مشخصات سیستم تست
GPU-Z
کارتگرافیک شرکت گیگابایت از نوع OC Version است و به همین دلیل این شرکت از قطعات و تجهیزات با کیفیت بالا در ساخت HD 6450 استفاده کرده است. در قدم اول با اجرای نرمافزار GPU-Z سعی در شناخت بهتر مشخصات پردازندهگرافیکی و پهنای باند آنها داشتیم که میتوانید در تصاویر زیر مشاهده کنید.
پهنای باند کارتگرافیک HD 6450 در حدود 12/8 گیگابیت در ثانیه و برای کارتگرافیک GT520 شرکت بایواستار به میزان 8/5 گیگابیت در ثانیه است. البته در این میان فرکانس پردازندهگرافیکی HD 6450 کمتر از پردازنده GT 520 است، اما بالاتر بودن فرکانس حافظه در نهایت سبب برتری محصول شرکت گیگابایت میگردد. پردازنده GT520 داراي کد رمز GF 119 و در کارتگرافیک HD 6450 داراي کد رمز Barts است.
MAFIA 2
نوبت به تست کارتهای گرافیکی در نرم افزارهای متفاوت میرسد. این کار را با تست بازی MAFIA 2 آغاز کرده و با قرار دادن دقت تصویر روی 1024×1280 پيکسل،جزییات Medium و غیرفعالسازی تصحیح بافتگذاری (AA) اقدام به ثبت نتایج کردیم. به دلیل پشتیبانی از فناوری Physx در کارتگرافیک GT520، در سه مرحله و با تنظیم روی گزینههای غیرفعال، Medium و High سعی در آزمایش تأثیر آن در نمایش تصاویر داشتیم. با توجه به قیمت پایین کارتگرافیک GT520، با نتایج مناسبی روبرو شده و تأثیر Physx در انفجارها و حرکت اجسام کاملا نمایان بود.
Metro 2033
در مرحله دوم به تست قابلیت های دو کارت گرافیک در تست بازی Metro 2033 پرداختیم. در این تست نیز قابلیت تغییر در میزان تاثیر فناوری Physx وجود دارد، اما از فعالسازی آن صرف نظر کردیم. زیرا در تست مافیا 2، تاثیر این فناوری کاملا مشخص بود و نیازی به تست دیگر دیده نشد. دقت تصویر مانند بازی مافیا 2 بوده، و گزینه های دیگری مانند DOF فعال و میزان AA روی 4x قرار داده شد تا در شرایطی کاملا دشوار، توانایی دو رقیب را به چالش بکشیم. همانطور که می دانید، تست بازی Metro 2033 از دشوار ترین تست های گرافیکی است که هر کارت گرافیکی را به زانو در خواهد آورد. در این تست اختلاف زیادی بین دو کارت گرافیک مشاهد نگردید. البته در ابتدا سعی در اجرای تست در دقت تصویر 1080×1920 پیکسل را داشتیم که با توجه به نتایج کاملا قابل انتظار، به ناچار تست را در دقت تصویر 1024×1280 پیکسل انجام دادیم. البته با کاهش دقت تصویر نیز وضعیت تغییر چندانی نداشت و در کل باید قید اجرای بازی Metro 2033 را با این دو کارت گرافیک بزنید!
Dirt 3
بازی پرفروش و محبوب Dirt 3 که در دو نسخه گذشته خود به موفقیت های بزرگی دست یافته است، از یک تست نیز بهره می برد که از دقت بالایی در بین تست های گرافیکی برخوردار است. این تست نیز در دقت تصویر 1024×1280، تنظیم جزییات روی Medium و با غیرفعال سازی AA صورت گرفت. خوشبختانه در این بازی، وضعیت مناسبی برای هر دو کارت گرافیک رقم خورد تا به اجرای این بازی با جزییات متوسط دست یابید. مانند سایر تست ها، کارت گرافیک HD 6450 با اختلاف بسیار کمی (0.12 فریم در ثانیه) به برتری دست یافت.
Unigine DX 11
هر دو کارت گرافیک از Directx نسخه 11 پشتیبانی می کنند، به همین دلیل جهت بررسی این قابلیت و تاثیر آن در بهبود عملکرد دو کارت گرافیک، به اجرای تست اختصاصی Directx 11 پرداختیم. تنظیمات در حالت معمول و دقت تصویر 1024×1280 و میزان Shaders و Textures روی High قرار گرفته بود. در این تست نیز اختلاف محسوسی بین دو رقیب مشاهده نگردید.
