کارتهایگرافيک ارزان قیمت از ابعاد به نسبت کوچکتری برخوردار هستند تا کاربران بتوانند آنها را در هر نوع کیس جای داده و حتی از آنها در سیستمهای HTPC استفاده کنند. مهمترین تفاوت این دو کارتگرافیک در نگاه اول، ابعاد بسیار کوچک GT520 است که برخی کاربران را نسبت به کارایی آن دچار تردید میکند. اما GT520 با ابعاد کوچک خود یکی از کارتهایقدرتمند با قیمت زیر 100 هزار تومان است که به یک منبعتغذيه 300 وات نیاز دارد (البته منبعتغذيه زیر 300 وات هم جوابگو بوده است). اما کارتگرافیک HD 6450 از طول بیشتری برخوردار بوده و شرایط نصب آن در کیسهای کوچکتر کمي سختتر خواهد بود.
نکته دوم در خصوص این دو کارتگرافیک وجود یک فن کوچک و در کنار آن خنککننده آلومینیومی مشکی رنگ برای هر دو کارتگرافیک است. البته خنککننده Biostar GT 520 تا انتهای بورد ادامه داشته و چیپستهای حافظه را نیز پوشش میدهد. طراحی پرههای خنککننده در دو کارتگرافیک متفاوت بوده و در Gigabyte HD 6450 دارای برآمدگی در لبههای خنککننده است، اما خنککننده رقیب کاملاً ساده بود و ضخامت کمتری دارد. فن مورد استفاده در هر دو کارتگرافيک از نوع سه سانتیمتری است که در کارتگرافیک گیگابایت به دلیل ساختار خنککننده، با صدایی شبیه به صدای زنبور مواجه شدیم (البته صدای آنچنان زیادی ندارد!).
رنگ بورد کارتگرافیک بایواستار به رنگ سبز و رنگ بورد کارتگرافیک گیگابایت نیز به رنگ آبی است. همچنین در کارتگرافیک GT520 بایواستار از چوک فلزی استفاده شده است که نشان از کیفیت پایینتر نسبت به رقیب گیگابایتی خود دارد، زیرا کارتگرافیک HD 6450 از چوکهای هسته فریت بهره میبرد. کیفیت ساخت بورد در دو کارتگرافیک کاملاً متفاوت است و این مسئله در نگاه اول کاملاً به چشم خواهد آمد. در این میان یک موضوع جالب توجه ما را به خود جلب کرد، تعداد چیپستهای حافظه در کارتگرافیک بایواستار 8 عدد چیپست 256 مگابایتی GS1117 بدون نام سازنده است. این یعنی حافظه تعبیه شده روی کارت 2 گیگابایت است، اما روی جعبه و حتی در نرمافزار GPU-Z این میزان یک گیگابایت درج شده است. پس از جستجو در خصوص چیپست حافظه GS1117، با نام شرکت تایوانی و البته گمنام Sdiamond مواجه شدیم که در شهر شنژن مشغول به تولید چیپستهای الکترونیکی است. اما چیپستهای HD 6450 شرکت گیگابایت ساخت شرکت سامسونگ است که معمولاً در کارتهای گران قیمتتر مورد استفاده قرار میگیرد! پورتهای خروجی در هر دو کارتگرافیک کاملاً مشابه و شامل HDMI ،DVI و D-sub است.
با تشکر فراوان و آرزوی بهروزی
درود بر شما جناب معلایی عزیز
هدف اصلی من بررسی گروهی کارت های گرافیکی زیر 100 هزار تومان با حافظه DDR3 بود که تنها دو کارت گرافیک 6450 و 520 در دسترس قرار گرفت
در خصوص بررسی محصولات از یک برند, این امکان وجود ندارد, چون یک شرکت جهت حفظ و تعادل بازار فروش خود, وادار به انتخاب پردازنده ای ام دی و یا انویدیا خواهد بود.بنابراین این مسئله توسط شرکتهای سازنده پشتیبانی نمی گردد. البته شرکتهای سازنده مانند XFX و حتی گیگابایت از پردازنده های انویدیا و ای ام دی به طور توام استفاده می کنند, اما دو محصول با دو پردازند متفاوت در یک بازه قیمت یکسان تولید نمی کنند.
در خصوص کارت گرافیک بایواستار, در عملکرد پردازشی بسیار عالی عمل کرد, اما محصول گیگابایت در بحث کیفیت فراتر از بایواستار بود.
در ضمن،خواهشی داشتم،اگر امکان دارد مقاله ای راجع به شماره های دوم و سوم رده های گرافیکی تهیه کنید که بسیار سپاسگذار شما خواهم شد،به عنوان مثال آیا یک کارت گرافیک رده 5870 عملکرد بهتری دارد یا رده 6450 ،البته به نظر بنده شماره های دوم و سوم شاید مهمتر باشند و رده 5870 عملکرد بهتری داشته باشد.
با سلام،
با تشکر از زحمات شما عزیزان، به نظر شما بهتر نیست برای قیاس بهتر هر دو مورد از یک برند انتخاب شوند؟ فکر میکنم به طور کلی biostar , gigabyte قابل مقایسه نباشند، همانطور که در متن نوشته خودتان به کیفیت ساخت آنها و چیپهای به کار رفته اشاره فرمودید.
سلامت،شاد و پیروز باشید
تشکر از لطف شما آقای پناهی و سعید جان
واقعا جای تشکر دارد از حسام جان با وجود تمام محدودیت هایی که در هنگام سفر به الکامپ داشتند اما این دو کارت گرافیک را در دفتر تست کردند.
مرسی
ممنون عزیزان !