عمر ناچیز گوشی های هوشمند امروزی یکی از نقاط ضعف عمده ی این دستگاه ها محسوب میشود. در حالی که گوشی ها پیش از هوشمند شدن با هر بار شارژ جتی بیش از یک هفته صاحب خود را همراهی میکردند، با ورود سیستم عاملی های جدید که دارای امکانات بسیار زیادی بودند، این مقدار به یک یا حداکثر دو روز کاهش پیدا کرد. به خصوص گوشی های پرچمدار که سخت افزار قدرتمند تری دارند دارای عمر باتری به مراتب محدود تری هستند و مدل هایی که دو روز شارژ دهی داشته باشند در درجه ی مطلوبی قرار میگیرند در حالی که این برتری کاملا نسبی است و به طور کلی نمیتوان این مقدار شارژ دهی را رضایت بخش دانست. سازندگان پس از افزایش ظرفیت باتری ها سعی کردند تا با فناوری های شارژ سریع از عمق این مشکل بکاهند که تا حدودی نیز این راه حل جواب داده است. با این حال تکنولوژی باتری گوشی های هوشمند نیازمند یک انقلاب است. اما در حالی که اکثریت عمر باتری توسط اجزای سخت افزاری مانند صفحه نمایش مصرف میشود، برخی مواقع بعضی از اپلیکیشن ها خود در نقش یک عضو پر مصرف ظاهر میشوند و کاربران را با مشکل مواجه میکنند. اپلیکیشن فیسبوک از جمله ی این اپلیکیشن هاست که دارای مشکلاتی جدی در زمینه است.
حدودا سه سال و نیم پیش مشخص شد که نرم افزار فیسبوک بر روی گوشی های iOS باعث تخلیه ی شدید باتری این دستگاه ها بوده است. سال گذشته فیسبوک این موضوع را تائید کرد و با نسخه ای بروزرسانی شده ادعای رفع این مشکل را کرد. اما به نظر میرسد این بار نوبت پلتفرم اندروید و کاربران گوشی های اندرویدی است که از مشکل مصرف بالای اپلیکیشن فیسبوک شکایت داشته باشند. وب سایت Tech World Zone اخیرا اپلیکیشن فیسبوک را بر روی نکسوس 6 پی تست کرده است. این آزمایش به مدت یک هفته به طول انجامیده است و مشخص شده است که به ازای هر روزی که این اپلیکیشن از روی دستگاه حذف شده است، 20 در صد عمر باتری افزایش یافته است. حذف اپلیکیشن فیسبوک نه تنها باعث کاهش مصرف باتری شده، بلکه باعث بهبود عملکرد گوشی های اندرویدی نیز میشود.
در حالی که بخش مصرف باتری گوشی های اندرویدی چیزی در مورد فعال بودن یا مقدار مصرف این اپلیکیشن نمایش نمیدهد، این اپلیکیشن در پس زمینه ی سیستم فعالیت میکند و بر روی هر گوشی هوشمندی که فیسبوک نصب شده باشد، حتی در زمان عدم اتصال به اینترنت به فعالیت خود ادامه میدهد. احتمالا این کار به این دلیل صورت گرفته است که اپلیکیشن با سرعت بیشتری اجرا شود و اعلانات برنامه نیز سریعا نمایش داده شوند. در حالی که فیسبوک بیانیه ای را منتشر کرده است، تنها به عملکرد فیسبوک بر روی گوشی ها و تبلت های اندرویدی اشاره شده است. سخنگوی فیسبوک: ” ما گزارشات در مورد خلل عملکرد اپلیکیشن فیسبوک بر روی دستگاه های اندرویدی را شنیده ایم و در حال بررسی این موضوع هستیم و در اسرع وقت کاربران را از نتیجه ی بررسی آگاه خواهیم کرد. تمرکز ما بر روی کاهش اینگونه مشکلات است.”
در آخر باید گفت که در صورتی که شما از فیسبوک استفاده نمیکنید، بهتر است برای عمر باتری بیشتر و عملکرد بهتر گوشی خود آن را حذف کنیدف اما اگر استفاده از فیسبوک بر روی گوشی برای شما ضرورت دارد، میتوانید اپلیکیشن را حذف کنید و از طریق مرورگر دستگاه خود، وارد فیسبوک شوید. انتظار میرود که فیسبوک با یک بروزرسانی اساسی، اینگونه مشکلات را رفع کند.
آره واقعا بعضی اپ ها هستند که میخورن باطریو با اینکه در ظاهر کار خاصی هم انجام نمیدن