دوم تا هشتم شهریور ماه هر سال مصادف با هفته دولت است و معمولا در این بازه زمانی، پروژه های بسیار زیادی در بخش های مختلف در سراسر کشور افتتاح شده و آغاز به کار می کنند. یکی از این طرح ها که در سال های اخیر بحث های بسیار زیادی را پیرامون خود به همراه داشته، شبکه ملی اطلاعات یا آن طور که به صورت عمومی شناخته می شود، اینترنت ملی است. به گفته مقامات مسئول، طرح اینترنت ملی در هفته دولت امسال به صورت رسمی آغاز به کار خواهد کرد.
اما شبکه ملی اطلاعات یا همان اینترنت ملی چیست؟ یکی از بزرگترین دغدغه های کاربران اینترنت در ایران به قطع ارتباط آنها با فضای مجازی بین المللی پس از راه اندازی و اجرای اینترنت ملی مربوط می شود. در واقع این برداشت تا اندازه ای صحیح است زیرا اولین بار که این طرح توسط محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات دولت نهم، مطرح شد دقیقا هدف مشابهی را دنبال می کرد. سیاست های اجرایی برای آغاز به کار اینترنت ملی بر مبنای قطع ارتباط کاربران داخلی با شبکه بین المللی وب استوار شده بود و تاکید مقامات مسئول در دوره ذکر شده نیز بر بی نیاز شدن کاربران از اینترنت خارجی قرار داشت. با این حال این طرح به دلایل متعدد نتوانست اجرایی شود و در دوره بعدی با تغییر وزیر ارتباطات، ساز و کار آن نیز دچار تغییراتی شد. رضا تقی پور و محمد نامی، وزرای ارتباطات در دولت دهم نیز با هدف ارائه تعریفی صحیح تر از اینترنت ملی به دنبال سامان دهی فضای منفی ایجاد شده به دلیل سیاست های پیشین بودند که البته باز هم توفیقی در این زمینه به دست نیاوردند.
اما در برنامه پنجم توسعه، علاوه بر ایجاد تعاریف و مفاد مشخص برای اینترنت ملی، ردیف بودجه ای برای اجرایی شدن آن نیز در نظر گرفته شد و مجلس تلاش کرد فضای منفی نادرست ایجاد شده در بین کاربران را نیز با باز تعریف اهداف اینترنت ملی تلطیف کند. بر اساس قانون جدید، شبکه ملی اطلاعات مبتنی بر پروتکل اینترنت (IP) خواهد بود و سوئیچ ها، مسیریاب ها و مراکز داده ای نیز در کنار آن به کار گرفته خواهند شد تا درخواست های دسترسی داخلی به اطلاعاتی که در داخل کشور نگهداری می شوند از طریق شبکه خارجی اینترنت قابل دسترس نباشند. همچنین در تبصره ای از قانون شبکه ملی اطلاعات امکان ایجاد شبکه های اینترانت و امن نیز برای مشترکین داخلی فراهم شده و دولت ملزم به ایجاد دسترسی 60 درصد خانوارها به شبکه پرسرعت و 100 درصد کسب و کارها به این شبکه می باشد.
اما همه این اطلاعات فنی قرار است چه تفاوت هایی در وضعیت کاربران اینترنت کشور ایجاد کند؟ در واقع باید گفت بر اساس قانون مصوب، هیچ تغییر محسوسی در شرایط استفاده از شبکه جهانی وب برای کاربران اینترنت به وجود نخواهد آمد و شاید تنها نکته قابل ذکر در این زمینه، تفاوت تعرفه استفاده از اینترنت داخلی و خارجی باشد که اخیرا ابلاغ شده و البته تا اجرایی شدن آن مدتی زمان باقی است.
