هر سال، سازمانی به نام بنیاد مرزهای الکترونیک (Electronic Frontier Foundation) اخبار خود را درباره میزان امنیت کمپانی های دنیای تکنولوژی منتشر می کند. در واقع هدف اصلی از ارائه این گزارش ها، مشخص شدن این نکته است که کمپانی های مطرح تا چه میزان در برابر جاسوسی نهادهای دولتی از اطلاعات کاربرانشان مقاوم هستند. در سال 2015، بیست و چهار کمپانی در پنج زمینه مورد ارزیابی قرار گرفتند که شامل این نکات بودند که آیا این کمپانی ها برای در اختیار گذاشتن اطلاعات نیازمند احکام دولتی هستند یا خیر، آیا گزارش های شفافیت اطلاعاتی خود را منتشر می کنند و آیا درباره درخواست نهادهای دولتی برای در اختیار گذاشتن اطلاعات، این درخواست ها را به گوش کاربران می رسانند و یا خیر. نتایج این تحقیقات در طول سال های گذشته با تغییراتی همراه بوده و بسیاری از کمپانی ها در حال حاضر پشتیبانی مناسب تری از اطلاعات کاربران به عمل می آورند، اما با این حال هنوز هم نقاط تاریکی در پرونده برخی از آنها دیده می شود. شاید بدترین خبر مربوط به WhatsApp باشد. بنا بر گزارشات منتشر شده این شرکت علیرغم اینکه زیر مجموعه ای از فیسبوک به حساب می آید، اما تنها یکی از استانداردهای امنیتی لازم را در سطح خیلی خوب اجرا می کند.
جالب اینجاست که WhatsApp زمانی در حدود یک سال را در اختیار داشته تا خود را برای این تحقیقات آماده کند. برای مثال، WhatsApp هیچ تضمینی درباره در اختیار گذاشتن تقاضای درخواست اطلاعات کاربران از سوی نهادهای خارجی به آنها نمی دهد و نیز سیاست های این شرکت به گونه ای نیستند که برای انتقال اطلاعات به این نهادها، به مجوزها و احکم رسمی دولتی نیاز داشته باشد. اما با وجود اینکه هنوز جای زیادی برای پیشرفت وجود دارد، سایر شرکت ها در این امتحان عملکرد بهتری داشته اند. با توجه به گزارش منتشر شده، بهترین شرکت ها در زمینه حفظ اطلاعات کاربران و دور نگه داشتن آنها از دسترس نهادهای غیر مرتبط عبارت بوده اند از Adobe، اپل، یاهو و Dropbox. همچنین در این گزارش آمده است که هر چند نمی توان تمام شرکت های فعال در این صنعت را مورد بررسی قرار داد، اما اطلاعات به دست آمده نشان می دهند اکثریت کمپانی های فعال تلاش دارند عملکرد مناسب تری در حفظ اطلاعات کاربران از خود به نمایش بگذارند. به عقیده این نهاد، آگاهی عمومی بیشتر و اطلاع رسانی به کاربران می تواند باعث شود کمپانی ها فعالیت بیشتری در زمینه نگهداری اطلاعات و عدم صدور دسترسی به نهادهای دولتی از خود به نمایش بگذارند.
توی دنیای تکنولوژی هرچی شلوغتر، ناامنتر…
خوبی دنیای آزاد این میباشد که شما هر چه مهمتر باشی بیشتر زیر ذره بین هستی و به همین دلیل بیشتر مراقب هستی!!!
اگر قرار بود خدماتی که امثال واتس آپ به کاربران ارایه میدهند شرکتهایی مانند مخابرات ارایه بدهند باید کل زندگییمان را تقدیم میکردیم!!!!
بنظر من هیچ فرقی با هم ندارن.اینکه کسی بگه من از فلان نرم افرار یا فلان سیستم عامل استفاده میکنم و امن امن یه حرف بچگانس.
یک چیز طبیعیه..در هر برنامه ایی برید یک میزان اطلاعات در خطر میوفته … بستگی به برنامه و طرفه مقابلش هم داره
اسناد محرمانه رد و بدل نکنیم یعنی ؟ ;):D
من که عضوش نیستم فقط وقت تلف کردنه البته فعلا که اصلا گوشی ندارم!!!!
من با داشتن گوشی معمولی(از این گران قیمتهای 100هزارتومانی تازه دو تا سیم کارت هم داره) همیشه خیالم راحت هست !