صحبت کردن از بخش تولید به خصوص در حوزه تجهیزات دیجیتال در ایران تقریبا بی معنی است. در کمال تاسف با وجود پتانسیل بسیار بالا از نظر نیروی انسانی، به دلیل فقر علمی و زیرساختی حتی تولید سیستم های ساده الکترونیکی در کشور نیز در شرایط کنونی غیر ممکن است. تقریبا تمامی شرکت های فعال در این بخش در کشور کار خود را به صورت مونتاژ یا در بهترین حالت خرید قطعات اصلی از بازار بین المللی و افزودن آنها به قطعات دیگر در داخل کشور دنبال می کنند و هیچ شرکتی به عنوان تولید کننده تخصصی تجهیزات الکترونیک در ایران وجود ندارد. نمونه این امر بازار محصولاتی مانند تلفن های هوشمند است. در حالی که ادعا می شود چندین شرکت ایرانی در حال تولید گوشی موبایل هستند اما عملاً همگی آنها به مونتاژ کننده بوردهای چینی در قاب های ساخته شده در ایران تبدیل شده اند و فاصله ما با تولید چیپ های پردازشی بسیار زیاد است. در چنین شرایطی سخن گفتن از خودکفایی در تولید محصولات دیجیتال کمی دور از ذهن و غیر منطقی است اما مدیرعامل سابق بنیاد ملی بازی های رایانه ای نظر متفاوتی دارد.
وی امروز در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس از تجربه بنیاد بازی های رایانه ای در ساخت موتور بازی ملی گفته و البته سرنوشت مبهم آن را به دلیل عدم حمایت از سوی دولت می داند. او همچنین از برنامه ریزی برای تبدیل شدن به قطب بازی سازی در منطقه در سال 73 خبر داده و البته در ادامه آورده است که با تلاش های انجام شده سرانجام در سال 93 (بیست سال بعد از آغاز برنامه ریزی) توانسته ایم حرف هایی برای گفتن داشته باشیم. اما جالب ترین بخش صحبت های این استاد دانشگاه و مدیر سابق، حرف های وی درباره تولید کنسول های بازی است. به گفته او در حال حاضر می بایست برای پیشبرد صنعت بازی سازی در کشور بر روی ساخت کنسول سرمایه گذاری انجام شود. هر چند وی عقیده دارد “چنین کاری بسیار سخت است و چیزی شبیه به خط تولید هواپیما به نظر می رسد” اما با این حال ورود به حوزه ساخت کنسول بازی را “ضروری” می داند. خواندن همین چند خط از مصاحبه رییس سابق بنیاد بازی های رایانه ای می تواند پرسش های بیشماری را در ذهن کاربران ایجاد کند. اما ساده ترین پرسش شاید اینطور مطرح شود: ساخت یک کنسول بازی نیازمند گروه های متخصص بسیار زیاد، همکاری های تکنولوژیک بین المللی و سرمایه گذاری سنگین بر روی فرآیندهای تحقیق و توسعه است. حتی در صورت محقق شدن آرزوی ساخت کنسول ملی، آیا فکری برای محتوای نرم افزاری آن شده است؟ در حال حاضر سه تولید کننده بزرگ کنسول بازی در جهان فعالیت دارند (سونی، مایکروسافت و نینتندو) که صدها استودیوی بازی سازی برای تولید محتوای اختصاصی برای آنها فعالیت می کنند. کدام استودیوی بازی سازی قرار است در ساخت بازی برای کنسول ملی ایران سرمایه گذاری کند؟ آیا ساخت کنسول ملی، با پلتفرمی ملی و با تولید کنندگان بازی ملی برای کاربران ایرانی توجیه اقتصادی دارد یا خیر؟
درود بر شرف ایرانی شما.
درود بر شرف شما.
البته ژاپن کاملا مستعمره غرب است، اما تلاش آنها در امر فناوری قابل تحسین است.
آن “بعضی ها” متشکل از برخی اسرائیلی، برخی غربگرا، برخی کودن و برخی خائن هستند.
شرکتی که بازی بسازه.
وقتی شما پراید رو با چنین مباحثی مقایسه می کنید، خواندن ادامه حرف های نداشته تان، توهین به خواننده است.
پس قطعا شما با دانشجوی تنبل با معدل و انضباط صفر هستید که نه تنها تخصص این کار را ندارید، بلکه به دروغگویی بسیار عادت دارید.
