پس از آنکه ایران موفق نشد دو ماهواره پیام و دوستی را با موفقیت به فضا پرتاپ کند، این بار اخباری مبنی بر آماده شدن ماهواره ظفر به گوش میرسد. مانند همیشه، آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از دیگر مسئولین درخصوص این موضوع اطلاعرسانی را آغاز کرد. او هفته گذشته در حساب توئیتری خود اعلام کرد:
قرار است ماهواره #ظفر در کنار ماموریتهای تحقیقاتی، یک پیام نیز مخابره کند. چه پیامی؟ هر چه شما بخواهید?
لطفا با ثبتنام در http://ZafarPlus.Ir یا شبکههای اجتماعی (با #صدای_ایران) پیام خود را (حداکثر 1 دقیقه) به ما بگویید. بهترینها از ظفر منتشر میشوند!
این اولین خبری بود که بعد از مدتها از ماهواره ظفر توسط جهرمی منتشر شد. او امروز نیز با تکمیل اظهارت خود در توئیتر اعلام کرد: با تلاش دانشمندان جوان ایرانی، ماهوارههای ظفر 1و2 که تستهای موفق خود را پشت سر گذاشتهاند، امروز راهی پایگاه فضایی میشوند تا به زودی فرآیند قرار گرفتن آنها در مدار طی شود.
در حاشیه مراسم تحویل ماهواره ظفر به سازمان فضایی نیز، مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی ایران توضیحاتی پیرامون ماهوارههای ظفر ارائه داد. براری با اشاره به اینکه اینکه ظفر توسط محققان و دانشمندان فضایی دانشگاه علم و صنعت و به درخواست سازمان فضایی طراحی و ساخته شده است، عنوان کرد که این ماهواره پس از تحویلگیری به پایگاه فضایی جهت قرارگیری در مدار زمین منتقل خواهد شد. او در ادامه افزود:
قرار است این ماهواره در مدار 500 کیلومتری قرار بگیرد. ماهواره ظفر 1 در هر 94 دقیقه یعنی روزانه 15 بار به دور کره زمین چرخش دارد. ما علاوه بر دریافت این ماهواره ایستگاههای کنترل و هدایت ماهواره را در نظر گرفتهایم. این ایستگاهها آمادهاند که پس از قرارگیری ماهواره در مدار عملیات، کنترل، هدایت و دریافت و ارسال داده اطلاعات را انجام دهند. ماهواره دارای سه ماموریت تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازهگیری تشعشات فضایی است و امیدواریم با قرار گرفتن ظفر در مدار زمین بتوانیم پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.
او زمان طراحی و ساخت ماهواره ظفر را سه سال عنوان کرد و افزود که در 4 ماه گذشته دانشگاه علم و صنعت با هنکاری سازمان فضایی کلیه تستهای عملکردی و محیطی را اجرایی کردهاند.
ماهواره ظفر چه زمانی پرتاب میشود؟
پس از انتقال این ماهواره به پایگاه فضایی، هماهنگیهای لازم با مراجع قانونی و ذیربط انجام میگیرد تا مقدمات عملیاتی شدن پرتاب آن صورت بگیرد. برابر سه ایستگاه ماهدشت، چرمشهر و قشم را به عنوان ایستگاههای زمینی ماهواره ظفر عنوان کرد که کار دریافت و ارسال ماهواره را بر عهده خواهند داشت.
رئیس سازمان فضایی ایران در رابطه با عملیات فضایی در ایران عنوان کرد:
ایران جزو 9 کشور اول دنیا است که توانسته است به باشگاه کشورهای صاحب چرخه فضایی بپیوندند. بر این اساس ما تمام 6 رکن حوزه فضایی از طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت پایگاه، ساخت ماهوارهبرها و ایستگاههای کنترل، هدایت و پردازش دادههای ماهواره را در اختیار داریم که توسط محققان داخلی بومیسازی شدهاند.
لازم به ذکر است که ماهواره ظفر 90 کیلوگرم وزن داشته و طول عمر تجهیزاتی آن 1 سال و نیم است. این ماهواره مجهز به 4 دوربین رنگی با وضوح 80 متری هستند که میتوانند از سطح زمین تصویربرداری کنند. انتظار میرود که تصاویر ثبت شده توسط این ماهواره بتواند در پایش ذخایر نفت، معادن، بررسی جنگلها، بررسی زمین های شور و قلیایی، بررسی امراض و آفات گیاهی و بررسی بحرانهای طبیعی مورد استفاده قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید