شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در اثر اشتباه یا حواس پرتی تلفنتان را گم کرده باشید. در این مواقع پس از خارج شدن از شوک گم کردن یک دستگاه چند صد هزار تومانی (یا شاید هم میلیون تومانی)، اولین واکنش بسیاری از افراد حسرت خوردن است؛ چون واقعا احساس می کنند دیگر کاری از دست آنها ساخته نیست و باید به فکر خریدن یک گوشی دیگر باشند. اما نگران نباشید. امروز تصمیم گرفته ایم مجموعه ای از روش های مختلف برای پیدا کردن یک دستگاه اندرویدی گم شده را برایتان منتشر کنیم تا اگر در چنین موقعیت ناگواری قرار گرفتید بتوانید تلفن عزیزتان را پیدا کنید! در ادامه با ما همراه باشید.
اجازه بدهید پیش از هر چیز درباره کارهایی که باید برای محافظت از اطلاعاتتان زمانی که شخصی غریبه آن را پیدا می کند توضیح بدهیم. اولین نکته بسیار ساده و ضروری است اما با این حال عده زیادی از کاربران آن را فراموش می کنند. حتما (روی این کلمه خیلی تاکید می کنیم) برای دستگاهتان رمز بگذارید. شاید خیلی بدیهی به نظر برسد اما داشتن یک رمز ساده می تواند به راحتی جلوی فاش شدن اطلاعاتتان را بگیرد. فرقی هم نمی کند از رمز چهار رقمی، رمزهای ترکیبی و یا الگوهای کشیدنی استفاده می کند. در هر صورت مطمئن شوید یکی از این موارد را برای دستگاهتان فعال کرده اید. برای قرار دادن رمز در اکثر دستگاه های اندرویدی باید به منوی Settings (تنظیمات) بروید و در آنجا بخش Security (امنیت) را انتخاب کنید و در این منو Screen Lock (قفل صفحه) را پیدا کنید. در این بخش می توانید از بین گزینه های Pattern (الگو)، PIN(رمز چهار رقمی) و Password (رمزهای ترکیبی) هر کدام را که دوست دارید انتخاب کنید. در بعضی از دستگاه ها هم امکان استفاده از تکنولوژی تشخیص چهره وجود دارد که آن هم گزینه خوبی است.
یادتان هست در دوران دبستان برچسب هایی روی کتاب و دفترها می چسباندیم و روی آن اسممان را می نوشتیم تا در صورت گم شدن بتوانند راحت کتاب (یا دفتر) را به دستمان برسانند؟ اندروید هم چنین قابلیتی دارد. با رفتن به مسیر Setting>Security>Owner Info می توانید اطلاعاتی از خودتان را روی صفحه قفل دستگاه نمایش دهید تا اگر کسی دستگاهتان را پیدا کرد و تصمیم داشت آن را به شما برگرداند بتواند راحت تر پیدایتان کند.
Android Device Manager
همه دستگاه هایی که Google Play Service روی آنها وجود دارد ابزاری کاربردی را خواهید دید که می توانید به کمک آن دستگاهتان را روی نقشه پیدا کنید، آن را قفل کنید، زنگش را به صدا در بیاورید و یا حتی از همان راه دور تمام اطلاعات روی دستگاه را پاک کنید. به صورت پیش فرض این قابلیت روی اکثر دستگاه ها فعال است اما اگر چنین چیزی روی دستگاهتان وجود ندارد باید کارهایی که در ادامه می آیند را انجام دهید. برای شروع ابتدا Android Device Manager را از یکی از بازارهای اندرویدی دانلود کنید. پس از نصب برنامه، به مسیر Setting>Security>Device Administrators بروید و تیک روبروی Android Device Manager را فعال کنید تا اجازه دسترسی به بخش های مختلف را برای آن فعال کرده باشید. با این کار اگر دستگاهتان را گم کنید می توانید به راحتی کنترل آن را در دست بگیرید. برای این کار به آدرس www.google.com/android/devicemanager بروید و وارد حسابی کاربریتان (که روی دستگاه هم وجود دارد) شوید. در اینجا می توانید دستگاهتان را ردیابی کنید، زنگ هشدار آن را به صدا در بیاورید، آن را قفل کنید و یا اینکه همه اطلاعات موجود در آن را پاک کنید (پیشنهاد می کنم حتما یک بار هم که شده این کار را امتحان کنید و در حالیکه از یکی از اعضای خانواده خواسته اید دستگاهتان را جایی مخفی کنند، زنگ آن را به صدا در بیاورید. لذت خاصی دارد!).