شما اگر چیزی سرت می شد، خود دست به کار می شدی (البته اگر ایرانی می بودی).
از جماعت ایران ستیز و غربگرا همچون شما، چنین سخنانی صد درصد بعید نیست.
حق با شماست – پایه ریزی ها و برنامه ریزی ها می بایست کاملا تغییر کنند و آدمهای اشتباهی از پست هایشان برکنار شوند تا ایران و ایرانی دوستان وارد عمل بشوند.
اینکه دروغ است از روحیه ایران ستیزانه شما نشأت می گیرد.
پس به اربابان اسرائیلی خودت گزارش کن.
“واقعا نمیدونم چرا این کشور و مسئولینش به این بلا دچار شدند که فکر میکنن استقلال یعنی تولید همه چیز در داخل به هر قیمتی… “
پاسخ: به این دلیل که شما ایرانی نیستید، فقط فارسی صحبت می کنید.
“واقعا درک نمیکنم چرا باید کشوری که در تولید ساده ترین اقلام مصرفی دچار مشکله و با یک توئیت ساده تمام اقتصادش بهم میریزه مثلا به فکر تولید کنسول بازی باشه که صد البته این کوچکترین نمونه از بر باد دادن منابع کشوره…”
پاسخ: نخست اینکه اقتصادی با یک توئیت بهم نریخته و نمی ریزد – سپس، ایران می بایست پیش به سوی اقتصاد غیر نفتی و خودکفایی بره، تا اقتصادش در ابعاد مختلف، مستحکم بشه. دلیل درک نکردن شما، فقدان اطلاعات کاملا ابتدایی هست.
“بنده چون دستی در صنعت ساختمان دارم یک مثال میزنم، فکر نمیکنم کسی در مورد صنعت کشور آلمان شکی داشته باشه”
پاسخ: آلمان فعلی اساسا “کشور” نیست، چه برسد به اینکه “صنعت” داشته باشد – شما هنوز فرق کشور با مستعمره رو نمی دونی – از همینجا وقتی شما ایران بزرگ و کهن رو با یک مستعمره جریان گلوبالیسم مقایسه می کنید، “خودکفایی تولید” رو می کوبید، ضد دست آورد ملی انرژی هسته ای هستید، اشتباهات گذشته برخی از شرکت ها و محصولات ایرانی رو گنده می کنید، و از همه مهمتر اینکه مستقیم و غیر مستقیم به “جهان” و “جهانی شدن” اشاره می کنید، مهر “ایران ستیزی” و “ذلت طلبی” و “غربگرایی” و “گلوبالیسم” به پیشانی تان می خورد – از این رو، شما خائن به ایران و ایرانی و ایرانگرایی محسوب می شوید، و وجودتان برای ایران اهمیتی ندارد – و با توجه به سطح بسیار ماقبل ابتدایی تان از چنین مسائل، “ضرر” نخواهید داشت – پس خوش بگذره.
در پاسخ به «کاربر» JOEY:
تا وقتی که امثال شما در داخل کشور حظور دارند، ما به سختی به سوی “ساختن” می رویم، چون همیشه انتظار دارید برایتان “بسازند”، نه اینکه خود دست به کار شوید. البته موضوع برای شخصِ شما متفاوت است، چرا که نخست می بایست “ایران ستیزی” را در خود نابود کنید – اما از آنجایی که “ذات” شما اینگونه است، پس تلاشتان بی فایده است – بنابراین “وجود شما” برای ایران و ایرانی ننگ و خطرناک است. شما “نمادِ” نااُمیدی و ذلت ملی هستید.
چشمتان پُر سو، ما ایرانگرایان به سوی ساختن می رویم (نه به کمک دولت نه امثال شما).
بدرود.
در پاسخ به arthur:
شما گفتی: “خطرناک ترین ایدئولوژی دیگری که متأسفانه کم قدرت در جهان ندارد، همین صهیونیسم باشد.
امّا پیشرفت واقعی (به خصوص در عصر ارتباطات) زمانی محقق خواهد شد که شما توانایی این رو داشته باشی که با دشمن ترین دشمنت هم دوست باشی حتی رفیق تر از دوستات.”
