در رویدادی که در آن سیلیکون و عضله در مقابل یکدیگر قرار گرفتند، چین میزبان اولین تورنمنت کیک بوکسینگ ربات های انساننما در جهان بود. مسابقه جهانی رباتها (سری مبارزات مکانیکی) توسط گروه رسانهای چین، سه روز پیش در شهر هانگژو، استان ژجیانگ آغاز شد. در این مسابقات، رباتهای انساننمای شرکت Unitree Robotics به میدان مبارزه وارد شدند تا هنرهای رزمی مکانیکی ترکیبی (MMMA) را به نمایش بگذارند.
این رویداد یادآور برنامه تلویزیونی «جنگ رباتها» در اواخر دهه 90 بود، اما با خشونت کمتر. چهار ربات Unitree G1، هر کدام به اندازه و وزن یک انسان بالغ کوچک (35 کیلوگرم وزن و 132 سانتیمتر قد)، زیر نظر کنترلکنندگان انسانی و یک داور در مقابل هم قرار گرفتند. به گزارش Asia Times، این مسابقات از تلویزیون دولتی چین (CCTV) پخش شد و هنرهای رزمی مکانیکی را به نمایش عموم درآورد.
اولین مسابقات کیک بوکسینگ ربات های انساننما
هر مسابقه در دو بخش برگزار میشد: نمایش مهارتها و سپس سه راند دو دقیقهای مبارزه. رباتها میتوانستند با زدن مشت (یک امتیاز) و لگد (سه امتیاز) به سر یا بدن امتیاز کسب کنند. با این حال، افتادن هزینه سنگینی داشت: پنج امتیاز برای هر سقوط کسر میشد و اگر روبات نمیتوانست ظرف هشت ثانیه بلند شود، ده امتیاز دیگر از دست میداد و راند به پایان میرسید.

این مسابقات به مراتب تأثیرگذارتر و گاهی خندهدارتر از انتظار بود. رباتها در حرکاتی روان و با ظرافت مشت و لگدهایی میزدند. هیچ چیز که بتواند حریف انسانی را به وحشت بیندازد، وجود نداشت. ضربات بیشتر شبیه به هلدادن بودند تا ضربه و رباتها بیشتر به تعادل حریف حمله میکردند تا اینکه از قدرت خام استفاده کنند. حتی با این حال، بیشتر آنها نمیتوانستند سریعاً پس از سقوط روی پای خود بایستند.
آموزش رباتها برای مبارزه مثل انسان تنها به متصلکردن چند اندام و رهاکردنش محدود نمیشود. وانگ چیسین، مدیر شرکت Unitree، به تلویزیون مرکزی چین گفت: آموزشدادن حرکات مختلف به رباتها آسان نیست. ما از فناوری هوش مصنوعی (AI) برای آموزش آنها استفاده کردیم. ابتدا دادههای مربوط به حرکات برخی از ورزشکاران حرفهای کیکبوکسینگ را جمعآوری کردیم و سپس رباتها این حرکات را در دنیای مجازی یاد گرفتند.
کارشناسان، این مسابقات را جهشی بزرگ در پیشرفت رباتهای انساننمای چین میدانند. لی گائوفنگ از دانشگاه ژجیانگ گفت که تنها شش ماه پیش، چنین حرکاتی تقریباً غیرقابل تصور بود. مبارزه نیازمند هماهنگی کل بدن و واکنشهای لحظهای است که الگوریتمها، سیستمهای الکترونیکی و قطعات مکانیکی را به چالش میکشد.
برخی مفسران میگویند رباتهای Unitree از رباتهای بوستون دینامیکس، که بیشتر با ربات اطلس شناخته میشوند، پیشی گرفتهاند. دیگران معتقدند که دقت بوستون دینامیکس هنوز نسبت به اشتیاق Unitree برتری دارد. اطلس میتواند چرخوفلک بزند و رباتهای G1 شرکت Unitree در حال یادگیری کیکبوکسینگ هستند؛ رقابتی که خود شایسته عنوان قهرمانی سنگینوزن است.
اگرچه این نمایش سرگرمکننده و تأثیرگذار بود، همه چیز بینقص پیش نمیرود. اوایل این ماه، یک دوربین امنیتی صحنهای از یک ربات H1 Unitree را ثبت کرد که در جریان یک آزمایش کارخانهای به طرز نامنظمی حرکت میکرد و نگرانیهای جدیدی در مورد ایمنی ایجاد کرد. هیچکس آسیب ندید، اما این حادثه یادآور شد که رباتهای انساننما هنوز در مرحله پیشرفت هستند و کمی غیرقابل پیشبینی. به این فکر کنید، شاید مسابقه بوکس حتی سرگرمکنندهتر میشد اگر رباتها کاملاً از کنترل خارج میشدند.
اگر به آینده نگاه کنیم، شرکت EngineAI مستقر در شنژن قصد دارد مسابقهای بزرگتر و با رباتهای انساننمای تمامقد را در دسامبر امسال برگزار کند که نوید اکشن بیشتر و نوآوری در هوش مصنوعی را میدهد. در همین حال، رباتهای کیکبوکسینگ Unitree آماده میشوند تا طی چند سال آینده در خانه به ما ملحق شوند.
دیدگاهتان را بنویسید