برنامه های جانبی
اگر فکر می کنید Android Device Manager به کارتان نمی آید و ترجیح می دهید از گزینه های دیگری استفاده کنید، این امکان هم برای شما وجود دارد. برای مثال، برنامه Lookout نه تنها می تواند دستگاه را ردیابی کند، بلکه می توانید گزینه ها را به صورتی تنظیم کنید که اگر شخصی بیش از 5 بار تلاش کرد رمز دستگاهتان را وارد کند، دوربین جلو از آن عکس بگیرد و به ایمیلتان بفرستد. تنظیمات بیشتری هم در این برنامه وجود دارند که البته مربوط به نسخه Premium می شوند. یکی دیگر از برنامه هایی که می توانید به کمک آن دستگاهتان را ردیابی کنید و اطلاعات روی آن را از دور پاک کنید Airdroid است. این برنامه فوق العاده کاربردی در کنار این موارد امنیتی، به شما اجازه می دهد فایل های مختلف را به کمک WiFi بین رایانه و موبایلتان انتقال دهید و به صورت real time از دوربین جلوی دستگاه استفاده کنید. در این صورت اگر کسی دستگاه را برداشته باشد خیلی راحت می توانید او را شناسایی کنید. اما جیمز باندی ترین برنامه در میان این گونه برنامه های امنیتی، Cerberus است. در این برنامه تمام تنظیمات امنیتی که تا به حال آنها را معرفی کردیم وجود دارند. اما گزینه بسیار جالب دیگری که با داشتن این برنامه به دست خواهید آورد، توانایی استفاده از میکروفون دستگاه و ضبط صدا است.
تیری در تاریکی
اگر گوشیتان را گم کرده اید و هیچ کدام از نکات امنیتی گفته شده را رعایت نکرده اید کار سختی برای پس گرفتن آن پیش رو خواهید داشت. اما به هر حال می توانید به گوشیتان زنگ بزنید چون در هر صورت کسی که آن را برداشته (یا پیدا کرده) می تواند به تماس دریافتی پاسخ دهد. اگر این هم کارساز نبود یک پیام کوتاه مختصر و مفید (برای مثال با این شکل “اگر این دستگاه را پیدا کردید لطفا با شماره ****** تماس بگیرید) برای دستگاه خودتان ارسال کنید. همان طور که می دانید به لطف اندروید آب نبات چوبی کمی از پیام دریافتی روی صفحه اصلی نمایش داده می شود و شاید به این ترتیب توانستید دستگاهتان را پس بگیرید.
شما از چه روش های دیگری برای حفاظت از دستگاهتان استفاده می کنید؟ بسیار خوشحال می شویم اگر تجربیاتتان را با سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.
چه فرقی؟
آنتی ویروس cm security همچین امکاناتی رو داره!! airdroid با چیزی که گفتین کمی فرق داره!!
برنامه اگه قابلیت ارسال مختصات گوشی از طریق اس ان اس رو داشته باشه به درد ما بیشتر میخوره. اما به نظرم اگه برای گوشی رمز نذارین بهتره چون آقا دزده سریع میبره اولین گوشی فروشی با 10 تومن همه ملاحضات امنیتی رو میترکونه و گوشی میشه یه گوشی صفر به همین سادگی 😐 😐
تو ایران گوشیت اگر گم شد باید از طریق کلانتری و مخابرات پیگیری کنی اگر چه هیچوقت به نتیجه نیمرسی تازه اگر گوشیت ثبت شده باشه تو کشور و قاچاق نباشه و اگر آقای دزد سریع گوشی را اوراق نکنه !
آیا سرویس Google Play Service از طریق gps کار میکند و آیا درون ساختمانها هم جواب میدهد ؟؟؟
با تشکر