***پاسخ: دوستی با بردگی فرق می کنه، فارق از اینکه تمام شرکت های بین المللی زیر دست جریان <گلوبالیسم (جهانیگرایی)> هستن; پس همکاری و دوستی با این جریان، نخست به بردگی ختم میشه (البته اگر اطلاعاتی از این جریان کثیف داشته باشی، متوجه حرف من میشی)***
شما گفتی: “دوره سرکِشی خیلی وقته تمام شده، همین روزا بد نیست یه نگاه به حال روز کشورمون بعد از 40 سال بدبختی و فشار و سرکِشی و مرگ بر آمریکا فلان فلان… بندازین که نتیجش چیزی جز تحریم و گرانی و جدیدا هم که محاصره نظامیمون کردن…”
***پاسخ: پس بهتره این حرف رو به دولت اِمریکا بزنی که در تمام نقاط زمین دخالت بی جا می کنه – به این میگن سرکشی.***
شما گفتی: “جنگی هم که بشه مردم بیچاره و فقیر و جوان های بدبخت این مملکت رو میفرستن که کشته بشن وقتی هم که اوضاع آرومه عده ای نون به نرخ روز خور سر این مملکت میشینن و شروع به اختلاس بالا کشیدن پول نفت و هزار چیز دیگه میکنن و روز به روز جیب های خودشون رو پُر از پول میکنن و آقا زاده هارو هم میفرستم اونطرف که به ریش این مردم بخندن…”
***پاسخ: اون مردمی که برای خاک وطن کشته شدن و میشن، “ایرانی و ایرانگرا” بودن و هستن – البته شما درکی از این دو قضیه ی مرتبط نداری.***
شما گفتی: “اگر همین مرگ بر آمریکا رو اگر هر کشور دیگری به ما بزند قطعاً آن کشور رو به عنوان یک دشمن درجه یک خواهیم شناخت، چه خوب که قدرت اول جهان هم باشیم و آن کشور رو از هر نظر محاصره کنیم…”
***هر کشوری کوچکترین اقدامی علیه خاک وطن بکنه، دشمن محسوب میشه – اِمریکا نیز در لیست دشمنان قرار داره، به جهت پشتیبانی خود از اقدامات تروریستی در منطقه ایران.***
شما گفتی: “ما قرار نیست بردگی کشوری بکنیم اگر یه نگاه درست به دنیا داشته باشیم، ما کافیست اون خشت هایی که اشتباه گذاشته شده رو برداریم و از نوع بسازیمش”
***پاسخ: این کار فقط با پیشبرد گفتمان “ایرانگرایی” امکان پذیر هست.***
شما گفتی: “ایراد کار ما تو همون ایدئولوژی عصر حجری است که دنیا ازش داره فرار میکنه…”
***پاسخ: ایراد کار ما افراط در مباحث مدنی و دخالت در امورات شخصی مردم هست (یعنی سیاست داخلی ایران افتضاح هست).
شماا گفتی: “ما که از کشور های توسعه یافته که جلوتر نیستیم، نه تنها جلو نیستیم که 100 صدسال هم عقب هستیم، اونها که این همه، در همه عرصه ها از ما جلوتر هستن و به جای ما که مصرف کننده علم هستیم آنها تولید کننده علم هستن. کلیه کمپانی های بزرگ جهان به این اتفاق نظر رسیده اند که برای تولید یک پروداکت باکیفت و به صرفه، بایستی با همکاری چند کمپانی که هر کدام در کشور های متفاوت هستن استفاده کرد، چرا که فکر این که فقط نگاهمون به داخل باشه و امید به روز واهی که ما سازنده همه چیز خواهیم شد یک تفکر نابه خردانه و حتی احمقانه هست…(در این رابطه پیشنهاد میکنم حتماً یه سر به این لینک بزنید: https://www.youtube.com/watch?v=H03o2WCBoDU)”
***پاسخ: نخست بفرمائید که چگونه محاسبه کردید که ما صد سال از آنها عقب هستیم – سپس عرصه هایی که ما صد سال از آنها عقب هستیم رو تک به تک نام ببرید تا درباره اش بحث کنیم – کُلی گویی نکنید. اتفاقا ایران هم بر چنین عقیده هست، به شرطی که کسی چشم به منابع و منافع ملی و منطقه ای ما نداشته باشد. “اُمید به زمانی که ما به واسطه تلاش های خود در همه چیز خودکفا باشیم”، از گفتمان “ایرانگراییست” – حال اگر شما مشکل داری، به این دلیله که ایرانی نیستی. ضمنا، کنفرانس های تِــد، همگی وابسته به جریان گلوبالیسم و تحت نظر اونهاست.***
شما گفتی: “تعصب یکی از مهم ترین عوامل بدبختی کشورها است مثل: همین کشور های همسایه خودمون(و حتی متأسفانه کشور خودمون)
در این عصر ایدئولوژی پاسخ گوی بشر نخواهد بود که هیچ بلکه عامل بدبختی، عقب افتادگی و انزوا ملت ها هم میشود.”
