کمپانی MSI اخیرا سه صفحه در وبسایت اش برای مادربردهای X670 و X670E ایجاد کرده و در آن تصاویر و برخی مشخصات سه مدل مادربرد MEG X670E ACE ،MPG X670E Carbon WiFi و Pro X670-P WiFi را منتشر کرده است. با این حال مانند سایر سازندگان مادربرد MSI نیز تاکنون جزئیات دقیق این سری محصولات را منتشر نکرده و اطلاعاتی در خصوص کلاک رم، و CPU های پشتیبانی شده فعلا در دسترس نیست.
در همین راستا به نظر میرسد مادربرد MEG X670E ACE محصول رده بالای این شرکت در این بخش خواهد بود و محصولات Godlike این کمپانی احتمالا اکثر نیازهای کاربران حرفهای را فراهم میکنند. این برد دارای طرح فاز 1+2+22 است و MSI برای خنک کردن مدارهای برد از لوله های حرارتی، هیت سینک های چندگانه و صفحات پشتی MOSFET استفاده کرده است.
سایر ویژگی ها عبارتاند از درگاه اترنت 10 Gbps و یک پورت DisplayPort 1.4 که سازگار با پورت USB-C 10 Gbps نیز است. همچنین یک پورت USB-C با پهنای باند 20 گیگابایت در ثانیه در عقب مادربرد نیز به کار رفته است. با این حال تاکنون پشتیبانی از USB4 در این محصولات دیده نشده اما این عدم پشتیبانی احتمالا به دلیل تاخیر در عرضه به موقع host controller درگاه های USB جدید توسط ASMedia است. MSI در مادربرد MEG X670E ACE به سراغ طراحی رفته که در آن خطوط PCIe 5.0 x16 پردازنده مرکزی بین دو اسلات PCIe x16 تقسیم شدهاند و در اسلات سوم نیز از 4 خط برای PCIe 5.0 پردازنده استفاده شده است.
مادربرد MEG X670E ACE بهترین محصول این سری است و احتمالا از سری Godlike خواهد بود
چهار Lane آخرین نیز برای اسلات M.2 NVM در نظر گرفته شده و علاوه بر این اسلات SSD، برد از سه اسلات M.2 PCIe 4.0 دیگر نیز پشتیبانی میکند. مادربرد دیگر یعنی MPG X670E Carbon WiFi از طراحی فازی 1+2+18 برخوردار است اما از هیت سینک های چندگانه برای خنک کنندگی در آن استفاده نشده است. با این حال MSI در این محصول از صفحات MOSFETS بهره برده است.
MSI همچنین در این مادربرد پشتیبانی از پورت اترنت 10 گیگابایت را لحاظ نکرده و به جای آن از یک پورت 2.5GB استفاده شده است. سه اسلات PCIe x16 نیز در این برد از PCIe 4.0 پشتیبانی میکنند. با این حال مادربرد Carbon از دو اسلات onboard PCIe 5.0 M.2 NVMe بهره میبرد و از دو اسلات اضافی دیگر PCIe 5.0 M.2 NVMe نیز برخوردار است. اگر کاربری به دنبال بهره بردن از گرافیک های مجتمع سری پردازنده های رایزن 7000 باشد، این برد میتواند نیازهای او را برآورده کند، زیرا دارای یک پورت HDMI 2.1 ،DisplayPort 1.4 و یک پورت USB-C است.
یک درگاه دیگر USB-C با پهنای باند 20 گیگابیت نیز در این محصول وجود دارد. در نهایت مادربرد MSI Pro X670-P WiFi که شاید به نوعی رده پایین ترین محصول در بین این سه مادربرد باشد با طراحی فاز 1+2+14 عرضه میشود و قابلیت های خنک کنندگی برد نیز کمتر از دو مدل دیگر است. با این حال پشتیبانی از پورت 20 گیگابایتی USB-C در این محصول لحاظ شده و خروجی های نمایشی آن نیز مشابه مادربرد کربن است.
هر 3 مادربرد با درایورهای بدون پیچ M.2 SSD عرضه میشوند
این تنها برد MSI از این سری است که اسلات PCIe 3.0 x1 را ارائه میدهد و همچنین سه اسلات x16 نیز با پشتیبانی از PCIe 4.0 عرضه میشوند. با این حال پیکربندی این اسلات ها x4 ،x16 و x2 است و هیچکدام از خطوط آنها اشتراکی نیستند. این برد دارای یک اسلات PCIe 5.0 M.2 NVMe و سه اسلات دیگر PCIe 4.0 M.2 NVMe نیز است.
هر سه مادربردهای سری MSI X670 با PCB های دولایه که به دو لایه مسی متصل هستند عرضه میشود و MSI همچنین نصب درایورهای بدون پیچ را در اسلات های M.2 تمام مادربردها در دسترس قرار داده است. همچنین مدل های بالاتر از هیت سینک بدون پیچ M.2 نیز بهره میبرند. هر سه مدل از کدک صوتی Realtek ALC408x پشتیبانی میکنند و در کل به نظر میرسد که کمپانی با عرضه مادربردهای MSI X670 قرار است عملکرد مناسبی در این بخش ارائه دهد.
سلام استاد. می دانم که سوالم چندان علمی نیست. با این حال نظر شما در مورد مقایسه کیفیت بردهای با چیپ یکسان از دو برند msi و asus چیست؟ مثلا H670 TOMAHAWK MSI WIFI وASUS H670 TUF GAMING WIFI. قیمت نزدیکی هم دارند.