کمیسیون اروپا اخیرا بسیار پر مشغله ظاهر شده اند و بر روی کمپانی های فعال در حوزه فناوری حساسیت بالایی نشان داده اند. این کمیسیون اخیرا گوگل را به خاطر اندروید مبلغ 5 میلیارد دلار جریمه کرد. این جریمه آنقدر سنگین بود که گوگل شرکت های استفاده کننده از اندروید را به رایگان نبودن این سیستم عامل در آینده تهدید کرد. روند جریمه کردن متخلفین بزرگ توسط کمیسیون اروپا ادامه دارد. در جدیدترین اقدام، شرکت های ایسوس، فیلیپس، پایونر و Denon و Marantz خاطی شناخته شده و جریمه شده اند. ارتباطی بین کمپانی های مذکور وجود نداشته اما از آنجایی که دلیل جریمه شدن این کمپانی ها یکسان بوده، کمیسیون اروپا در یک بیانیه مختلفین را معرفی کرده است. شرح تخطی این چنین است که کمپانی نام برده، در قیمت گذاری خرده فروشی های آنلاین دخالت کرده اند و قیمت محصولات خود را بالاتر از حد معمول تعیین کرده اند.
کمپانی تایوانی ایسوس به خاطر اتهام به مداخله در قیمت گذاری محصولات خود توسط فروشنده های آنلاین در کشورهای فرانسه و آلمان و جلوگیری از آنها برای قیمت گذاری پائین تر از قیمت پیشنهاد شده لپ تاپ ها و نمایشگرهای این برند مجرم شناخته شده است. شرکت Denon and Martanz هم برای بالا نگه داشتن قیمت هدفون ها و اسپیکرهای خود در آلمان و هند متهم شده اند. فیلیپس هم به خاطر همین موضوع و بالا نگه داشتن غیر طبیعی قیمت اکثر محصولات خود (از لوازم خانگی گرفته تا ماشین های اصلاح صورت و تصفیه کننده های هوا) در فرانسه مختلف شناخته شده است. گسترده تخلف پایونر هم بسیار وسیع بوده و در 17 کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، آلمان، فرانسه و بریتانیا به خاطر تخلف در تعیین قیمت و عدم پذیرش سفارش از خرده فروشی هایی که قصد فروش محصولات در اروپا را داشته اند که همین باعث شده قیمت محصولات این برند در کشورهای مختلف اروپایی متفاوت باشد، جریمه شده است.
بخشی از مبلغ تعیین شده به عنوان جریمه از کمپانی های مختلف دریافت شده است و جز پایونر که 50 درصد از مبلغ جریمه را پرداخت کرده، دیگر کمپانی ها 40 درصد از جریمه را پرداخت کرده اند. ایسوس باید مبلغ 74.4 میلیون دلار دیگر به کمیسیون اروپا پرداخت کند. شرکت های همکار Denon و Martanz باید 9 میلیون دلار دیگر پرداخت کنند. کمپانی فیلیپس مبلغ 34.9 میلیون دلار به کمیسیون بدهکار است و پایونر هم ملزم به پرداخت 11.9 میلیون دلار است. تمام تخلف های صورت گرفته مربوط به سال های 2011 تا 2013 است به جز ایسوس که تا سال 2014 و Denon و Martanz که سال 2015 را نیز شامل حال آنها بوده است و چند سال برای تصمیم و اعمال جریمه ها طول کشیده است.
در تمامی موارد، قصد کمیسیون اروپا دفاع از حقوق شهروندان و دادن آزادی اختیار هنگام خرید، بدون وجود ملاحظات مرزی بوده است. اتحادیه اروپا در مقابل حرکت کمپانی های بزرگ که آزادی مصرف کنندگان هنگام خرید را بگیرد به شدت برخورد میکند و هر گونه مداخله و تخطی در این زمینه را نادیده نخواهد گرفت.
چقر شبیه کشور ما قوانین و خوب اجرا میکنند…
خاک بر سررمان (واقعا):-q:-q:-q:-q:-q:smiley7:smiley7:smiley7