***پاسخ: تعصب بی جا بله، اما اینجا ایران هست و ما نیز ایرانی هستیم. بهتره دو خط تاریخ بخونی.***
شما گفتی: “امید به روزی که به آزادی حقیقی و شایسته ایران و ایرانیست برسیم.”
***پاسخ: از نظر مدنی، بله***
بدرود.
ممنون از ارائه نظر شما جناب Spider-Man
اما گریزی به متن های شما فکر کنم خالی از لطف نباشد
بله، درسته، حرف شما کاملاً صحیح…
خطرناک ترین ایدئولوژی دیگری که متأسفانه کم قدرت در جهان ندارد، همین صهیونیسم باشد.
امّا پیشرفت واقعی (به خصوص در عصر ارتباطات) زمانی محقق خواهد شد که شما توانایی این رو داشته باشی که با دشمن ترین دشمنت هم دوست باشی حتی رفیق تر از دوستات.
دوره سرکِشی خیلی وقته تمام شده، همین روزا بد نیست یه نگاه به حال روز کشورمون بعد از 40 سال بدبختی و فشار و سرکِشی و مرگ بر آمریکا فلان فلان… بندازین که نتیجش چیزی جز تحریم و گرانی و جدیدا هم که محاصره نظامیمون کردن…
جنگی هم که بشه مردم بیچاره و فقیر و جوان های بدبخت این مملکت رو میفرستن که کشته بشن وقتی هم که اوضاع آرومه عده ای نون به نرخ روز خور سر این مملکت میشینن و شروع به اختلاس بالا کشیدن پول نفت و هزار چیز دیگه میکنن و روز به روز جیب های خودشون رو پُر از پول میکنن و آقا زاده هارو هم میفرستم اونطرف که به ریش این مردم بخندن…
اگر همین مرگ بر آمریکا رو اگر هر کشور دیگری به ما بزند قطعاً آن کشور رو به عنوان یک دشمن درجه یک خواهیم شناخت، چه خوب که قدرت اول جهان هم باشیم و آن کشور رو از هر نظر محاصره کنیم…
ما قرار نیست بردگی کشوری بکنیم اگر یه نگاه درست به دنیا داشته باشیم، ما کافیست اون خشت هایی که اشتباه گذاشته شده رو برداریم و از نوع بسازیمش
ایراد کار ما تو همون ایدئولوژی عصر حجری است که دنیا ازش داره فرار میکنه…
ما که از کشور های توسعه یافته که جلوتر نیستیم، نه تنها جلو نیستیم که 100 صدسال هم عقب هستیم، اونها که این همه، در همه عرصه ها از ما جلوتر هستن و به جای ما که مصرف کننده علم هستیم آنها تولید کننده علم هستن. کلیه کمپانی های بزرگ جهان به این اتفاق نظر رسیده اند که برای تولید یک پروداکت باکیفت و به صرفه، بایستی با همکاری چند کمپانی که هر کدام در کشور های متفاوت هستن استفاده کرد، چرا که فکر این که فقط نگاهمون به داخل باشه و امید به روز واهی که ما سازنده همه چیز خواهیم شد یک تفکر نابه خردانه و حتی احمقانه هست…(در این رابطه پیشنهاد میکنم حتماً یه سر به این لینک بزنید: https://www.youtube.com/watch?v=H03o2WCBoDU)
تعصب یکی از مهم ترین عوامل بدبختی کشورها است مثل: همین کشور های همسایه خودمون(و حتی متأسفانه کشور خودمون)
در این عصر ایدئولوژی پاسخ گوی بشر نخواهد بود که هیچ بلکه عامل بدبختی، عقب افتادگی و انزوا ملت ها هم میشود.
بنده هم از کلام این دوستمون وام میگیرم که:
جوانان – من هم یک جوان هستم – راه اینه: باید ریشه را بسازیم، تا درصد وابستگی به بیگانگان را به صفر برسانیم، و درگیر توهم توطئه هم نشیم.
