کارخانههای اینتل طی سال گذشته به محدودیتهای خود رسیدهاند و اگر چیزی که میشنویم را باور کنیم، آنها قصد دارند تولید برخی پردازندههای پایین رده را به GlobalFoundries بسپارند. در نظر داشته باشید که این یک خبر بسیار مهم خواهد بود، با این حال تنها یک منبع به آن اشاره نموده که نمیتوان به قطعیت چنین موضوعی یقین داشت، بنابراین فعلا آن را شایعه میخوانیم.
اینتل فصلی فوق العاده را پشت سر گذاشت و قصد دارد ظرفیت کارخانههای خود را تا 25 درصد افزایش دهد اما حتی این کار نیز ممکن است پاسخگوی تقاضای رو به رشد صنعت رایانههای در سال 2020 نباشد. از آن جایی که گرافیکهای اینتل نیز امسال به خط تولید اضافه خواهند شد و برای این که شانس تامین تقاضای بازار را داشته باشند و البته سهم بازار بیشتری را به AMD واگذار نکنند، باید بسیار محتاطانه عمل کنند. اینجاست که شایعه ما مطرح میشود.
از آنجایی که GlobalFoundries فعلا روی فناوری 14 / 16 نانومتر متوقف شده، منطقیست که اینتل قصد داشته باشد بخشی حیاتی از ظرفیت کارخانه خود را برای پردازندههای بالا رده خالی کند در حالی که باقی مدلهای پایین رده را به GlobalFoundries میسپارد. یکی دیگر از دلایلی چنین شایعهای قابل باور است، هم سو بودن GloFo با اینتل میباشد زیرا آنها نیز در خاک ایالات متحده حضور دارند و به مانند TSMC نیازی به بسیاری از مجوزات و مقررات دیگر نیست.
با توجه به منبع، لاین آپهایی که اینتل در نظر دارد تا توسط GloFo تولید شوند به شرح زیر خواهند بود:
- Celeron (به احتمال بسیار زیاد)
- Pentium (به احتمال بسیار زیاد)
- Core i3 (احتمالا)
شایعاتی نیز وجود دارند که میگویند اینتل قصد دارد تولید گرافیکهای نسل بعدی خود را به TSMC واگذار کند (مشخصا نه DG1) که فضای بسیار زیادی در اختیار آنها قرار خواهد داد. در حالی که ما باور نداریم چنین کاری چندان مورد علاقه اینتل باشد اما این استراتژی میتواند برای آینده مسیر را هموار کند، آیندهای که اینتل بیشتر یک کمپانی طراح باشد تا یک تولید کننده.
این تصمیم که مدلهای Celeron و Pentium توسط شرکتی دیگر تولید شوند، کاملا عقلانی خواهد بود زیرا این پردازندهها نیازی به لیتوگرافی فوق العاده یا یک نود بالغ مانند نمونه 14nm+++ اینتل ندارند. نمونه Core i3 از طرف دیگر اما شاید چندان احتمال بالایی نداشته باشد زیرا یک نمونه مصرف کننده دسکتاپ است که با برند اینتل گره خورده و البته فناوری ساخت متفاوتی که GloFo از آن استفاده خواهد کرد؛ احتمالا اینتل روی این سری ریسک نخواهد کرد.
با تمام اوصاف اگر این موضوع صحت داشته باشد، اینتل قادر خواهد بود چند درصدی به افزایش تولید خود در کنار 25 درصد قبلی اضافه کند و اگر فناوری 10 نانومتری نیز موفقیت آمیز باشد، در آن زمان اینتل کم کم از باتلاق در اوایل سال 2021 خارج خواهد شد. اگر فناوری 10 نانومتری شکست بخورد، اینتل سهم بازار بیشتری را به AMD میبازد و به محض این که فناوری 14 نانومتری به اندازه کافی قدیمی شود، تقاضا خیلی زود برای آن افت میکند.
دیدگاهتان را بنویسید