هدف اصلی اینترنت ملی، ایجاد شبکه ای پر سرعت و امن برای کاربران و کسب و کارهایی است که نیازی به استفاده از سرویس های بین المللی ندارند و استفاده آنها از فضای وب بیشتر به اینترانت شباهت دارد. برای نمونه سازمان های دولتی، نهادهای اداری و قضایی، بانک ها، مدارس و دانشگاه ها می توانند از طریق یک شبکه به صورت اینترانت با هم در ارتباط باشند و علاوه بر انتقال سریع داده ها، به دلیل دسترسی نداشتن کاربران خارجی به این شبکه، از امنیت تبادل اطلاعات در آن نیز اطمینان یابند. به علاوه کاربران خانگی نیز می توانند در صورت برقراری ارتباط اینترنت ملی بین سازمان هایی مانند صدا و سیما و شبکه اینترنت کشور، از پخش محتوای آنلاین و با کیفیت بالا مشابه آنچه در شبکه هایی مانند نت فلیکس وجود دارد استفاده کنند.
همچنین در مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره اینترنت ملی نیز به این نکته اشاره شده است که شبکه ملی اطلاعات متشکل از زیرساخت های ارتباطی کاملا مستقل داخلی و حافظت شده نسبت به سایر شبکه ها (اینترنت بین المللی) بوده و امکان تعامل مدیریت شده با اینترنت بین المللی برای آن تعریف شده است.
به گفته وزیر ارتباطات، فاز اول اینترنت ملی از هفته آینده به بهره برداری خواهد رسید که مربوط به اصلاح وضع شبکه موجود است و فاز دوم، اضافه کردن زنجیره های امنیت سایبری و راه اندازی یک سامانه جدید خواهد بود که در ماه های آینده اجرایی می شود.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
متاسفانه دولت ما کاری کرده که مردم هیچ اعتمادی به هیچ کدوم از تصمیمات و برنامه ها ندارن
واقعا نمیشه گفت که این کار به نفع ماست یا به ضرر ما
اما اینو مطمعنم که دسترسی به سرورهای خارجی رو قطع نخواهند کرد چون خودشونم میدونن که مردم راه دور زدنشونو خیلی زود پیدا میکنن
اگه ارتباط با سرورهای خارجی قطع بشه قول میدم همه درخواست جمع آوری ADSL بدن.که احتمالا قراره همین طور بشه،برا همین سرورهای تلگرام رو داخل ایران اوردن.
باز معلوم نیست چه بلایی میخوان سر مردم بیارن /-)
دقیقا برای همین داره راه اندازی میشه
من الان از توی اداره مون که فقط به اینترانت ملی وصل هست از سایت سافت گذر ویندوز 8.1 رو با سرعت 6 مگ بر ثانیه دانلود کردم ( چون بر بستر شبکه ملی اطلاعات بود )
این خیلی عالیه
دوست عزیز در این سالی که گذشت و هر جا بحث اینترنت ملی شد…
فقط شما رو دیدم که امیدوار هستین !!
خدا کنه که اینطور باشه که شما میفرمایید =smile
اگه باعث کندی کلی شبکه و اینکه بعد از اجرایی شدن دسترسی به سرورهای خارجی قطع نشه خب خوبه :-bd
:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q:-q
من که به هیچ مصوبه ای اعتماد ندارم لااقل مطمئنم به نفع مردم نیست.
من ک امیدی به خوب بودنش ندارم !!! کلا هربار قراره یه اتفاقی واسه اینترنت پیش بیاد وضعش بدتر میشه !!!
نمونه ی بارزش هم همین مثلا ارزان شدن اینترنت !! بلایی ک شرکت های خصوصی سر مردم اوردن بعد از این “مثلا ” ارزونی چنگیز خان سر ایران نیورد !:-q:-q:-q (تغییر طرح ها به نفع شرکت و کم شدن سرعت روزانه و برداشتن سرویس شبانه رایگان و … :-((:-(( )
نگو دهه 60 ها بهم برخورد من دهه 70 هستم آشناییه کامل با DVB هم دارم رو چه Satelite قرار بدم حدودا اول دبیرستان بودم که اینکارو انجام دادم 😉 دست بالا دست بسیار است خخـــــخ کلن هرچی نسل میره جولوتر بچه ها هوشمند تر و دانششون زیاد تر میشه خیلی چیزا میدونن که یه فرد 40 ساله شاید 2 3 باشه که متوجه شده باشه اونو… :*
اون برد رو نیگاه!