امید به روزی که به آزادی حقیقی و شایسته ایران و ایرانیست برسیم.
ممنون از ارائه نظر شما جنابSpider-Man
اما گریزی به چند قسمت از متن های شما خالی از لطف نیست…
بله صد البته، حرف شما کاملاً درست …
امّا
این پاسخ من عمومی و رو به همه ایرانگرایان هست، اما بخشی از آن، رو به کاربری به نام arthur هست:
دلیل دشمنی دنیا با ایران، خودکفایی ایران در مباحث نظامی و طبیعی، و تاریخ آن هست.
اگر می بینیم که ژاپن در زمینه تکنولوژی موفق هست، این حاصل حمله اِمریکا به ژاپن در زمان جنگ جهانی دوم هست – که منجر به بردگی ژاپن برای صهیونیسم جهانی شد. محض اطلاع شما، ژاپنِ کنونی – کشوری که در زمین بازی و بازی سازی، صاحب نام هست – حتی ارتش اختصاصی نداره!
اِمریکا در ژاپن، تعداد بسیار زیادی پایگاه نظامی داره – در حقیقت، این اِمریکاست که ژاپن رو می چرخونه!
پس وقتی شما از سر نادانی میگی “ایدئولوژی عقب مانده ای در کشور وجود داره که از دنیا یک دشمن تمام عیار برایمون ساخته”، درواقع تن دادی به بردگی برای دنیا – فارق از اینکه دنیا (صهیونیسم جهانی) غلط کرده که خود رو در حد دشمن ایران بدونه – چون محض اطلاع شما، دنیا دلش به حال من و شما نسوخته که به فکر “همکاری” با ما باشه – بلکه چشم به “خاک ایران” دوخته! پس هرگونه “سازش” با کشورهایی به غیر از دوستان ما در منطقه، نخست موجب بردگی ایران میشه، “سپس” رابطه – که حتی این رابطه، ارباب-برده ای خواهد بود!
حالا شما آزادی که خودت رو با مباحثی همچون “ارتباط با دنیا جهت پیشرفت” گول بزنی – اما اصل و راه اینه، که ما خود دست به کار بشیم برای ساخت زیربنا – یعنی هرچه که نیاز داریم رو بدون باج دهی به “دنیا”، از نو بسازیم.
ساخت کنسول بازی، همچنان وابستگی به همراه داره – نمونه آن “کالاهای ایرانی” داخل بازار هست، که فقط پوسته ایرانی دارن، و در داخل، همگی “غیر-ایرانی” هستن!
شما منفعت و پیشرفت رو در رابطه با قدرت ها می دونی – اما ما اونها رو در ساخت و ساز و بومی سازی می بینیم – چرا که خود یک قدرت هستیم.
خود می سازیم و خود به خود می فروشیم و اقتصاد رو راه می اندازیم – و کشورهای همسایه قطعا خواهان همکاری خواهند بود – و اگر آن “دنیایی” که شما دلتون به اون خوشه، خواهان همکاری و رابطه با ایران باشه، “درخواست میده”، تنها در صورت “پذیرش شروطی که ایران بنا کرده” – چرا که در نهایت، تسلط می بایست آن ماست باشه، نه دیگری.
رابطه و همکاری دو کشور با یکدیگر، مبحثی ساده نیست – مخصوصا وقتی حرف از ایران و ایرانی و ایرانگرایی به میان باشه.
جوانان – من هم یک جوان هستم – راه اینه: باید ریشه را بسازیم، تا درصد وابستگی به بیگانگان را به صفر برسانیم، در غیر این صورت، نه تنها نقش خود را ایفا نکرده ایم، بلکه پذیرای بی ثباتی، و بازیچه دست قدرت هایی که حتی “نمی شناسیم” شده ایم.
تا زمانی که مغز معیوب ایدئولوژی های خرافی در این مملکت بیداد میکند، جای پیشرفت تو هیچ زمینه نیست.
ما بهتر هست به جای فکر کردن به ساخت کنسول بازی، به فکر حذف کردن ایدئولوژی هایی از روی این مملکت باشیم که چیزی جز عقب ماندگی و ضعف برای این مملکت نداشته و همیشه مانع و دست انداز در رشد و توسعه کشور و بالندگی جوانان در حوزه های علمی می شود.
