این روزها صنعت ساخت و تولید تلفن های هوشمند با سرعت بسیار زیادی پیشرفت می کند. اگر تا چند سال پیش از تلفن های همراه برای تماس گرفتن و در نهایت ارسال پیام های متنی استفاده می شد، حالا با انواع و اقسام سنسورها و تجهیزات دیجیتالی مختلف در این دستگاه ها روبرو هستیم. اما این پیشرفت یک شبه به وجود نیامده و سال ها زمان صرف شده تا تولیدکنندگان ابزاراهای هوشمند همراه ما به این سطح از کیفیت و کارایی برسند. اما اگر دوست دارید بدانید مبتکر بعضی از مواردی مانند ضد آب بودن و داشتن حسگر اثر انگشت کدام دستگاه است، در ادامه با ما همراه باشید تا سری بزنیم به شرکت های پیشرو و خلاقی که در سال های پیش، سنگ بنای تکامل تلفن های هوشمند را ایجاد کرده اند.
اولین تلفن همراه با حسگر اثر انگشت: Toshiba Portege G500
شاید خیلی ها فکر کنند شرکت معظم اپل اولین بار از حسگرها اثر انگشت در تلفن های هوشمند استفاده کرد؛ اما این طور نیست. اولین دستگاهی که با این حسگر ساخته شد Portege G500 ساخته کمپانی توشیبا بود. این گوشی کشویی که در سال 2007 روانه بازار شده بود از ویندوز موبایل 5 به عنوان سیستم عامل بهره می برد و مشخصات سخت افزاری آن عبارت بودند از پردازنده تک هسته ای 416MHz مارول، 64 مگابایت حافظه RAM و دوربین 2 مگاپیکسلی در پشت دستگاه.
اولین تلفن هوشمند با فلش زنون: Nokia N82
نوکیا N82 با داشتن سیستم عامل سیمبین، اولین تلفن هوشمندی به حساب می آید که از فلش زنون استفاده کرده است. حتما بسیاری از شما سری N نوکیا را با طراحی های خیره کننده و امکانات فوق العاده به یاد دارید. N82 هم یکی از اعضای این خانواده بود و با لنز کارل زایس و نور کمکی قرمز رنگ به همراه فوکوس خودکار در کنار فلش زنونی، یکی از قدرتمندترین دوربین های آن دوره را به خود اختصاص داده بود.
اولین تلفن هوشمند با دوربین 3 بعدی: HTC Evo 3D
هرچند استفاده از دوربین های سه بعدی هیچ وقت در تلفن های هوشمند جدی گرفته نشد، اما به هر حال اولین دستگاهی که در مقیاس جهانی به فروش رسید و می شد با آن تصاویر 3 بعدی تهیه کرد Evo 3D ساخته کمپانی تایوانی HTC بود. نکته جالب اینکه در این دستگاه می شد به کمک خروجی HDMI تصاویر سه بعدی گرفته شده را روی تلویزیون هایی که این قابلیت را داشتند نمایش داد. همان طور که گفتیم ثبت تصاویر 3 بعدی هیچوقت توسط سازندگان با استقبال مواجه نشد و خیلی زود از لیست گزینه های آنها حذف شد.
اولین گوشی ضد آب: Nokia 5500 Sport
5500 Sport با داشتن نسخه 9.1 سیستم عامل سیمبین، جزو هوشمند ترین دستگاه های موجود در بازار به حساب می آمد و طراحی خاص آن باعث می شد در برابر آب مقاوم باشد. هر چند از لحاظ سخت افزاری تفاوت خاصی با سایر تلفن های آن دوره در 5500 وجود نداشت و در آن از یک نمایشگر 208*208 پیکسلی و پردازنده تک هسته ای ARM9 استفاده شده بود. اما با این حال می توان 5500 Sport را پدربزرگ گوشی هایی مانند سری active سامسونگ نامید.
اولین تلفن با شیار کارت حافظه microSD: Motorola A1000 Communicator
آن زمان برای خیلی از ما که از تلفن همراه استفاده می کردیم، موتورولا یک برند فوق العاده معتبر به حساب می آمد که شاید دلیل چنین تفکری به ندرت وجود داشتن گوشی های این کمپانی در بازار بود. به هر حال موتورولا در سال 2004 سازنده اولین تلفن هوشمندی بود که به کاربر اجازه می داد از کارت حافظه microSD استفاده کند. اما تکنولوژی در آن زمان محدودیت هایی هم داشت و تنها می شد از کارت هایی تا ظرفیت 1 گیگابایتی روی سیستم عامل سیمبین نسخه 7 استفاده کرد.
در مورد دستیارهای هوشمند مایکروسافت که 10-11 سال پیش به بازار اریه شدند ولی در زمان درستی به بازار ارایه نشدند مطلب بگذارید و میتوان گفت جد گوشیهای هوشمند این زمان بودند!!!!
وای یادش بخیر N95 داشت داداشم:o
فقط نوکیا و درگر هیچ…;)
پس جناب استیو جابز هم کپی کار تشریف دارن !!
😀 😀 😀 😀
اولین تلفن تاچ مدل simon ساخت کمپانی IBM بود که تو سال 1992 تولید شد
اولین گوشی ، سلاح سرد ، سنگ ، گوشت کوب ، توپ ، چکش ، تیشه و … رو یادت رفت
نوکیا 1100
اون موقع من بچه بودم شاید 4 یا5 سال داییم یکی داشت . خراب نمی شد
خیلی از اولین ها جاش خالیه
مثل
اولین فیلم برداری HD و پخش فرمت دایویکس Samsung Omnia HD میشه گفت از این گوشی به بعد سامسونگ شد غول دنیای تلفن همراه
اولین گوشی دارای هارد دیسک و حافظه زیاد و همچنین قدرتمندترین خروجی صدای هدفون Nokia N91 که سامسونگ رو مجبور کرد اون زمان تا اولین کارت حافظه با حجم بالا رو تولید کنه
اولین گوشی یی که دو تا کارت حافظه ساپورت میکرد یکی M2 و دیگری Micro SD و اون چیزی نبود جز سونی اریکسون K850
دیگه یادم نمیاد
بازم یادم اومد اضافه میکنم
مطلب خوبی بود ممنون از یادآوری شما به خصوص گوشی نوکیا N82
مطلب خوبی بود ممنون از یادآوری شما به خصوص گوشی نوکیا N82
اولین تلفن تاچ کدومه؟