این طرح اگر بر اساس قوانینی که تصویب شده اجرا بشه به نظر میرسه چیز خوبی باشه. فرض کنید صدا و سیما یا شبکه نمایش خانگی میتونن محتوای آنلاین و با کیفیت بالا استریم کنن و از اونجا که همه چیز داخلیه قیمتش هم میتونه کنترل شده باشه.
درباره اینکه ممکنه اینترنت خارجی قطع بشه یا نه باید گفت خیلی بعیده کسی دنبال همچین کاری باشه چون مضراتش بیشتر از فوایدش خواهد بود و میتونه بازخوردهای منفی اجتماعی داشته باشه. ولی از نظر تکنیکی امکان پذیره.
:o:o:o:-q:-q:-q:-q چه بگم!!!!!!!
چند سال پیش زمان اینترنت dial upگزینه بود به نام اینترنت ماهواره ای که شخصا ازش استفاده میکردم سال 82 سرعت 5 مگ دانلود داشتم اولش افلاین بود ولی بعد با اشناشدن با میکروتل و مک آدرس های هک شده در لیونکس نسخه اوبونتو کانکت میشدم بعدش با اومدن اینترنت پرسرغت فراگیر شدنش کلا جمعش کردم خواستم بگم ما ملت ایران با کره شمالی فرق داریم و نیازی نیست برامون خط قرمز بکشه اگر ببینم اینترنتم به اینترانت میخواد تبدیل بشه نیم ساعت اینترت خودم را استارت میزنم کلا ما دهه 60 ها خودکفا هستیم
“همچنین در مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره اینترنت ملی نیز به این نکته اشاره شده است که شبکه ملی اطلاعات متشکل از زیرساخت های ارتباطی کاملا مستقل داخلی و حافظت شده نسبت به سایر شبکه ها (اینترنت بین المللی) بوده و امکان تعامل مدیریت شده با اینترنت بین المللی برای آن تعریف شده است.”
سلام
این قسمتش ترسناک هست:o:-o:emoji3
به نظر شما احتمالش هست که در آینده بیان اینترنت رو قطع کنن و فقط این پروژه مسخره اینترنت ملی باشه به جاش ؟؟؟:emoji6:emoji6:emoji6
تعامل مدیریت شده چیه ؟ می خوان چی کنن ؟ یعنی اینترنت خداحافظ و فقط چند تا سایت خارجی که این ها بخوان مثل ویکی پدیا باز باشه ؟؟؟:emoji3:-o:emoji6
آقای یوسفی زاده خییییییلی ممنون می شم توضیح بدید و بگید که احتمالش هست اینترنت رو قطع کنند؟
ممنون
اینجور که بوش میاد میخوان از سایتای خارجیم مالیات بگیرن که در نهایت اونام از ما پول مالیاتشونو میگیرن. افتضاحه.میفهمین افتضاح.
اگر اشتباه نکنم، وقتی تمام نهاد ها و شرکت های داخلی از اینترانت به جای اینترنت استفاده بکنند، پهنای باند وسیعی که در اختیارشون قرار داشته ، آزاد میشه و باید باعث بالا رفتن کیفیت اینترنت هم بشه.
یه دفه میگفتن میخایم اینترنت رو گرون کنیم…راحت.
حتما میخان تعرفه اتصال به سایتای داخلی رو همین قدر نگهدارن و اتصال به خارج از کشور رو گرون تر کنن.$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
فقط سرعت و قیمت اینترنت معمولی رو برای تشویق مردم
به استفاده از شبکه داخلیشون افتضاح تر نکنن باید خوشحال باشیم… 😐 :l
به نظر من که این عالیه !
من به آینده این کشور خیلی امیدوارم .