به نظر میرسد که کشور هند در حال آماده شدن برای جهش چشمگیر در عرصه فناوری جهانی است، زیرا بر اساس گزارشات منتشر شده اولین تراشه نیمه هادی ساخته شده توسط این کشور در سال 2025 در رویداد World Economic Forum در Davos معرفی خواهد شد.
احتیاج به تحولی عظیم در فرآیند تولید و صنعت
با این تفاسیر اولین تراشه «ساخت هند» امسال به بازار عرضه خواهد شد. اکنون این فناوری وارد فاز بعدی میشود، جایی که باید توجه سازندگان تجهیزات، تولیدکنندگان مواد و طراحان را در کشور هند به خود جذب کند. برای تولید این محصول خاص، نیاز است که خلوص مواد از سطح میلیونیم (ppm) به سطح میلیاردیم (ppb) افزایش یابد. این تغییر در خلوص مواد نیازمند تغییرات اساسی و تحولی عظیم در فرآیند تولید و صنعت است.
احداث کارخانه تولید تراشه نیمه هادی در هند تا سال 2026
در ابتدا قرار بود اولین تراشه در دسامبر سال 2024 عرضه شود، با این وجود اکنون انتظار میرود که این محصول در ماه آگوست یا سپتامبر سال جاری میلادی (2025) روانه بازار شود. علاوه بر این، انتظار میرود یک کارخانه ساخت تراشه نیمه هادی در سال 2026 احداث شود که به احتمال زیاد توسط کمپانی تایوانی Powerchip و شرکت هندی Tata پشتیبانی خواهد شد.
کاربرد تراشههای نیمه هادی 28 نانومتری
گزارش شده است که اولین مجموعه از تراشههای «ساخت هند» از فرآیند 28 نانومتری استفاده خواهند کرد. باید گفت که ساخت این تراشه یک گام مهم رو به جلو است، با این حال، عملکرد این محصول با فرآیندهای پیشرفته 2 نانومتری که توسط برخی از پیشرفتهترین تراشهسازان جهان توسعه مییابند، فاصله زیادی دارد. گفته میشود، این تراشههای 28 نانومتری در حال حاضر به طور گسترده در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، لوازم الکترونیکی مصرفی و اینترنت اشیا (IoT) استفاده میشوند. علاوه بر آن، این محصولات در ترانسیورهای 4G، ارتقاء گوشیهای همراه، دستگاههای سرگرمی و موارد دیگر نیز به کار خواهند رفت.
چشمانداز کشور هند در حوزه تراشه های نیمه هادی
کشور هند به طور فعال در حال تلاش است تا صنعت تراشههای نیمه هادی خود را گسترش دهد. این تلاشها به دلیل افزایش تقاضای جهانی برای این تراشهها و همچنین چشمانداز دولت برای معرفی کشور هند به عنوان یک گزینه قابل اعتماد به جای تأمینکنندگان چینی و تایوانی است. باید اشاره کرد که دولت India Semiconductor Mission (ISM) را به عنوان یک بخش مستقل زیر نظر Digital India Corporation تأسیس کرده است. با استقلال اداری و مالی، ISM وظیفه شکلدهی و پیادهسازی استراتژیهای بلندمدت برای توسعه امکانات تولید تراشههای نیمه هادی و نمایشگرها، به علاوه تقویت یک اکوسیستم طراحی نیمهرسانای قوی را بر عهده دارد.
جذب سرمایه خارجی
همچنین برنامههایی برای جذب سرمایه خارجی قابل توجه برای تقویت بخش نیمه هادی این کشور وجود دارد. در همین رابطه، شرکت NXP Semiconductors قصد دارد بیش از 1 میلیارد دلار برای گسترش عملیات تحقیق و توسعه خود در این کشور سرمایه گذاری کند. از سوی دیگر، کمپانی Analog Devices با گروه Tata همکاری خواهد کرد تا پتانسیلهای تولید تراشه نیمه هادی در هند را بررسی کند. علاوه بر این، Micron Technology در حال ساخت یک کارخانه مونتاژ و تست به ارزش 2.75 میلیارد دلار در ایالت گجرات است. پیشبینی میشود که این کارخانه 5000 شغل مستقیم و 15000 شغل غیرمستقیم را برای جامعه ایجاد کند. این پروژه نه تنها به ایجاد شغل کمک میکند، بلکه به تقویت زیرساختهای صنعتی کشور هند نیز منجر خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید