رقابت در هر زمینه ای موجب پیشرفت می شود و اگر این رقابت سالم و دوستانه باشد مسلماً پیشرفت مذکور بسیار قابل توجه تر خواهد بود. البته هر کجا که بحث پول به میان بیاید باید دور رقابت دوستانه را خط کشید و همه چیز بیش از اندازه جدی می شود. اکنون چند سالی است که تنها دو شرکت انویدیا و AMD در بازار کارت های گرافیک به رقابت جدی مشغولند و این رقابت تنگاتنگ گاه حرف و حدیث هایی را هم به میان آورده است. با این حال رقابت این دو شرکت در بازار مذکور همچنان ادامه دارد و دنیای بازار محور هم به هیچ وجه رحم و مروت سرش نمی شود. بی شک هر کجا که صحبت از رقابت به میان بیاید پای برنده و بازنده نیز به میان کشیده می شود و بر همین اساس انویدیا و AMD هر دو به دنبال برنده شدن در دنیای دو قطبی کارت های گرافیک هستند. با این حال بر طبق آمار رسمی و کارشناسانه ی موجود در بازار کارت های گرافیک، در حال حاضر باید انویدیا را برنده ی بی چون و چرای این رقابت بدانیم.
بر اساس نتایج آخرین پژوهش های آماری صورت گرفته در بازار کارت های گرافیک، شرکت انویدیا موفق شده در یک چهارم دوم از کل بازه ی زمانی سال جاری (یا به عبارت بهتر در نیمه ی سال 2015) سهم 77 درصدی خود از بازار کارت های گرافیک را به عدد 82 درصد برساند. بنا براین با توجه به دو قطبی بودن این بازار، رقم مذکور نشان از آن دارد که سهم شرکت رقیب یعنی AMD از بازار کارات های گرافیک در بازه ی زمانی مشابه، از رقم 23 درصد به رقم 18 درصد کاهش یافته است. شاید بتوان یکی از مهم ترین دلایل توفیق رو به رشد شرکت انویدیا نسبت به رقیب دیرینه ی خود در این عرصه را تمرکز فعلی در بازار اصلی کارت های گرافیک یعنی محصولاتی در رده های پایین و متوسط قیمتی جستجو کرد. انویدیا نیمه ی نخست سال 2015 را با دو محصول قابل اتکای خود یعنی GTX 970 و GTX 960 در این رده ی قیمتی سپری کرد و این در حالی بود که رقیبان این دو محصول یعنی دو مدل R9 295X2 و R9 285 از شرکت رقیب، لا اقل به لحاظ پارامتر مهمی همچون “میزان کارایی نسبت به قیمت” برتری چندان محسوسی نسبت به کارت های انویدیا که مبتنی بر معماری نسل نوین مکسول بودند، نداشتند. در واقع روند رو به نزول سهم بازار AMD در عرصه ی کارت های گرافیک، از همان میانه های سال قبل بود که آغاز شد و شاید سران این شرکت می توانستند با تزریق مدل های جدید کارت های گرافیک خود به بازار، از این افت درصد جلوگیری کنند. امری که به تحقق نپیوست و شرکت AMD ماه های زیادی را بی آن که محصول جدیدی به بازار معرفی کند تنها به نظاره ی اوضاع نه چندان مساعد خود پرداخت. به این ترتیب بازار کارت های گرافیک در طول چند ماه اخیر شاهد شکاف بیشتری از سهم این دو رقیب در ساختار خود بود. به عبارت بهتر تا پیش از این به طور متوسط از هر 5 کاربر PC(بخوانید گیمر ها) 3 کاربر از کارت های گرافیک انویدیا استفاده می کردند و سهم AMD از این بازار 2 کاربر بود. اما بر اساس آمار موجود، در میانه ی سال 2015 از هر 5 گیمر 4 تایشان از کارت های گرافیک انویدیا استفاده می کنند و سهم AMD در این میان تنها 1 کاربر است. اگرچه فاصله ی میان 1 تا 2 در نگاه اول شاید چندان چشمگیر جلوه نکند اما از دید کلان این افت درصد بسیار قابل توجه به نظر می رسد.
