شیائومی به دلیل عرضه گوشیهای مقرون به صرفه با قابلیتهای ارزشمند به یکی از برندهای محبوب در جهان تبدیل شده است. اما احتمالا جالب است بدانید که اولین محصول برند شیائومی یک سختافزار نبود.
شیائومی جایگاه خود را به عنوان یکی از 5 تولیدکننده برتر گوشی هوشمند در جهان محکم کرده است. در آخرین آمارهای ارائه شده، این شرکت پس از سامسونگ و اپل در رتبه سوم بزرگترین تولیدکنندگان گوشی قرار گرفته است.
دلیل شهرت و محبوبیت شیائومی اینست که قابلیتهای جذابی که تا پیش از این در گوشیهای گران مشاهده میشد را در محصولات ارزان قیمتتر ارائه میکند. البته شیائومی دارای طیف گستردهای از محصولات است و این موضوع تقریباً در تمامی آنها صدق میکند؛ از لپتاپ و تلویزیون گرفته تا لوازمی مانند پلوپز، جاروبرقی و … .
این شرکت و برندهای زیرمجموعه بیشماری که دارد تقریبا همه نوع محصولی تولید میکنند؛ از موزن بینی، ترازو و مسواک تا ناخن گیر، سشوار و پیچ گوشی.
با این حال، احتمالاً شما هم مانند بسیاری دیگر اولین بار نام شیائومی را با گوشیهای هوشمندش شناختهاید. اما جالب است بدانید که اولین محصول آنها گوشی نبوده و در واقع حتی یک گجت سختافزاری نبوده است.
اولین محصول برند شیائومی
اولین محصول شیائومی چیزی است که امروز تقریباً در همه گوشیهای هوشمند این شرکت پیدا میشود، MIUI.
شیائومی پوسته اندروید MIUI را اولین بار در آگوست 2010 راهاندازی کرد. این پوسته به عنوان جایگزینی برای رامهای سفارشی به سرعت در انجمنهای تخصصی از جمله XDA-Developers که یکی از معروفترین آنها به حساب میآید مورد توجه قرار گرفت. اولین بار پوسته MIUI بر روی اندروید نسخه 2.2 Froy عرضه شد. در ویدئوی زیر میتوانید این پوسته را بر روی گوشی HTC Desire مشاهده کنید.
نسخه اولیه MIUI برای گوشیهایی مانند نکسوس وان گوگل، نکسوس اس، دیزایر اچ تی سی، Droid/Milestone موتورولا و HTC HD2 ارائه شده بود. در آن زمان شیائومی گوشی اختصاصی برای نمایش نرمافزار تولید شده نداشت.
از ویژگیهای جالب ارائه شده توسط MIUI در آن تاریخ میتوانیم به امکان شخصیسازی لاک اسکرین، پوشه، پشتیبانی از تم (قابلیتی که در آن روزها واقعا جدید بود)، امکان حذف برنامه با کشیدن آن به بالای صفحه (قابلیت خلاقانه جدید دیگر) و اقدامات حریم خصوصی مانند ایجاد بلک لیست در تماسها و پیام اشاره کنیم. اینکه در طراحی MIUI از iOS الهام گرفته شده بود، کاملاً واضح بود. حتی عدم وجود منوی برنامهها و حضور App dock نیز ناشی از این موضوع بود.
یکی از دلایل دیگری که اسکین شیائومی در آن زمان با استقبال خوبی در میان کاربران همراه شد، این بود که تیم توسعه دهندگان آنها با جامعه مخاطب در ارتباط قرار گرفت و به آنها این اجازه را داد تا ایدههای خود را که تمایل دارند به نسخه جدید MIUI اضافه شود با آنها در میان بگذارند. این رویکردی بود که پس از آن در شرکتهایی دیگری مانند وانپلاس و پوسته Oxygen OS نیز مشاهده کردیم.
اولین گوشی شیائومی چه زمانی معرفی شد؟
شیائومی یک سال پس از عرضه MIUI یعنی در سال 2011 از اولین گوشی هوشمند خود با نام Mi 1 در چین رونمایی کرد. این گوشی با طراحی پلاستیکی راهی بازار شد، اما از مشخصات ارزشمندی مانند چیپست اسنپدراگون S3 کوالکام، 1 گیگابایت حافظه رم، 4 گیگابایت حافظه داخلی قابل افزایش و باتری 1930 میلی آمپرساعتی بهره میبرد. این مشخصاتی بود که در آن روزها در یک گوشی پرچمدار مشاهده میکردیم و میتوانید حدس بزنید که اولین گوشی شیائومی در مقام یک “پرچمدارکُش” راهی بازار شد. لقبی که بعدها شرکتهایی مانند وانپلاس آن را به نام خود ثبت کردند.
با گذشت چیزی در حدود 11 سال از معرفی MIUI، این رابط کاربری همچنان مانند ستون فقرات در گوشیهای شیائومی عمل میکند و حالا نسخه 12.5 آن در گوشیهای جدید در دسترس است. این نسخه از پوسته شیائومی ویژگیهای جدیدی مانند مدیریت بهتر دسترسیها، محافظت از کلیپبورد، اتصال به PC و والپیپرهای پویا را ارائه کرده است. این رابط کاربری به دیگر محصولات شیائومی مانند ساعتهای هوشمند این شرکت نیز نفوذ کرده و به آنها ظاهری شبیه به گوشیهای این برند را بخشیده است.
MIUI بخشی از هویت جهانی شیائومی که حالا نامی شناخته شده در سراسر جهان است، به حساب میآید. هرچند که هنوز در توسعه این نرمافزار شباهتهای آن به سیستم عامل اختصاصی اپل مشاهده میشود، اما شاید بتوان این رفتار شیائومی را به دیدگاهی نسبت داد که معتقد است “یک کپی باکیفیت بهتر از یک خلق بیکیفیت است”.
شما تا چه اندازه با این دیدگاه و سیاست شیائومی در این زمینه موافقید؟ آیا با گذشت 11 سال از آغاز راه MIUI و شیائومی، تا امروز تجربه استفاده از محصولات این شرکت و رابط کاربری آن را داشتهاید؟ دیدگاه خود در این خصوص را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید