سکئون چوی، از محققان دانشگاه بینگهامپتون، توانسته است یک باتری تاشو و ارزان برای مناطق دور افتاده تولید کند که انرژی خود را از یک قطره حاوی باکتری به دست می آورد. این محقق متوجه شده است که باکتری می تواند انرژی کافی برای راه اندازی سنسورهای ساده را تامین کند. او در توضیح این مورد بیان کرد: “آب آلوده حاوی مقادیر بسیار زیادی از مواد ارگانیک است. هر نوع از این مواد می توانند منبع باکتری برای متابولیسم های باکتریایی باشد”. این باتری که می توان آن را تا اندازه یک قوطی کبریت تا کرد، به وسیله کاغذ، نیکل، کربن و موم تشکیل می شود. همان طور که می بینید این ها موادی هستند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در زندگی روزمره مورد استفاده قرار می گیرند.
به این ترتیب قیمت نهایی این باتری تنها 5 سنت است (بله، 5 سنت، یعنی 0.05 دلار یا چیزی حدود 150 تومان). چوی توضیح می دهد: “کاغذ بسیار ارزان قیمت و زیست تجدید پذیر است و نیازی به پمپ های خارجی برای فرآیند تزریق ندارد چون می تواند به وسیله نیروی موئینگی، یک محلول را جذب کند”. در حال حاضر سنسورهای مبتنی بر کاغذی وجود دارند که می توانند بر ویژگی های بیولوژیکی خاصی نظارت کنند، نیازمند دستگاهی هستند که نیروی آن به وسیله دست تامین می شود. جوی امیدوا است که بتواند یک سیستم خود نیرو دهنده بسازد که در آن از یک باتری بر اساس کاغذ برای تامین انرژی لازم به منظور اجرای سنسورهای زیستی استفاده شود. هدف نهایی این پروژه ساخت ابزاری برای کشورهای در حال توسعه است که بتواند بیماری ها را به صورت ارزان و قابل اطمینانی تشخیص دهد. به این منظور، جوی توانسته است بودجه ای برای سه سال به ارزش 300000 دلار از بنیاد علمی ملی آمریکا دریافت کند. جزئیات این باتری در ژورنال انرژی نانو منتشر شده است.
به این میگن تکنولوژی.
WTF
جالب بود!
اگر در زمینه باطریها تحول عظیمی صورت بگیرد ساخت دستگاهها خیلی پیشرفت میکند و بشر از انرژی فسیلی دیگر استفاده نخواهد کرد!