تا به حال فکر کردین چرا جوانان مملکتمون در خارج از کشور اینقدر موفق هستند، حتی نمونه اش در همین حوزه Game :
محمد علوی، یکی از آن بازیسازان خوب و صاحب سبکی است که شاید معرف حضور خیلیها به خاطر سری بازیهای Call of Duty باشد…
خوش بختانه ما چیزی از توانایی نصبت به کشور های پیشرفته نداریم، تنها مشکلی که داریم ایدئولوژی عقب مانده ای هست که از دنیا یک دشمن تمام عیار برایمون ساخته.
وگرنه با استعداد ها و پتانسیل هایی که در مملکت دارند سر همین موضوع تلف میشن، فقط یک روزی برسه که کشور ما هم آزادی و دوستی و روابط بین الملل درست با کشور های پیشرفت کرده داشته باشد، اون موقع جای صحبت برای ساخت کنسول بازی را هم خواهیم داشت.
وقتش هست که یک نگاه دقیقی به افکار و باور های خود بیندازیم…
اقا یا خانومی که میگه نمیتونن هیچی بسازن،خب بگو نمیتونیم هیچی بسازیم،برای چی خودتو میکشی کنار و در جایگاه ناظر دانای کل میذاری؟؟خب تو برو شروع کن بساز،بعضی ها هیچوقت نه تو کار بازرگانی بین اللمللی بودن نه کوچکترین کار تولیدی کردن،نه درکی از شرایط جغرافیایی و بومی دارن،نه حتی قادر به دیدن کلیت جهان حاضر هستن،فقط میان لودگی میکنن،نظر بی معنا میدن و با غرور از ذلت و فلج بودنشون حرف میزنن،اگه دسته بیل وارد میکردن بخاطر دلاری بود که مصنوعی سه تومن نگه داشته بودن و تولید کننده داخلی رو فلج کرده بودن،بله قطعا همه تولید کننده های داخلی هم انصاف و مروت رو با مصرف کننده هم وطنشون مراعات نمیکنن،اما تمسخر موجودات موهومی به نام ٫٫اونا و اینا٬٬ راهکغر هیچ دردی نیست،بقول علی دایی:لخت شو بیا وسط زمین تا ببینی و ببینن که لب و دهنی یا دست و پا هم داری؟؟
واقعا برای مردم جامعمون متاسفم:smiley7 مردم ژاپن حاضر شدند زمانی که کشوری عقب مونده بودند، دمپایی چوبی و سفت ساخت مملکتشون رو بپوشن ولی کفش نرم خارجی نپوشن. ولی ما که الان عقب افتادیم، کالای ایرانی رو مسخره می کنین
حاجی هنوز که هیچی معلوم نیست اونوقت همه جبهه گرفتن
بزارید این کنسوله رو بسازن ببینیم چی از اب درمیاد اونوقت مفصل همینجا در موردش حرف میزنیم
اون عزیزی هم که میگه با شنیدن ای خبر یاد واردات دسته بیل افتادم، معلومه جنس بد بهش دادن که با خوندن خبر کنسول یاد بیل افتاده…
بعضی اینجا جوری کامنت گذاشتن که انگار بچه ایران نیستند!!:-L
چرا نمی گید نمی تونیم و به جاش میگید نمی تونن.:smiley0
عین بچه های شدیم که منتظرن یکی بیاد لقمه را بزار ته حلقشون.:smiley0
برید تاریخ ژاپنا بخونید ببینید چجوری از عرش به فرش رسیدن اونم فقط با یکدلی و کار و تلاش فراوان:-bd
اخه ایران بیاد کنسول بازی بسازه کدوم شرکت اسکلی میاد براش بازی درست کنه/-)
به همون اندازه که پراید جون میلیونها ایرانی رو توی جاده ها گرفته و خانواده های زیادی رو داغدار کرده اون هم با قیمت بسیار بیشتر از ماشین های استاندارد اروپایی ، بر فرض اینکه ما کنسول بسازیم مثل پراید ، اول اینکه قیمتش 10 برابر کنسول های خارجی میشه چونکه صد در صد اجازه رقابت داده نمیشه و واردات کنسول ممنوع میشه که همین الانشم شده و از طرفی اگه کنسولی به نام کنسول ملی مثلا تولید هم بشه مطمئنا با کیفیت پایینش اون کنسول در حین بازی منفجر میشه و گیمر رو راهی دیار باقی میکنه یا