضه میشوند و سامسونگ تنها شرکتی است که گوشی های تاشوی خود را در سطح جهانی عرضه میکند. بنابراین ما دوست داریم شاهد عرضه گوشی های تاشو این شرکت های چینی در بازار جهانی باشیم، در غیر این صورت سال آینده میلادی شاهد تسلط کامل سامسونگ بر این فضا خواهیم بود و سامسونگ در سال آینده میلادی در بازار جهانی به اپل که قصد دارد اولین گوشی تاشو خود را عرضه کند نزدیک تر خواهد شد.
کنار گذاشتن دوربین های 2 مگاپیکسلی
یکی از روندهای ناامیدکننده در چند سال اخیر اضافه کردن یک جفت دوربین 2 مگاپیکسلی به تلفن ها بوده است. این دوربینها معمولا دارای یک لنز مایکرو و سنسور عمق میدان هستند. این یک تلاش کاملا شفاف برای افزایش تعداد دوربین های عقب است تا برند ها بتوانند بگویند آخرین گوشی آنها دارای دوربین سهگانه یا چهارگانه است. گوشی هایی که دوربین 2 مگاپیکسلی در عقب را دار بودهاند عبارتاند از : OnePlus Nord N200، Samsung Galaxy A12 و سری Redmi Note 10 . در مورد گوشی Nord N200، این دیوایس دارای دوربین سهگانه در پشت بود و تنها دوربین واقعا مفید آن دوربین اصلی آن بود.
امیدواریم این روند دوربین های زیاد و بی کیفیت در سال 2022 کاهش یابد. در واقع دو دوربین 2 مگاپیکسلی بی کیفیت از Poco M4 Pro برای جایگزینی با دو دوربین اصلی و ultrawide در عقب حذف شدهاند. دوربین ultrawide اگر مجهز به فوکوس خودکار باشد میتواند عکاسی مایکرو انجام دهد اما به سازندگان بستگی دارد که از دوربین های کمتر و با کیفیت تر در گوشی های خود استفاده کنند.
بالابردن رام گوشی به جای 4 یا 6 بیتر از 8 گیگ باشه !
2 تا دوربین 12 پیکسل هم بگذارند
بقیه هم باتری و پردازنده زیر 10 نانومتر و …
واقعا درک نمیکنم،
خب بجای هزینه روی دوربین 2 مگاپیکسلی و اشغال فضای بیخود بیان باتری دستگاه رو بهبود بدن