درحالیکه تعدادی از بزرگترین شرکتهای آمریکایی که همکاری نزدیکی با هوآوی داشتند، مانند کوگل، کوالکام و اینتل پس از آنکه دولت ترامپ حکم تحریم هوآوی را صادر کرد، اعلام کردند که از آن تبعیت خواهند کرد، بهنظر میرسد که حالا از تصمیم خود پشیمان شدهاند و در آن زمان شتابزده به موضوع واکنش نشان دادهاند. چرا که همین شرکتها تلاش میکنند تا دولت آمریکا را متقاعد کنند که این حکم ممنوعیت ایده خوبی به نظر نمیرسد.
هوآوی در ابتدای کار و برای کماهمیت جلوه دادن اثر تحریمهای آمریکا برروی تکنولوژیهای بنیادین و جریان مالی خود، ادعا کرده بود که تعدای از شرکتهای آمریکایی تأمین کننده قطعات و شرکتهای وابسته که نامی از آنها نبرده بود، در حال تلاش برای مجاب کردن دولت آمریکا در راستای ادامه همکاری با این شرکت در آینده هستند. تقریباً یک ماه بعد از این ماجرا به لطف تعدادی از افراد آشنا به این قضیه با بخشی از “این تلاشها” جهت لغو تحریمها آشنا شدهایم.
اینتل و کوالکام خواهان ادامه همکاری هوآوی
ظاهراً اینتل و کوالکام، هر دو مخفیانه مشغول لابیکردن برای کمک به هوآوی در جهت خروج از این بحران سیاسی بودهاند. چرا که بهطور غیرمستقیم این تحریمها تأثیر مالی بزرگی بر دو تولیدکننده تراشه بزرگ و دیگر کسبوکارهای آمریکایی گذاشته است. طبق یکی از برآوردها هوآوی به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ گوشیهای هوشمند حدود 11 میلیارد دلار تنها در سال 2018 خرج قطعات ساخت شرکتهای آمریکایی کرده است، که در این بین اینتل و کوالکام طبیعتاً جزء شرکتهایی بودهاند که از این معاملات بیشترین سود را بردهاند.
آنچه این کمپانیها و احتمالاً دیگر کمپانیهای درگیر شرایط مشابه در حال مذاکره بر روی آن با مقامات دولت آمریکا هستند، اینست که تکنولوژیهایی که بهطور مستقیم در ارتباط با امنیت ملی نیستند باید از این تحریمها کنار گذاشته شوند. بهطور خلاصه کوالکام ترجیح میدهد چیپهای خود را به هوآوی جهت استفاده در گوشیهای هوشمند بفروشد، چراکه این قطعات برخلاف تجهیزات شبکههای 5G غول فناوری چینی “تهدیدی برای امنیت ملی” ایجاد نمیکنند.
نگاه متفاوت گوگل به ماجرا
از سوی دیگر گوگل مدتی قبل با دیدگاهی متفاوت به دولت آمریکا درخواست ادامه همکاری با هوآوی را داده بود. طبق ادعای گوگل این درخواست به این دلیل ارائه شده بود که همکاری این دو شرکت میتواند جلوی گسترش جایگزین سیستم عامل اندروید که توسط هوآوی در حال توسعه است و از لحاظ امنیتی میتواند مشکلات فراوانی داشته باشد را بگیرد. در انتهای تمامی این کشمکشها هدف اصلی جلوگیری از صدمه به شرکتهایی آمریکایی میباشد. اما هنوز مشخص نیست که آیا ترامپ با این مذاکرات قانع خواهد شد که از موضع کنونی خود در قبال هوآوی در جنگ تجاری با چین کوتاه بیاید یا خیر. درصورتیکه تحریمها برداشته نشود، جای تعجب نخواهد داشت که به غیر از هوآوی دیگر شرکتهای دیگر مرتبط با صنعت موبایل نیز متحمل ضررهای سنگین شوند.
دیدگاهتان را بنویسید