خونه رو به آتیش میکشونه در واقع ما تا نتونیم با کشورهای اروپایی و قدرتمند ارتبط نزدیک و خوبی داشته باشیم و نتونیم زبان انگلیسی رو به عنوان دومین زبان مهم در کشورمون جا بندازیم و از علم اونها به هر شکلی بهره ببریم نه تنها کنسول نمیتونیم بسازیم که سوزن خیاطی هم نمیتونیم بسازیم چونکه طبق آمار گمرک در 2 ماه منتهی به اردیبهشت سال 95 , حدود 21 تن سوزن چرخ دوزندگی وارد کشور شد که این خودش ثابت میکنه که ما حتی سوزن هم نمیتونیم تولید کنیم اون هم در کشوری که قدرت کنترل ارزش پول ملیش رو نداره و تولید کننده رو با این ضعف به خاک سیاه میشونه اولین لازمه پیشرفت توی صنعت داشتن ابزاری به نام زبان هست که مهمترین اون زبان انگلیسی هست نه عربی که در مدارس ما تدریس میشه در واقع اصلا عرب ها چه علمی دارند که بتونه یادگیری زبون اونها به علم و پیشرفت کشورمون کمکی کنه . دوم اختصاص دادن بودجه برای تدریس و آموزش علم در این زمینه هست که این خودش یک پروسه طولانی هست و نیاز به سال ها زمان هست تا بتونه در یک نسل جا بیافته سوم ارتباط خوب و قوی با کشورهای صنعتی بسیار پیشرفته چونکه ساخت کنسول نیاز به علم تخصصی بسیار بالایی داره که تولید قطعاتش بتونه در خاک کشور انجام بشه اون هم نه صد در صد چونکه برخی از قطعات رو حتی پیشرفته ترین کشورها هم مجبورن از یک کشور دیگه ای وارد کنند همون اپل هم بعضی قطعاتش رو از کشورهای دیگه تحویل میگیره و وقتی نگاه کنیم متوجه میشیم که نه تنها به دانش فنی بالایی نیاز هست که به بودجه و اعتبار و ارتباط قوی با دیگر کشورهای توسعه یافته نیز احتیاج داریم که با توجه به مشکلات امروز کشورمون چه در زمینه ارتباط سالم و دانش فنی و چه در زمینه سرمایه گذاری های کلان ما هیچ حرفی برای گفتن نداریم .
من خودم کنسول ساختم هر کسی خواست بیاد خونمون نشونش میدم سیستم تهویه مایع هم داره
سلام دوستان
رشته من برق هستش کم و بیش با این مسائل آشنا هستم.
شما وقتی کتاب الکترونیک رو باز میکنید اولین چیزی که به شما یاد میده “دیود” هستش.
ما دیود هم نمیتونیم تولید کنیم همشون وارداتی هستش.
یکبار دستگاه تزریق (تولیدش) وارد ایران شد که بدلیل نبود دانش فنی دستگاه رو سوزوندند.
ما در جایی هستیم که مخابرات زیرساخت قطعات میلیاردی که خریداری میکنه بدلیل نداشتن علم راهاندازی، اونا رو به مزایده میزاره.
میدونید چرا از Huawei خریداری میکنند؟ چرا نود درصد شبکه زیرساخت مخابراتی ما دست چینیها هستش؟ یکی از دلایل این هستش که اونا توی دفترچه راهنمای محصولاتشون به صورت نقاشی کشیدند که سیم زرد رو باید بزنید به سوکت زرد… وگرنه محصولات با کیفیت و قدرتمند نیازمند دانش مهندسی بسیار بالا برای راهاندازی و کالیبراسیون هستند.
یاد خبر واردات 10 میلیون دلار دسته بیل توسط جمهوری اسلامی افتادم:smiley1
بدنه کارت ملی رو نمیتونن بسازن
کنسول میخوان بسازن
اره داداش چون دارن مخلوط سنتی و صنعتی مصرف میکنن اینطور حرف میزنن.
کاش بجای اینها پرینتر معمولی می ساختند.
نمونه اش کنسول بازی امپراطور:smiley1
حالا کنسول هم ساخته بشه، از اونور واردات کنسولای سونی و مایکروسافت و نینتندو رو ممنوع میکنن که کنسولای خودمون فروش بره =smile
البته مطمئن باشید که دست به این کار احمقانه خواهند زد.
