این روز ها شنیدن این موضوع که عده ای از جوانان علاقه مند به ورزش فوتبال ، درس و مدرسه ی خود را به دلیل تمرکز بیشتر بر روی این ورزش به منظور پیشرفت حرفه ای در آن رها می کنند تعجب چندانی را بر نمی انگیزد و در عین حال موضوع چندان عجیبی هم به شمار نمی رود. اما این موضوع که عده ای از علاقه مندان به نسخه های شبیه ساز فوتبال در دنیای مجازی (نظیر سری بازی های FIFA یا Pro Evolution Soccer) انجام ورزش حرفه ای در دنیای واقعی را به منظور متمرکز شدن هر چه بیشتر بر فعالیت حرفه ای در دنیای مجازی این بازی ها کنار بگذارند در نوع خود جالب و اندکی عجیب به نظر می رسد. با این حال به تازگی یکی از بازیکنان برزیلی ورزش فوتبال اقدام به انجام چنین کاری کرده است.
ظرف روز های اخیر یکی از بازیکنان تیم گویانزیای برزیل که با نام وندل لیرا شناخته می شود، به طور رسمی از ورزش حرفه ای فوتبال کناره گیری کرده و به اعلام این نکته پرداخته است که از این پس قصد دارد تمام وقت خود را صرف آمادگی هر چه بیشتر برای حضور در دنیای ورزش های الکترونیک نماید و به تجربه ی حرفه ای مجموعه بازی های FIFA در رقابت های جهانی و رسمی این بازی بپردازد. البته یکی از دلایل مهمی که این بازیکن بیست و هفت ساله ی برزیلی را به انجام این تصمیم وا داشته، مصدومیت های مداومی بوده است که به شکل پی در پی و بی وقفه گریبان گیر او می شده و طی ماه های اخیر حاد شدن این موضوع انجام ورزش فوتبال به شکل حرفه ای را به عملی دشوار و کاملاً غیر ممکن در نظر او تبدیل ساخته است. در این میان وندل لیرا پیش از اتخاذ این تصمیم جالب، خود به اندازه ی کافی در نزد فوتبال دوستان شناخته شده بود و نمی توان این تصمیم او را اقدامی در جهت کسب شهرت قلمداد کرد. البته تا چندی پیش بسیاری از علاقه مندان به ورزش فوتبال حتی نام این بازیکن برزیلی را هم نشنیده بودند و هیچ شناخت دقیقی از او نداشتند. اما به واسطه ی انتخاب لیرا به عنوان زننده ی بهترین و زیبا ترین گل جهان در سال 2015 میلادی که طی برگزاری مراسم اهدای توپ طلای امسال صورت گرفت ، بسیاری از علاقه مندان دنیای فوتبال با نام او و همچنین گل زیبایی که توسط یک ضربه ی قیچی برگردان در لباس تیم گویانزیا و در جریان برگزاری رقابت های فوتبال ایالت گویاس برزیل وارد دروازه ی تیم اتلتیکو گویانینزه نمود آشنا شدند. در واقع لیرای گمنام برزیلی توانست در حضور رقبای قدر و نام آشنای آرژانتینی خود نظیر لیونل مسی و کارلوس توز ( که دیگر کاندیدا های دریافت جایزه ی فرانس پوشکاش یا همان زیبا ترین گل به ثمر رسیده در طول سال گذشته در این همایش بودند) موفق به دریافت جایزه ی فرانس پوشکاش سال 2015 میلادی گردد. حال این بازیکن برزیلی قصد دارد با آویختن کفش های خود و بازنشستگی همیشگی در ورزش فوتبال ، بخت فوتبالی اش را به جای زمین چمن و در دنیای واقعی، در پشت صفحه نمایش تلویزیون و در دنیای مجازی (در قالب مجموعه بازی های فیفا) جستجو نماید.