Cinebench 11.5
نرم افزاری شناخته شده در میان اهالی تست قطعات گرافیکی که می تواند در دو حالت، به بررسی کارایی پردازنده و کارت گرافیک بپردازد. با اجرای این تست در حالت OpenGL، در پردازش گرافیکی به نتایج امیدوار کننده ای دست یافتیم. البته این بار محصول شرکت گیگابایت اختلاف به نسبت بیشتری با رقیب خود دارد. کارت گرافیک گیگابایت HD 6450 OC موفق به کسب امتیاز 16.09 گردید و کارت گرافیک بایواستار GT 520 نیز امتیاز 13.72 را به ثبت رساند.
Furmark 1.9
هدف از اجرای تست Furmark، سنجش قابلیت خنک کننده دو کارت گرافیک بود، چون در هر صورت هر دو رقیب توانی برای ثبت فریم های بالا نداشتند (تست در دقت تصویر 1024×1280 و غیرفعال کردن AA انجام شد). در مجموع پس از اجرای تست به مدت 60 ثانیه هر دو کارت گرافیک به متوسط و حداکثر 2 و 4 فریم دست یافتند. امتیاز کارت گرافیک گیگابایت نیز 177 و کار گرافیک بایواستار 139 ثبت گردید. حال نوبت به مقایسه حداکثر دمای دو رقیب می رسد. در این بخش عملکرد خنک کننده گیگابایت سبب تعجب ما گردید. پس از 60 ثانیه دمای کارت گرافیک گیگابایت به 49 درجه رسید، این در حالی است که خنک کننده کارت گرافیک بایواستار با ابعاد بزرگتر و پوشش چیپ ست های حافظه به 65 درجه در بهترین حالت دست یافت.
نتیجه گیری
اکنون با توجه به نتایج به دست آمده، قصد داریم تا محصول برتر را معرفی کنیم و این محصول گیگابایت است که عنوان Sakhtafzar Choice را از آن خود خواهد کرد. از دلایل انتخاب این کارت گرافیک، می توان به خنک کنندگی عالی، کیفیت ساخت بسیار خوب، وضعیت بسته بندی بهتر از کارت گرافیک بایواستار اشاره کرد. البته در نتایج تست، اختلاف ناچیزی مابین این دو محصول مشاهده می شود، اما کیفیت ساخت نیز فاکتور مهمی است که بایواستار در این بخش ضعیف تر از رقیب عمل کرده است.
با تشکر فراوان و آرزوی بهروزی
درود بر شما جناب معلایی عزیز
هدف اصلی من بررسی گروهی کارت های گرافیکی زیر 100 هزار تومان با حافظه DDR3 بود که تنها دو کارت گرافیک 6450 و 520 در دسترس قرار گرفت
در خصوص بررسی محصولات از یک برند, این امکان وجود ندارد, چون یک شرکت جهت حفظ و تعادل بازار فروش خود, وادار به انتخاب پردازنده ای ام دی و یا انویدیا خواهد بود.بنابراین این مسئله توسط شرکتهای سازنده پشتیبانی نمی گردد. البته شرکتهای سازنده مانند XFX و حتی گیگابایت از پردازنده های انویدیا و ای ام دی به طور توام استفاده می کنند, اما دو محصول با دو پردازند متفاوت در یک بازه قیمت یکسان تولید نمی کنند.
در خصوص کارت گرافیک بایواستار, در عملکرد پردازشی بسیار عالی عمل کرد, اما محصول گیگابایت در بحث کیفیت فراتر از بایواستار بود.
در ضمن،خواهشی داشتم،اگر امکان دارد مقاله ای راجع به شماره های دوم و سوم رده های گرافیکی تهیه کنید که بسیار سپاسگذار شما خواهم شد،به عنوان مثال آیا یک کارت گرافیک رده 5870 عملکرد بهتری دارد یا رده 6450 ،البته به نظر بنده شماره های دوم و سوم شاید مهمتر باشند و رده 5870 عملکرد بهتری داشته باشد.
با سلام،
با تشکر از زحمات شما عزیزان، به نظر شما بهتر نیست برای قیاس بهتر هر دو مورد از یک برند انتخاب شوند؟ فکر میکنم به طور کلی biostar , gigabyte قابل مقایسه نباشند، همانطور که در متن نوشته خودتان به کیفیت ساخت آنها و چیپهای به کار رفته اشاره فرمودید.
سلامت،شاد و پیروز باشید
تشکر از لطف شما آقای پناهی و سعید جان
واقعا جای تشکر دارد از حسام جان با وجود تمام محدودیت هایی که در هنگام سفر به الکامپ داشتند اما این دو کارت گرافیک را در دفتر تست کردند.
مرسی
ممنون عزیزان !