این نتایج آماری به موجب پژوهش اخیر موسسه ی تحقیقاتی مرکوری (که فعالیت های پژوهشی اش بر بازار قطعات PC تمرکز دارد) منتشر شده است. نتایجی که می توانید نمودار آماری آن را در این تصویر ملاحظه کنید
با این حال در نیمه ی پایانی سال 2015 قطعاً رقابت تنگاتنگ دو محصول رده بالای قیمتی AMD و انویدیا یعنی Radeon R9 Fury X و GTX 980 Ti را به نظاره خواهیم نشست که رقابت آن ها (با آغاز حضور در دنیای واقعیت مجازی) شاید بتواند اندکی این معادله را تغییر دهد (البته مشاهده ی تغییر محسوس آماری در این زمینه آن هم در کوتاه مدت، کمی بعید به نظر می رسد). با این حال اکنون شرایط کمی فرق کرده و پای Direct X 12 نیز به میدان مبارزه کشیده شده است. در همین راستا شاید نتایج اخیر منتشر شده از کارایی DX 12 بر روی کارت های گرافیک انویدیا بتواند برای AMD نقطه امیدی تلقی شود. اما باید به این نکته توجه داشت که واسط DX 12 هنوز در ابتدای راه است و به زودی عناوین جدید مبتنی بر این واسط در دنیای بازی های کامپیوتری از راه خواهند رسید. عناوینی که قطعاً بسیار بهینه تر از نسخه آلفای بازی Ashes of The Singularity خواهند بود و سازش پذیری بیشتری با DX 12 خواهند داشت. بنابر این AMD نمی تواند حساب چندانی روی این قضیه باز کند و تنها به نتایج حاصل از تست یک بازی (آن هم نخستین تجربه) دل خوش بماند. از سوی دیگر انویدیا هم قطعاً اجازه نخواهد داد که تسلط روز افزونش بر بازار کارت های گرافیک به همین راحتی خدشه دار شود و با توجه به فعالیت های یک سال اخیر این شرکت در عرصه ی بازی های کامپیوتری می توان ادعا کرد که آن ها برنامه های مفصلی برای موفقیت های آتی خود دارند. اما قطعاً تا انتهای سال جاری میلادی و با مشخص شدن آمار فروش نیمه ی دوم سال 2015 می توان دور نمای بسیار بهتری نسبت به آینده ی بازار کارت های گرافیکی داشت. مسلماً آغاز نبر در میدان واقعیت مجازی می تواند سمت و سوی این رقابت را تغییر دهد و حتی معادلات را تا حدودی بر هم زند. پس باید چندین ماه دیگر هم منتظر باقی بمانیم تا ببینیم نبرد میان ابرقدرت های دو معماری مکسول و فیجی به کجا خواهد انجامید.
Amd بیشتر سعی میکنه کارت گرافیگ خوب و ارزون بسازه ولی Nvidia میخاد بهترین گرافیگ رو بسازه ولی گرون می سازه
یک از علت های سقوط amd نداشتن تکنولوژی جدید تو کارت های قدیمیش بود مثل سری 6000 و 7000و از همه مهمتر آپدیت داغونی که برای کارتهاش ارائه میداد که تو بعضی از بازی ها حتی مشکل هم ایجاد میکرد تو سری گرافیک های استفاده شدش هم تو لبتاپ که اوضاعش داغون بود
یادش بخیر اون موقع کارت 4730 داشتم هر بازی را اجرا میکرد حتی با 512 gddr5 رمی که داشت
این منحنی نمودار فروش چقدر با هم تقارن دارد و امیدواریم amd یک موقع از صحنه رقابت حذف نشود !!!!
AMD راه بسیار دشواری در پیش داره تا بتونه مثل قدیم دوباره به اوج برگرده.اما حقیقت انکار ناپذیره
AMD شاید تو کارت های HIGH END تو کشمکش و چالش با کارت های قدرتمند انویدیا باشه ولی در قبال قیمتی که شما میپردازین همیشه کیفیت بهتری رو نسبت به پول پرداختیتون بدست میارید.
حتی تو کارت های قوی هم شما با 1.3 میلون R390 رو تهیه کنید توی DX11 شاید بعضی جاها مقداری از 980 ضعیف تر باشه ولی در DX12 فعلا همسان هست، در صورتی که 980 قیمت خیلی بیشتری رو داره (بیشتر از 2 میلیون تومان)
مشکل انویدیا حضور کمرنگ تو کارتای گرافیک لبتاپه که صفره!
amd بیچاره، حیفه ورشکست بشه
کاراییشون به نسبت قیمت که یکیه اگه HBM به انحصار خودش در می آورد میتونست یکم رشد کنه
مشکل AMD اینه که دیر کارتاشو میده بیرون.
هر چقدر انویدیا پیشرفت میکنه در عوضش ati داره ضعیفتر از قبل میشه.