در همین راستا او به زودی اقدام به راه اندازی یک کانال اختصاصی یوتیوب خواهد نمود و در کنار آن خود را برای شرکت در رویداد های جهانی مجموعه بازی های فیفا آماده خواهد کرد. لیرا در میان گفته های اخیر خود (پس از اعلام بازنشستگی رسمی از ورزش فوتبال) به این نکته اشاره کرده است که رویای بزرگ او رسیدن به مقام قهرمانی جهان در رقابت های بین المللی مجموعه بازی های فیفا است. بر این اساس باید دید که آیا او در نهایت خواهد توانست با جبران ناکامی های خود در ورزش واقعی فوتبال به این آرزوی خود در دنیای مجازی جامه ی عمل بپوشاند یا این که در این عرصه ی جدید نیز همچون زمین سبز و دنیای توپ گرد با چالش های فراوانی روبرو خواهد گردید. در این میان حتی اگر این بازیکن برزیلی به هر دلیلی غیر از بروز مصدومیت های فرسایشی و خسته کننده هم ورزش فوتبال را به منظور انجام حرفه ای مسابقات مرتبط با مجموعه بازی های FIFA کنار می گذاشت، باز هم جای تعجب چندانی برای هواداران پر و پا قرص عرصه ی ورزش های الکترونیک (eSports) و به خصوص مجموعه بازی های FIFA باقی نمی ماند. چرا که در حال حاضر رقابت های فوتبال در دنیای مجازی (به ویژه در تورنمنت های جهانی مربوط به مجموعه بازی های FIFA) به لحاظ داغ بودن و بهره مندی از شور و هیجان لازم برای جذب تماشاچیان علاقه مند به ورزش فوتبال به سوی خود چیزی کم از رقابت های واقعی ورزش فوتبال ندارد. حتی به تازگی شاهد رونق گرفتن بازار نقل و انتقالات در این عرصه ی نو پا هستیم و بازیکنان حرفه ای مجموعه بازی های FIFA هم همانند بازیکنان واقعی فوتبال به موجب عقد قرار داد های مالی قابل توجه میان تیم های مختلف باشگاهی جا به جا می شوند. تیم هایی که در حال حاضر اکثر آن ها همان تیم های شناخته شده ی فعال در ورزش واقعی فوتبال هستند. به عنوان مثال به تازگی باشگاه ولفسبورگ آلمان موفق شده است تا بازیکن تیم فوتبال ولورهمپتون انگلستان (در رشته ی FIFA) را به باشگاه خود منتقل ساخته و تعداد بازیکنان خود در رشته ی FIFA را به عدد 2 ارتقا دهد. در واقع باشگاه هایی نظیر ولفسبورگ آلمان یا ولورهمپتون انگلستان که بر خلاف همتایان ثروتمند خود در قاره ی اروپا نظیر رئال مادرید ، منچستر یونایتد و … از توان مالی قابل توجهی برای حضور مستمر در آسیا و کشور هایی نظیر چین به منظور افزودن بر تعداد هواداران خود بهره مند نیستند، می کوشند تا با پیموندن مسیری متفاوت و حضور موفق در دنیای ورزش های الکترونیک (eSports) به موجب قهرمانی در رقابت های جهانی معتبر رشته ی FIFA ، هواداران جدیدی را برای خود دست و پا کرده و از طریق شور و شوق علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری و دنبال کنندگان دنیای eSports بر تعداد هواداران خود در نقاط مختلف جهان بیافزایند. به همین منظور باشگاه ولفسبورگ آلمان به سراغ نایب قهرمان 22 ساله ی جام جهانی مجازی فوتبال سال 2014 میلادی برزیل در رشته ی FIFA رفته است تا با قرار دادی قابل توجه او را به باشگاه خود منتقل سازد. به این ترتیب می توان گفت که زننده ی بهترین گل جهان در سال 2015 میلادی و برنده ی جایزه ی فرانس پوشکاش در این سال یعنی لیرای 27 ساله حتی در دنیای ورزش های الکترونیک هم همانند دنیای واقعی رقبای سرسختی را پیش روی خود می بیند و برای رسیدن به آرزوی جدیدی که در سر می پروراند و دست یابی به مقام قهرمانی جهان در رقابت های بین المللی مجموعه بازی های FIFA مسیر چندان راحتی را پیش رو نخواهد داشت.
فیفا باز شده یعنی ؟؟ 😮
عجب .ادامه فوتبال در قسمت بعدی:D
دمش گرم واقعا=))
بعید میدونم تو فیفا به جایی برسه چون گیمر مغزش و دستش با هم به اندازه ای هماهنگ شده که یه فوتبایست تا بخواد هماهنگی مغز با پا رو به هماهنگی مغز با دست تغییر بده دیگه پیر شده و به کارش نمیاد و به این راحتی نمیتونه خودش رو به قدرت تمرکز یه گیمر حرفه ای برسونه بخصوص که بیشتر مواقع استعداد ذاتی هم خیلی مهمه که تو گیم شاهد هستیم که عده ای همیشه مسلطتر از بقیه نشون میده و ممکنه این فوتبالیست اصلا این استعداد رو هم نداشته باشه که دیگه اینجوری اصلا امیدی بهش نیست