معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن گفت: توسعه حمل و نقل ریلی مصداق عینی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و مورد تاکید همه ارکان نظام است. سعید محمدزاده پس از امضای اسناد همکاری با روسیه در بازگشت از مسکو در مصاحبه با صدا و سیما درباره نقش توسعه ریلی در تحقق شعار سال «اقتصاد مقاومتی: اشتغال – تولید» افزود: هر اقدامی که برای توسعه ریلی در کشور انجام شود به معنای حرکت در چارچوب اقتصاد مقاومتی است.
مدیرعامل راه آهن گفت: اقداماتی مانند برقی کردن مسیرهای ریلی دستاوردهایی مانند افزایش ظرفیت و همچنین صرفه جویی چشمگیر در مصرف انرژی دارد و مهمتر اینکه وقتی یک واگن باری در سیر قرار میگیرد، به ازای هر سال استفاده حدود 8 تا 10 فرصت شغلی ایجاد میکند.
محمدزاده با اشاره به اینکه با تاکید رهبر معظم انقلاب برای توسعه ریلی کشور و همچنین برنامه ششم توسعه اقدامات متعددی در حال اجراست، گفت: یک تن کیلومتر بار وقتی با حمل ونقل ریلی حمل می شود، حداقل در ایران 35 تا 40 سی سی صرفه جوی سوخت دارد که در توسعه اقتصاد کشور حائز اهمیت است.
مدیرعامل راه آهن بر استفاده از ظرفیتهای روسیه برای توسعه ریلی کشور تاکید کرد و گفت: چند اقدام مناسب را با روسها در حال پیگیری هستیم که از جمله آنها تولید واگن باری با همکاری تولیدکنندگان ایرانی و روسی و همچنین تامین مالی از سوی روسهاست که این موضوع بسیار اهمیت دارد.
محمدزاده گفت: این همکاری هم باعث فعال شدن سازندگان واگن در داخل کشور می شود و هم میتوانیم تامین مالی کنیم و بخش خصوصی که عمده خریداران این واگن ها هستند بتوانند از این مزیت بهرهمند شوند.
مدیرعامل راه آهن با اشاره به توافق اولیه با روسها برای مشارکت در ساخت واگن مسافری در داخل ایران، افزود: برقی کردن راه آهن گرمسار تا اینچه برون از جمله اقدامات شاخص در همکاری با روسهاست که در جهت فعال کردن راهگذر ریلی شمال-جنوب در چارچوب سیاستهای برنامه ششم توسعه نقش مهمی دارد.
محمدزاده گفت: قرارداد برقی کردن این مسیر با مشارکت شرکت های ایرانی و روسی و با تامین مالی روس ها انجام خواهد شد و با اجرای این طرح ظرفیت مسیر افزایش خواهد یافت و رونق بهتری در راهگذار شمال-جنوب خواهیم داشت.
خیلی خوب میشه مسیر ریلی افزایش پیدا کنه. مخصوصا در قسمت باربری، که دیگه از شر این کامیون ها خلاص بشیم.
هر بار که تو جاده با اینها روبرو میشیم، یاد امام و شهدا می افتیم!! با افزایش مسیر ریلی، می توان از قطارهای بیشتر استفاده کرد و اشتغال هم در بخش تولید و ساخت قطار و هم دیگر بخش ها نظیر تعمیرات و هدایت و نظارت و … افزایش پیدا می کند. اشتغالی که بدرد بخورد.