چی میگه این=)):-)) آخه یکی نیست بگه اسگل ایران حتی در نوشابه و بطری رو وارد میکنه ( نمیتونه تولید کنه) اونوقت کنسول بسازه؟! بقول دوستمون چوب بستنی هم نمیتونن بسازن! وقتی طرف هیچی سرش نمیشه عجیب نیست همچین حرفای مفتی بزنه
واقعا نمیدونم چرا این کشور و مسئولینش به این بلا دچار شدند که فکر میکنن استقلال یعنی تولید همه چیز در داخل به هر قیمتی… واقعا درک نمیکنم چرا باید کشوری که در تولید ساده ترین اقلام مصرفی دچار مشکله و با یک توئیت ساده تمام اقتصادش بهم میریزه مثلا به فکر تولید کنسول بازی باشه که صد البته این کوچکترین نمونه از بر باد دادن منابع کشوره… بنده چون دستی در صنعت ساختمان دارم یک مثال میزنم، فکر نمیکنم کسی در مورد صنعت کشور آلمان شکی داشته باشه که یکی از پیشرفته ترینها در جهانه اما شاید عجیب باشه که این کشور صنعتی مقدار زیادی از سیمان مصرفی خود را از کشورهای دیگر وارد میکند و خود تولید کننده عمده سیمان نیست، چرا؟ چون تولید سیمان به شدت آلودگی ایجاد میکنه. اما مثلا کشور ما که بی شک فرسنگها با اقتصاد و صنعت آلمان فاصله داره چند سال پیش جشن خودکفایی تولید سیمان رو اعلام کرد!… در همین مورد کنسول مگر چند کشور در دنیا کنسول تولید میکنن که ما فکر کردیم از دنیا عقب افتادیم؟!!! یا مثلا سرنوشت تولید گوشی ایرانی (مثلا GLX) به کجا رسید؟! از نمونه های دیگر که بسیار زیاده میگذرم اما شاید بزرگترین نمونش انرژی هسته ای باشه که برای رسیدن بهش میلیاردها دلار از منابع کشور به هدر رفت… متاسفانه کشورهای جهان سوم و به نوعی تمامیت خواه به دلیل پیروی از یک ایدئولوژی مشخص به صورت ناهمگون و با اختلاف زیاد در یک زمینه خاص میلیاردها هزینه میکنند و به البته به پیشرفتهایی میرسند اما در بسیاری از زمینه های بسیار ساده تر دچار مشکلات بسیار اساسی و ریشه ای هستند، نمونه کاملا روشن این موضوع کره شمالی که در زمینه هسته ای جزء ۱۰ قدرت برتر هسته ای جهانه ولی وضعیت اقتصاد و صنعتش شاید بدترین در جهان…
1-من با خوندن ساخت چیزهایی مثلاً ملی اول یاد پراید در ذهنم زنده میشود ….2- کسانی که دم از ساخت چیزهایی مثلاً ملی ملی میکند فکر نکنم از پروسه ساخت کوچکترین درکی داشته باشند …
3- یک آدم نه چندان متخصص هم میتواند اشکالات بسیاری بر چنین سخنانی وارد بکند …4- من فقط مانده ام که این اشخاص چگونه و به چه طریقی مراحل ترقی !!! را طی کرده وبه چنین جایگاهی میرسندو این گونه اظهارات را بیان میکنند و خود را مسخره خاص و عام میکند !!!! :-L:-L:-L
چوب بستنی نمیتونن بسازن از چین میاد بعد میخوان کنسول بسازن thats funny :-)):-)):-))
جدا از اینکه کامپیوتر بهتر از کنسوله
بحث فقط ساختن نیست الان اگه تولید کنی آیا حاضری قیمت پاییین بدی
الان کیس z4 که تولید ایران هست به علت تحریم و دلار و ممنوعیت واردات کیس از ۲۵۰ هزار به ۵۰۰ هزار رسیده چرا
تولید کننده ایرانی خودش هوای ما رو نداره چرا ما هواشو داشته باشیم چرا ما باید حمایت کنیم اول شما حمایتمون کنید نامردا مردم دارن ۵۰۰ پول کیس بدن خدا جوابتونو بده
ساقی بهتر پیدا کنه ، میتونیم GTX 1180 رو هم بسازیم
حتی دانش ساخت بز رو هم ندارن و اکثر بز ها :p:p:p:p:p:p:p نژاد خارجی هستند
یه ترانزیستور معمولی نمیتونن درست کنن
=))=))